úterý 17. září 2013

Movies which I've seen thanks to The Twilight Saga

Ahoj lidi. Rozhodla jsem se být trochu sentimentální. Poprvé, když mě tohle napadlo, myslela jsem, že to napíšu v jednom článku všechno dohromaty. Ale pak jsem o tom přemýšlela a rozhodla jsem se to udělat trochu jinak. Rozhodla jsem se, že ten nápad spojím s tím, že napíšu celé plnohodnotné recene některých filmů. Ale tyhle recenze nebudou jen tak nějaké recenze. Filmy, o kterých vám budu psát, pro mě mají hlubší význam. Tyhle recenze se týkají mě a mého vztahu k celé Twilight sáze, kterou jsem milovala a vždy milovat budu. Budou to recenze filmů, které jsem viděla jen a pouze díky Twilight sáze. A upřímně, je to celkem dost filmů. A nepočítám jen ty filmy s Kristen, ačkoliv je do nich počítám taky. Rozhodla jsem se zas jednou, že se pokusím být trochu kreativní :D a tohle je to, co mě napadlo. Většinu těch filmů bych nejspíš neviděla, kdybych se o TS nezajímala, kdybych o ní neměla blog. Nedávno jsem přemýšlela o tom, co mi blog o Twilight dal a co mi vzal. Vzal mi spoustu času... času, který jsem mohla strávit jinak, než jsem ho strávila, přesto nelituji toho, jak jsem ho strávila. Co mi dal? Dal mi spoustu věcí. Dal mi spoustu přátel, na které nikdy nezapomenu. Dal mi... spoustu možností dělat něco, co mě baví. Dal mi ten správný start do blogového světa, získala jsem díky němu to správné nadšení, přestože teď už není aktivní a já se přesunula sem. Ten blog mi dal tolik příležitostí vidět spoustu úžasných filmů, filmů, o kterých bych se možná ani nedozvěděla, kdyby Stephenie nenapsala Twilight a kdyby se ho Catherine Hardwicke spolu s dalšími lidmi nerozhodli zfilmovat. Kdyby do něj neobsadili ty lidi, které obsadili. Chci tímto nápadem ukázat vám všem, jak moc mi blog dokázal dát a jak moc mi dokázalo dát Stmívání, přestože si mnoho lidí myslí, že to je ztráta času o to vůbec zavadit pohledem. Ale není. I přestože Twilight sága není nikterak velké filmové veledílo - řekněme si to narovinu, sice to miluju a vždy milovat budu, ale žádný velkofilm typu Forrest Gump nebo Zelená míle to není - tak ze mě udělala filmového nadšence. Protože právě Twilight sáze jsem se dostala k tomu typu filmů, které jsem si zamilovala. K dramatům. Myslím, že je to dobrý nápad. Možná udělám i sérii: "Knihy, které jsem četla díky Twilight sáze", ale těch nebude příliš mnoho. Uvidím, jak dlouho mě bude bavit tohle. Každopádně mě to dokope k tomu, abych doplnila Kristeninu filmografii, přestože nejde jen o filmy s ní... a občas taky není co přidávat. A právě pro tyto chvíle jsem se rozhodla tuhle sekci založit. První ze seznamu měl být film The Cake Eaters, ale k tomu jsem recenzi již napsala v rámci Do you know this movie? soutěže. Přečíst si ji můžete tady.
* * * * * * * * *
Hi guys. I decided to be sentimental a little bit. First time I got this idea, I thought that I will publish it in one article together. But I was thinking and I decided to do it quite differently. I decided to make some film reviews. These film reviews won't be tipical film reviews. This reviews will be about me and my relationship with The Twilight Saga. These reviews will be about movies which I've seen just thanks to The Twilight Saga. And it's quite a lot of films. I think, that most of them I wouldn't see, if I didn't fall in love with Twilight. Most of them are not big movies... some of them are not very famous. But I'm glad that I've seen them all. Thanks to The Twilight Saga. Few months ago, I was thinking, what my Twilight blog gave to me and what it took away from me. It took away a lot of time, but I will never regret it. And it gave to me... a passion. It gave to me an opportunity to do something I love. It gave to me an opportunity to see so much amazing movies. It gave to me... a lot of friends who I will never forget. I just wanted to show you... how much it gave to me. How much movies I've seen thanks to it, because most of them are amazing. The Twilight Saga - despite the fact, it's not very... how to say this... I love it, but it's not unbelievably fantastic movie - made from me a film lover. I think it's a good idea, especially because sometimes I don't have many things to write about.... so I can write these reviews. I think it's gonna be fun. First of this movies was supposed to be The Cake Eaters, an amazing movie with Kristen, but I've already wrote about this movie. You can read it here.
...
No. 1: Welcome to the Rileys [proceed]

No. 2: The Runaways [proceed]

- coming soon -

Takže... Co si o tom myslíte? Myslíte, že je to dobrý nápad?
Soo... what do you think about that? Do you think it's a good idea?

1 komentář:

  1. Já myslím, že je to výborný nápad, Angie! A zase mě udivuje, že toho máme dost společného, i když jsou to drobnosti Myslím si, že mi sága hodně dala, ano, čas mi taky vzala, ale nějak toho nemůžu litovat, protože jak píšeš, dala mi nové přátele, přátele na celý život, když budu trochu dramatická , až s ní jsem se začala šrotit angličtinu, řekla bych, že bez ní bych byla jen další jelito, kterých naše anglická třída byla plná... A ano, těch filmů! Co si budeme povídat, v sáze je tolik herců, kteří mají filmů tři postýlky, takže určitě jsem se díky ní dostala i k hromadě filmů. Četla jsem knížky už před ságou, to odstartoval už Harry Potter, ale po Twilight jsem začala číst ještě víc a myslím, že už mi to zkrátka zůstane A taky jsem se přes ni dostala ke psaní, o kterém jsem dřív ani moc nepřemýšlela, když nepočítám takové ty ujeté puberťácké básničky
    Takže ano, těším se na další články, koukala jsem, že už jsi přidala WttR, to si nechám na později, až se vrátím z hospody, to budu příjemně naladěná!

    OdpovědětVymazat