pondělí 2. února 2015

Examination time is over. Finally.


Já rozhodně nebyla ten nejchytřejší člověk v místnosti při žádné ze zkoušek... ale můžu už s klidem a pohodou říct, že jsem konečně dokončila první zkouškové období! A přečkala jsem ho úspěšně, bez ztráty kreditů, s drobnou ztrátou nervů a iluzí, ale vesměs dost úspěšně. Upřímně, být jeden z mých spolužáků, tak mě vážně nesnáším... :D Protože jsem pořád prohlašovala, jak jsem se neučila, ale všechno, až na jednu zkoušku, jsem nějakým zázrakem dala hned napoprvé :D Dokonce i fonetiku, která byla vážně dost krutá. Ale šla jsem jako první, jako úplně první tenhle semestr... Griloval si mě tam sice asi hodinu, ale nakonec mi tu trojku dal. A víte co? Sice je to můj první semestr a možná jsem mohla jet víc na známky, ale já nejsem tak ambiciózní, abych to řešila. Takže ne, nešla jsem tam znova a ano, mám za tohle zkouškové nejednu trojku, ale je mi to jedno. S průměrem 2 celé a 33 kredity jsem završila svůj první semestr na Filozofické fakultě v Praze. Dalších 5 přede mnou, ale nejsem demoralizovaná. Ne tolik, jako jsem byla po prvním semestru na VŠE. Filda je ve všech ohledech lepší škola. Teda lepší pro mě. Lepší atmosféra, lepší lidi (na VŠE až na pár výjimek, jsem si moc s nikým nesedla), lepší předměty, které mě baví. Takže spokojenost. Až na jednu esej, kterou nemusím odevzdat ani do konce zkouškového, stačí do konce února, mám tedy hotovo. Absolvovala jsem 4 zkoušky a 7 zápočtů a mám toho tak akorát, abych pravdu řekla... jednu ze 3 ústních zkoušek (jedna zkouška byla písemná) jsem totiž absolvovala dokonc 2x a dneska jsem si tak oddechla, když mi do toho indexu napsal tu trojku, protože jít tam znova zejtra, tak mi asi hrábne. No, chtěla jsem vám jen říct, že když už je konec, tak už jsem konečně plnohodnotně zpátky. Což neznamená teda, že tu budu každý den, znáte mě, ale už se nebudu moct vymlouvat na zkouškové :D Dneska jsem trochu mrtvá, ale zítra se konečně vrhnu na pořádné obíhání a přidám i nějaké články. Zatím se mějte krásně.

- Angie.

4 komentáře:

  1. tak to je úžasne gratulujem ti k ukončeniu semestra si myslím, že si dopadla veľmi dobre podľa mňa sú to skvelé známky na to, že si na výške

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že už máš všechny zkoušky pěkně za sebou a před sebou jen odpočinek a pohodu :) Taky jsem ráda, že se nám zase plnohodnotně vrátíš na blog! Už se těším na všechny články :) Já si bohužel od školy oddychnu až o jarních prázdninách - už tento týden píšeme zase každý den aspoň jednu písemku... Ale začala jsem dobře - nechala jsem se vyzkoušet ze ZSV, dostala za jedna a mám do konce šk. roku pokoj. Angie, drž mi palce, ať v tom ústavu tenhle týden neumřu!

    OdpovědětVymazat
  3. páni moc gratuluji, mě ted ceka maturita a sprtam se jak debil a vubec mi to nejde.. snad to dam :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc gratuluju! Snad to takhle krásně budeš zvládat i dál:))

    OdpovědětVymazat