čtvrtek 18. července 2013

Me and Star Trek.

Ahoj ahoj ahoj.
Jak se máte? Měla jsem dneska nějak potřebu vám sem napsat zápisek do deníčku. Ten článek je o jednom z mých temných tajemství :D Dobře, není to tajemství, já se tím nijak netajím :D ale jde o to, že to není moc obvyklé pro holku v mém věku mé povahy :D Neznám moc lidí, kteří by slyšeli, že jde do kina Star Trek a byli štěstím bez sebe. Já ano. Je to něco, co jsem zdědila po tátovi... ano, i takovéhle kraviny se dětí. Láska ke sci-fi. I když já sci-fi zas tolik nežeru, já jsem spíš na Marvelovky a tak, ale je pár vyjímek. Star Wars, samozřejmě. Doctor Who. A Star Trek. Jen ne ten seriál, ale ty filmy. Na seriál jsem nikdy nekoukala. K tomu žádný vztah nemám (i když se vsadím, že by se mi některé díly taky líbily:D). Miluju ty nové filmy. První díl, který byl natočený v roce 2009 a teď, Star Trek: Do temnoty, na kterém jsem byla v úterý s tátou. Přišla jsem domů asi v půl jedný, ale to vážně nevadilo, protože jsem si to naprosto užila.
Pokud vás tenhle článek stále nenudí, tak v pokračování naleznete více informací o tomto mém podivném vztahu:D

Jak to vlastně vzniklo?
Víte... občas se tak stane, že je člověk nemocný, nemůže do školy, nemá počítač, a je spolu s ním nemocný i jeho otec... A co to vlastně znamená? To znamená, že se oba nudíte a nevíte, do čeho píchnout :D A tak tátu napadlo, že bychom si mohli pustit ten nový Star Trek, že to jeho kolega někde sehnal a říkal, že je to dobrý. Oba jsme do té doby viděli akorát seriál a nijak nás neoslovil. Měli jsme k tomu takový vztah asi jako většina populace týhle planety :D Star Trek je něco, na co musí mít člověk povahu. Asi takovou, jako Leonard, Sheldon, 'Ráž' a Wolovitz z Teorie Velkého třesku :D Vždycky jsem si myslela, že já tuhle povahu nemám, jenže jsem se asi spletla. Hvězdný války má rád každej... nebo teda hodně lidí :D Ale Star Trek... okolo Star Treku se tvoří taková přijde mi uzavřená skupinka, nebo ne uzavřená, ale zkrátka taková komunita... :D Já nevím, možná se pletu a mám to zkreslené, ale tak nějak mi to připadalo. A nikdy jsem si nemyslela, že zrovna mně se bude Star Trek tak líbit. Mám hned několik důvodů. Nejdříve ty povrchnější :D
Dvě jména :D Chris Pine a Zachary Quinto.
A to u Chrise především jeho modrý oči :D Ne, dělám si srandu. Ale jedna z věcí, který miluju :D
¨
Jeho ruský přízvuk:D

No, a abych přešla k něčemu trochu rozvinutějšímu :D Tohle byly takové ty povrchní důvody, kterých je ještě halda, ale to bychom tu byli hodiny a hodiny :D Myslím, že v průběhu článku alespoň v animaci ještě na některý z nich narazíte :D Pokud jste to ještě stále nevzdali a koukáte se :D Tak samozřejmě mám ty filmy ráda díky hlavním postavám a jejich představitelům. Zachary Quinto je totiž v roli Spocka naprosto dokonalý a postava Spocka samotného je perfektní, především ve vztahu s kapitánem Kirkem - v prvním dílem prostě Jimem T. Kirkem :D I když na konci už vlastně byl znova kapitán. Nicméně, abych se vrátila. Chris Pine a Zachary Quinto jsou prostě na tyhle role dokonalí, vážně, mezi nima to fakt funguje, miluju jejich scény. Všechny jsou skvělé :) Jim hází vtipné hlášky každou chvíli a Spock ostatně taky občas nadhodí něco, z čeho diváci umírají smíchy, ačkoliv u něj je to pouze konstatování faktu.

To, jak se McCoy neustále snaží Jima léčit :D

No zpátky k věci:D Člověk by to neřekl, ale je to sranda. Docela často. Hlavně díky hláškám, povětšinou hláškám kapitána Kirka. Každopádně ani to není jediné, co je na tom filmu skvělé. O hereckých výkonech jsem se již zmínila. Samozřejmě nemůžu zůstat jen u ústřední dvojice. Zoe Saldana jako Nyota Uhura je také skvělé a vztah Nyoty a Spocka je jednou z těch kouzelně nepochopitelných věcí, které na těch filmech taky miluju. Karl Urban v roli Kostry McCoye, to byla láska na první pohled. Mám dojem, že ty role jsou na ně prostě ušité. Simon Pegg jako Scotty, Anton Yelchin jako Čechov, John Cho jako Sulu... Všichni jsou skvělí. V prvním díle si u mě šplhli tím, že otce Jima Kirka hrál Chris Hemsworth. Sice umřel hned na začátku, ale šplhli si u mě... a taky to způsobilo, že jsem brečela hned u prvního dílu Star Treku po prvních 15 minutách :D ale to je trochu spoiler, tak pardon :D No a jako posledního musím v souvislosti s tím druhým dílem, na kterém jsem byla před pár dny, zmínit Benedicta Cumberbatche, kterého můžete znát ze seriálu Sherlock v roli Sherlocka:D Hrál naprosto dokonalého záporáka jménem Khan a byl úchvatně slizký a nebezpečný, přesně takový, jaký měl být :D On na to je takovej typ no :D I kvůli němu se na ten film chce podívat kámoška:D Cha cha chááá :D No nic.

Khan: Because I'm better.
Jim T. Kirk: At what?

Další věcí, kterou na těch filmech miluju je to, jak jsou natočené. Skvělé efekty, příběh funguje, herci dokonalí, ten film ve vás dokáže vyvolat emoce a to je u filmů zkrátka důležité. Nikdy bych neřekla, že bych mohla u něčeho, jako je Star Trek, brečet, ale po shlédnutí prvního filmu jsem zjistila, že jsem se spletla. Protože ten film je vážně hodně silný, skvěle natočený a ten druhý díl se mi snad líbil ještě víc. To jsem teda bulela jak malý dítě i přes to, že mi bylo jasný, že to tak nedopadne. Ale jako když tohle říkám, tak musím taky přiznat, že já brečím u všeho :D Ale není to prostě film, který vás nechá chladným. Říkáte si, ježiši, to je idiot, když je Spock tak natvrdlej:D (Prostě Vulkánec). Smějete se hláškám a vtipnejm situacím, bojíte se, aby se něco nestalo postavám, které jste si oblíbili... brečíte, když - to vám říkat nebudu :D Když vidíte ty efekty, říkáte si: Sakra, já chci být taky součástí posádky U.S.S. Enterprise.
Alespoň já to tak mám. Je to něco, co ke mně patří. Láska ke Star Trek filmům. Nemůžu se dočkat dalšího dílu.
Nejsem si úplně jistá, jestli si tohle někdy někdo přečte :D ale jsem ráda, že jsem ten článek napsala:D
Tak já už poběžím.
Žijte dlouho a blaze!
-Angie.
P.S: Ty animace jsou vesměs z Tumblru, nedělala jsem je já. Na to jsem moc líná :D
Jedna z nejlepších scén z toho filmu :D Ale musíte jí vidět celý, abyste pochopili, jakej Spock je:D

2 komentáře:

  1. Já na sci-fi vyrostla, dalo by se říct, že mám větší povědomí o sci-fi žánru než o klasických pohádkách. Sledovala jsem Star Trek: Voyager a Next Generation, Stargate a Andromedu prostě takové ty vesmírné sci-fi atd... Naproti tomu film z roku 2009 mi poměrně dlouho unikal, koukla jsem na něj až potom, co jsem zjistila, že ve dvojce hraje Benedict Teď jsem fanda a nemůžu si ty filmy vynachválit. J. J. Abrams je hvězda! Pěkný článek

    OdpovědětVymazat