středa 4. února 2015

The Storytellers: New Voices of the Twilight Saga - names of 6 finalists revealed

Pamatujete si tohle?
* * * * *
Do you remember this?


No, doufám, že ano. Nezapomněla jsem na tenhle projekt, jen se kolem nedělo nic, co by se nějak zveřejňovali, až doteď. Každopádně tenhle projekt vznikl jako určitá možnost pro mladé filmové tvůrkyně, aby se mohli vyjádřit svůj potenciál a tématem tohoto projektu je právě Twilight sága. Kristen a Stephenie Meyer a pár dalších lidí jsou mezi porotci... no a začalo se to konečně blížit ke konci. Momentálně bylo zveřejněno 6 názvů a krátkých popisků krátkých filmů, které jdou do finále a budou natočeny. Tyto filmy se měli zaměřit na některé z postav ze ságy, kromě Edwarda a Belly (a možná i kromě Jacoba, to nevím) a mě to tak nějak vtáhlo zpátky do toho Twilight světa, že mám sto chutí si celou sérii zase jednou po dlouhé době pustit. Upřímně mě témata těch šesti finálových snímků vážně potěšila a jsem fakt zvědavá, co z toho vznikne :) Teď mám pro vás tedy seznam těch filmů, témat a tvůrců.
* * * * * * * * * *
Well... I didn't forget to this project and I hope you did not too. It was made as an opportunity for young women directors to prove that they are able to make something really good and the main topic of this was The Twilight Saga... well, another view on some characters from Twilight saga, except Bella & Edward. Well, yesterday were released the six best screenplays which will be made into a short movie and I have for you list of this six movies, about what character they are going to be and on what they are going to focus. And I feel like it sounds really, really good and I can't wait to see each one of them. I am really, really nosy, what's going to come from that, I feel like these six really have potential.



"The Groundskeeper" by Sarah Turi Boshear: "Follows Alice and the events that led to her becoming a vampire."
"Údržbář země" :D :D To fakt asi ne, každopádně od Sarah Turi Boshear: "Sleduje Alice a události, které vedly k tomu, že se stala upírkou."

- Alice is basically my most favorite character from whole saga, so I am really excited, that not one, but three scripts that are going to be in the final, are focusing on Alice's story. It will be weird, not seeing Ashley Greene in her role, but it is still Alice and I believe it's going to be amazing :)
* * * * * * * *
- Alice je v podstatě moje nejoblíbenější postava z celé ságy, takže jsem opravdu nadšená, že ne jeden, ale hned tři finálové snímky se zaměřují právě na její příběh. Bude sice divné, vidět ji v jiném obsazení, ostatně stejně jako každého, ale věřím tomu, že to bude zajímavé :)



"Sunrise" by Alanna Smith: "Tells Benjamin's story."
"Svítání" od Alanny Smith: "Vypráví Benjaminův příběh."

- I am really excited about this one, because Benjamin is one of my favorite vampires brought to the story in Breaking Dawn and I am really curious:)
* * * * * *
- na tenhle konkrétní se opravdu moc těším, protože Benjamin patří k mým oblíbeným postavám z Breaking Dawn a k těm nejzajímavějším upírů, které poslední díl přivedl do příběhu.




"Turncoats" by Lindsey Hancock Williamson: "About Garrett and Carlisle during the Revolutionary War."
"Přeběhlíci" od Lindsey Hancock Williamson: "O Garrettovi a Carlisleovi během války za nezávislost."

- And I am also super excited about this one, because I love Garrett. And not just because Lee Pace played him in the movie, he was my favorite in the book too and I am really curious what will come from this one :)
* * * * * *
- A z tohohle jsem taky naprosto nadšená, protože miluju Garretta. A to nejen proto, že ho hrál Lee Pace, ale byl v Breaking Dawn mým oblíbeným upírem, takže jsem hodně zvědavá, co z tohohle krátkého filmu bude :)


"The Mary Alice Brandon File" by Kailey and Sam Spear: "Focuses on Alice's human life before she became a vampire."
"Složka Mary Alice Brandon" od Kailey a Sam Spear: "Zaměřuje se na lidský život Alice před tím, než se stala upírkou."

- Another one about Alice, I can't wait for what are they going to show us.
* * * * * *
- Další jeden o životě Alice, tentokrát o tom, jaký byl její lidský život. Jsem zvědavá, co nám v tomto krátkém filmu ukážou :)


"Consumed" by Cullyn Doerfler & Megan L. Reese: "Tells Jane and Alec's story."
"Zničení" (nemám tušení, jak to přeložit :D) od Cullyn Doerfler & Megan L. Reese: Vypráví příběh Jane a Aleca."

- Despite the fact I love Alice, I am excited that some of those six final movies are not about her. Cullyn and Megan chose to tell us the story of Jane and Alec Volturi and to be honest, I am probably most interested in this one and I am really, really curious.
* * * * * * *
- Přestože miluju Alice, tak jsem nadšená, že jsou mezi finalisty i lidé, kteří si nevybrali její příběh. A jedním z nich jsou právě Cullyn a Megan, které si pro svou práci vybraly příběh dvojčat Aleca a Jane Volturiových. A musím říct, že na tenhle film jsem možná zvědavá úplně nejvíc ze všech.



"We've Met Before" by Thea Green: "All about Alice and Jasper's first meeting."
"Už jsme se potkali" od They Green: "Vše o prvním setkání Alice a Jaspera."

- Well, the last one is going to tells us every detail of Alice's and Jasper's story, about their first meeting. We know about their first meeting from the Eclipse movie, but it is just a short version, just to tell Bella and we can just guess, what exactly happened and I, personally, thought about it very ofter, wrote a fanfiction about that, in those times I was obsessed with Twilight saga... so.. I am excited that someone chose this topic and will show us her view on this couple.

- No, poslední příběh by nás měl zavést do doby, kdy se seznámili Jasper a Alice, příběh jejich prvního setkání. Víme o tom, jak to mezi nimi proběhlo, kdo viděl filmy, tak z filmu Eclipse, kdo i četl knížky, tak tam to bylo taky, samozřejmě, ale ne nijak zvlášť do detailu, zkrátka to vyprávěli Belle, aby to věděla, ale nijak zvlášť rozpitvané to tam nebylo. Jakožto fanoušek tohohle páru jsem o tom jejich seznámení častokrát přemýšlela a dokonce jsem jednou i napsala fanfiction povídku na toto téma, v době mé největší posedlosti téhle série :D Ta posedlost je sice pryč, ale místo v mém srdci stále mají a tak jsem nadšená, že si někdo jako své téma vybral právě tento pár a že se s tím dostal do finálové šestky :)
* * * * *
Tak, a to je všechno dámy a pánové. Co na to říkáte? Ocenila bych, kdyby tenhle článek nikdo nekopíroval, protože jsem si s ním dala docela práci. Děkuji.

1 komentář:

  1. no tak tohle se mi tuze líbí! :) a budu vyčkávat až se to stane skutečností! :) vždycky jsem si představovala jednotlivé postavy a jejich život před tím, než potkali Cullenovi nebo jak se z nich stalo to,co se stalo :)

    OdpovědětVymazat