pátek 20. června 2014

Be2Can filmový festival


Be2Can festival je něco, za co jsem se modlila... Ve skutečnosti jsem hodně doufala, že se film dostane do kin normálně, což ještě není úplně vyloučené, ale to hodně záleží na samotných kinech. V Praze si troufám doufat v menší kina jako jsou Atlas, Aero nebo Světozor, ale těžko říct. Film Europe se ovšem rozhodli zkusit začít s novým festivalem. A to právě Be2Can. Přehlídka soutěžních filmů ž Berlinale, z Benátek a z Cannes. Je to první ročník a tak je otázkou, jestli náhodou nebude i poslední, ale ten první se pravděpodobně bude konat :D A kdy že vlastně a co to znamená?
Různé filmy, které soutěžily v Cannes, v Berlíně a v Benátkách se dostanou k nám během tohohle festivalu. A mezi těmito filmy je i film Kristen, Clouds of Sils Maria. V Praze a v Brně potom v termínu od 24. do 29. září 2014. V Praze v kině Lucerna, které je v ulici Vodičkova u Václavského náměstí, v Brně pak v kině Art. Filmy půjdou i do Bratislavy, a to v termínu od 30. září do 5. října 2014 v kině Film Europe. Zatím není jisté, které dny budou promítat Clouds of Sils Maria, ale budou ho promítat, což je naprosto perfektní informace a já tam rozhodně jdu!!! Kino sál v Lucerně je poměrně velký a má dokonce i balkon, takže doufám, že se do něj dostanou všichni fanoušci Kristen, kteří se o to budou snažit. Jak je to v Brně a v Bratislavě fakt netuším, ale i tam snad bude šance. Budu vás informovat blíž, až budu něco blíž vědět. Ale momentálně zatím jen tohle, ale i tohle je podle mě skvělá zpráva :)

2 komentáře:

  1. Snad se film dostane do Olomouce! -_- Do brna ani do prahy se mi moc nechce :/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle je opravdu skvělá zpráva! Já to mám do Brna blízko + mamka to tam dost dobře zná, takže bych se tohohle festivalu ráda zúčastnila :) Navíc na filmovém festivalu jsem nikdy v životě nebyla, ale hrozně moc bych chtěla na jeden jet :) Takže tohle je pro mě super šance. Určitě nás o všem informuj :)Btw mohla bych se k tomu ještě zeptat - jak to funguje s lístky? To platíš lístek jen za film, na který chceš jít?

    OdpovědětVymazat