středa 5. srpna 2015

'Funny or Die' interview with Kristen & Jesse

Tohle je vážně jeden z nejlepších rozhovorů, jaké kdy vznikly. Ale opravdu. Kristen má spoustu úžasně vtipných rozhovorů, za svou kariéru už jich natočila haldu, ale tohle... tohle je něco naprosto výjimečného. Protože kromě toho, že se u toho mlátím smíchy, mě to zároveň nutí k zamyšlení a ve skutečnosti to není jen další awkward vtipné interview, ale je taky velmi, velmi chytré. Je to rozhovor, který se jmenuje "Funny od Die" a byl natočen v rámci propagace filmu American Ultra. O tom se tam toho ale příliš nedozvíme. Ty, kteří to vymysleli, napadlo, že by mohlo být vtipné, kdyby se Jesse s Kristen psali sami sebe na vzájem a vyfasovali seznam otázek. Všechno se ale nakonec trochu zvrtne a zjišťujeme, že otázky, které pokládá Kristen Jessemu nejsou tak úplně... jemu šité na míru. Zdá se, jakoby kartičky s otázkami vyměnili. Ptá se ho na jeho oblíbeného návrháře, na to, jestli s někým zrovna chodí... a Jesse se diví, co to má za otázky a Kristen se ho ptá, překvapeně: "Tohle není směr, kterým se tvoje rozhovory normálně ubírají?" Kris se pak ptá, jestli je těhotný, jestli proto nosí to, co nosí... jestli používá nějaké plastiky nebo prášky na to, aby vypadal mladě... Jesse se rozčiluje, že tohle vůbec nesouvisí s filmem. Umřela jsem přibližně v tom momentě, kdy se Kristen zeptá, jestli mu občas vyskočí prsa a jak se pak zachová, nebo jestli to dělá schválně, aby na sebe upozornil. A pak: "Máš oblíbené prso?" :D :D :D A potom ho požádá, aby ukázal nehty... Kristen tomu rozhovoru naprosto vládne a Jesse jen nechápavě kouká. A myslím, že jsme si již všichni domysleli, na co se tím snaží narážet... na otázky, které jsou otravné, osobní a vůbec se netýkají jejich práce, které jsou většinou pokládány... a většinou spíš právě ženám než mužům. Chlapů se pak ptají na oblíbený tým, na to, jak na sobě pracovali kvůli filmu... na ženský zbydou sexistické otázky. Samozřejmě tomu tak není vždycky, ale často se to stává. A tenhle rozhovor je takovou parodií právě na tohle v podání Jesseho a Kristen a je to naprosto geniální a já je za to zbožňuju! Závěr je pak úplně nejlepší :D
* * * * * * * * *
This is like the best interview ever. Like seriously, I mean it, I am dying. Kristen has pretty lot of great, amazing, hillarious and riddiculous interviews, but this one, this one is one of the best things ever :D Whoever made this up, I love him. It is special, because it is riddiculously awkward and Jesse and Kristen are asking each other, but... there is a huge but. It is actually pretty awesome and it points out some real issues through which are actresses forsed to go when they are doing interviews. Questions for Kristen that Jesse has are actually quite easy to answer, those question for Jesse, on the other hand, are not. They are actually very sexist. Jesse is then like - I feel like none of these questions are about... the movie. And this is how... it is. Actresses are pretty often asked about things that are none of our business, like are you pregnant, do you let your boobs out of dress on purpose to stay interesting and crap like that and Jesse is kind of in Kristen's pants during this interiew. And it's incredibly funny. And I love it, I love them for this, it is just so amazing. Enjoy.

5 komentářů:

  1. Tak tenhle rozhovor byl vážně báječný! Kristen v něm byla skvělá! Moc se mi líbí, jak pokládala ty otázky - tak sarkasticky. Za mě palec nahoru! Taky by mě štvalo, kdyby se mě pořád někdo ptal na ty samé otázky "Chodíš s někým?" "Co máš na sobě?" "Jak o sebe pečuješ?" No prostě ty klasické sexistické otázky. Vím, že jednou tuším Cosmopolitan tak prohodil otázky při rozhovoru se Scarlett Johansson a Markem Ruffalem při propagaci Age Of Ultron - to bylo taky parádní ;) Líbí se mi, že se teď na tohle takhle zábavným způsobem začíná poukazovat a  třeba to v následujících letech změní přístup novinářů a začnou ženám pokládat ty správné otázky ;) Taky se mi líbilo to s těmi nehty - myslím, že tohle se dělá (nebo aspoň dělalo) na červeném koberci při předávání SAG Awards. A líbila se mi ta poslední Jesseho otázka a Kristenino chladné "Ne"

    OdpovědětVymazat
  2. Ach, bože to je geniální! Zrovna minulý týden jsem na blog přidávala rozhovor s Emmou a Andrewem a taky tam řešili sexismus a v tomhle videu to je podané naprosto výborně! I kdyby nemělo jít o vtip, celý ten koncpet videa je perfketní a hlavně pravdivý a baví mě, jak je tam Jesse chudák úplně awkward a Kristen vládne To s těma prsama mě dorazilo Úžasně to podtrhuje to, jaké hloupé otázky novináří pokládají, já občas žasnu nad jejich drzostí

    OdpovědětVymazat
  3. Chudáček Jesse, Kristen se do něho pořádně pouštěla, ale je to vtipné

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle video je úžasné. Ale bohužel, takhle to dost často vypadá. Skvěle to ukázalo to, jak pitomé otázka někdy novináři pokládají. V hlavě mám Scarlett Johansson a její odpovědi na podobné otázky.

    OdpovědětVymazat
  5. takhle dlouho jsem se zase nenasmála Kristen je boží

    OdpovědětVymazat