pátek 21. prosince 2012

Mithrandir, why the halfling?

Jako spousta lidí, i já patřím k těm neskutečně hrozně moc lidem ovlivněným Pánem Prstenů. Zatím jsem to nečetla, pořád to odkládám, není čas, ale chystám se. Každopádně filmy naprosto miluju, všechny do jednoho:) no konec prvního ne tolik, protože tam umře Sean Bean.. on obecně nějak všude umírá Sean Bean, no nic. Každopádně mě takhle po letech hrozně mrzelo, že jsem ani jeden z dílů Pána prstenů neviděla v kině. Protože takovej Aragorn na velkym plátně musel být zážitek.
(♥)

No, takže jsem byla naprosto nadšená, když jsem se dozvěděla, že budou natáčet Hobita. Okamžitě jsem měla jasno. Musím jít do kina na Hobita. Není jiná možnost. A to nejmíň třikrát, abych si to vykompenzovala. No, nakonec nemusím, protože budou tři filmy:D ale stejně:D Byly jsme s kámoškama včera. A musím upřímně říct, že jsem nadšená. A půjdu určitě ještě jednou s rodičema. Jen nevím kdy, protože jsem nemocná. Ano.. přišly prázdniny, konečně viry našli vhodnej čas na to napadnout můj imunitní systém. Ale zpět k Hobitovi. Byly jsme v originále s titulkama, což myslím bylo rozhodně lepší. Říkala jsem si, že mi tam bude chybět Aragorn.. že to nebude ono bez Smíška a Pipina :D no... a pak do dveří vstoupí Kili a Fili a na závěr ještě Thorin a tyhle pocity mizí jako pára nad hrncem :D

Pokračování v cč. s nějakejma těma malejma spoilerama no...


Takže abych se vrátila k filmu jako takovému.
Říkala jsem si, že to bude hrozně moc roztahaný, když to chtěj roztrhat na tři filmy, ale první díl se mi hrozně líbil. Vůbec jsem se nenudila, i jsem se zasmála, i jsem se málem podělala strachy v určitejch momentech :D Připadá mi, že se to takhle může hodně držet té knihy, že nemusí skoro nic vynechávat, přeci jen má asi jen kolem 400 stránek. Ačkoliv po závěru prvního filmu se trochu bojím toho, o čem bude ten třetí. Jako ten druhý rozhodně, tam je toho ještě asi spousta co dát, ale ten poslední, to vážně netuším. Bude to braný zřejmě hodně do detailu. Ostatně ten první je. Samotná návštěva trpaslíků u Bilba Pytlíka trvá skoro půl hodiny, odhadem, ale vlastně to nebyla vůbec nuda, naopak. Bavila jsem se.


Ale upřímně musím říct, že Azog Znesvětitel je fakt dost děsivá postava. Toho jsem se vážně bála. A upřímně, jít na to 3D, tak se asi podělám, běžet tam na mě 3D vrci nebo na mě kamenní obři házet kusy skály:D To musí být 3D vážně velkej, velikánskej zážitek :D Nechci to tu rozpitvávat do detailu. Byla jsem nadšená z Roklinky, jako vždy, ostatně obecně ze všech efektů. Trpaslíci jsou perfektní, prostě perfektní. Thorin trochu osina v zadku, ale jinak paráda;) Glumíšek, naprosto dokonalej jako vždy. Mně je ho vždycky tak hrozně líto, skoro jsem brečela.. jsem nějaká přecitlivělá poslední dobou. A scénka se zlobrama mě taky dostala:D Ale nejlepší byl prostě Radagast, z toho jsem trochu umírala:D ačkoliv z těch scén mi bylo docela ouzko z některejch musím říct... Efekty jsou vážně skvěle propracované. A opět jsem musela nutně obdivovat, jak krásný je Nový Zéland. Jednou se tam podívám, musím, je to úchvatná země!


Nechci vám tu popisovat celý film. Na to mi není dost dobře a hlavně nemám ráda spoilery, tak vám nechci spoilovat nic moc důležitýho. Ale to vám musím říct!:D Hraje tam Lee Pace! A musím říct, že má teda ještě větší ránu než v Rozbřesku:D Kdo se chystáte na Hobita? Hm? Někdo takovej tady? Doufám, že jo, můžu rozhodně doporučit. No, tak hledejte Lee Pace:D No nevím, jestli ho tam poznáte, je tam zezačátku. A pak se pochlubte!:D
Jinak ty animačky jsem asi dvě hodiny dělala já, tak je prosím nekopírujte bez zdroje. Díky:)
Angie.

7 komentářů:

  1. hej já jsem ani jeden díl PP neviděla. jenom až teď jsme šli s bratrem a s taťkou na toho Hobita. byli jsme na tom ve 3D. Jako první asi tak čtvrt hodinka byla strašně nudná ale pak to bylo celkem dobrý. jestli budou další díly tak asi půjdu ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som na tom v kine ešte nebola stiahnem si to ked to bude z dabingom

    OdpovědětVymazat
  3. jj taky se na to chystam vsichni sit o chvali

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem přemýšlela nad tím, že bych na to zašla

    OdpovědětVymazat
  5. ja som na to chcela ísť, ale nemala som čas, ale pokiaľ to ešte na budúci týžden u nás v kine bude, tak určite skoť´čím :)

    OdpovědětVymazat
  6. filmy jsou dobry, ale nejsem zadnej extra fanousek

    OdpovědětVymazat
  7. Mě tahle sága moc neoslovila, ale každý máme něco

    OdpovědětVymazat