sobota 3. listopadu 2012

11/03/12: I would kill for caramel.

Miluju karamel. Zabíjela bych pro karamel. Zbožňuju karamel, zkrátka zbožňuju! Měla jsem potřebu to někomu sdělit :D prostě miluju karamel. Samozřejmě bych nezabila nikoho pro tak banální věc, jak je karamel, ale já ho fakt zbožňuju, ujíždím na něm, jsem skoro až závislá.
Dneska jsem byla s mamkou v kině. A ve čtvrtek jsem v tom kině byla taky. Ve čtvrtek s E. a Carrie na Skyfall, což je ten nejnovější Bond, James Bond. Jen tak mimochodem, píseň k úvodním titulkám nazpívala Adele a musím říct, že je naprosto dokonalá! Hrozně se mi líbí:) A vlastně celý ten film byl skvělej. Nebyl lepší, než Casino Royale, ale rozhodně lepší, než Quantum of Solace. To se mi fakt vyloženě nelíbilo, z toho aktuálního jsem dá se říct možná i nadšená :D Jen... teda šokující konec docela. Teda takhle (spoilery:D) to, že tam bude Moneypenny tak překvapivý nebylo, to jsem odhadla:D ale jedna důležitá věc, která se stala, mě fakt docela dostala no. Ale nechci vám to sem psát, kdybyste na něj chtěli jít, já sama nemám ráda spoilery, tak vám sem taky žádný psát nebudu:D O čem ale musim napsat, je o filmu, který jsem viděla dneska.
Byly jsme na něm s mámou. Je to francouzský film a jmenuje se "Nedotknutelní". Zaručeně je to jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděla. Někoho možná může odradit, že je to francouzský, ale mě teda ne. Rozhodně můžu vřele doporučit. Kromě toho, že soundtrack je vážně úžasnej, tak příběh, přestože jde o vážné téma, nad kterým se člověk zamyslí a které se člověka dotkne, je plný vtipných momentů, u kterých se člověk zkrátka směje z plna hrdla a nemůže přestat. Je to natočeno podle skutečného příběhu. Jde o to, že bohatý muž, který při nehodě ochrnul od hlavy dolů hledá nového ošetřovatele a společníka. Driss - což je problémový mladík, který si zrovna odseděl půl roku ve vězení za krádež v klenotnictví, se o toto místo přijde ucházet. Ale jen proto, aby získal podpis, že ho odmítli, aby dostal podporu v nezaměstnanosti. Jenže je jiný, je drzý, nebere ohledy, dělá nevhodné vtípky... a Philip, ten chrnutý, ho přijme, protože to není další tupý ošetřovatel, který se jen stará, je ohleduplný a všechno, a není s nim žádná sranda. Protože přesně to potřeboval, zasmát se, užít si zábavu, najít někoho, s kým se bude cítit... normálněji. Měl tam být na měsíc na zkoušku a nakonec tam zůstal, no pak to tam bylo takové zašmodrchané a nechci vám tu zase převyprávět celý film, to byste se na něj potom nekoukli, ale je vážně skvělý! Je to příběh o silném přátelství, a je to příběh skutečný, cítíte, že je to skutečné. Herecké obsazení je úžasné, filmové zpracování také a je to film, který ve vás zanechá silný, velmi silný dojem. Opravdu jeden z nejlepších filmových zážitků. Pokud byste ně něj někdy narazili, určitě se podívejte. Je vážně skvělej. Mimochodem, ten, co hrál Philipa, toho ochrnutého, François Cluzet, vypadá úplně jako Dustin Hoffman. Jsou si vážně neskutečně podobní. A nejsme s mámou jediný, kdo si to myslí. Když zadáte obě jména do jednoho vyhledávání v googlu a dáte obrázky... pár jich tam je k porovnání :D jak je to v How I Met Your Mother - dvojníci.

3 komentáře:

  1. Taky karamel zbožňuju a teď mám na něj hroznou chuť!! A na toho Bonda se určitě někdy podívám:)

    OdpovědětVymazat
  2. "Někoho možná může odradit, že je to francouzský.." Jak tě to napadlo..? U mě jsi to naprosto odhadla..od té doby, co se učím na gymplu francouzštinu, tak nějak ke všemu francouzskému mám odpor..

    OdpovědětVymazat