úterý 24. května 2016

Kristen to direct her own short film in summer!


Kdo na tenhle blog chodí vážně hodně a pravidelně, tak zpravidla ví o Kristen docela dost. Neříkám, že všechno, co vím já, ale celkem hodně. Alespoň můžete vědět to, o čem vám sem napíšu. Kristen několikrát v rozhovorech přiznala, že by hrozně ráda také režírovala. To si tak trochu splnila, když spolurežírovala hudební klip pro skupinu Sage + The Saints, na který se můžete podívat tady. Nebyl to ale tak úplně film, spíš takové přičuchnutí k tomuhle řemeslu a mně bylo od začátku jasné, že u tohohle to prostě neskončí. Potvrdilo se mi to ve chvíli, kdy jsem četla rozhovor pro Wonderland, což už je taky nějaký ten pátek zpátky, kde Kris přiznala, že má v šuplíku napsaný jeden krátký film. Zajímalo mě tehdy, jestli o něm ještě uslyšíme i v budoucnu. A zdá se, že uslyšíme! Kristen by měla režírovat svůj vlastní krátký film, který by se měl začít natáčet již toto léto. Mluvila o tom i v Cannes, ale těmi rozhovory jsem se ještě neprokousala, abych vám je sem dala. Chtěla jem vám o tom ale už konečně taky napsat. Film by měla natočit v rámci většího projektu Refinery 29 a studia VR29, které připravuje antologii, což znamená, že tam bude víc filmů, pod názvem ShatterBox Anthology. Konkrétně by v této antologii mělo být 12 krátkých filmů od ženských a zpravidla začínajících režisérek, mezi kterými bude právě i Kristen, jejíž krátký film se bude jmenovat "Water", tedy "Voda". Kristen tehdy pro Wonderland řekla: "Napsala jsem skvělej krátkej film, na kterej jsem hrozně hrdá. Je to spíš abstraktní, než nějak extra dějové. Je to jako báseň; je to o vodě. Lidé se mě ptají: 'Proč prostě nerežírovat celovečerní film?' Ale já si chci nejdřív trochu pohrát se vším kolem. Chci nabrat zkušenosti." Právě tohle prohlášení rozvířilo ten názor, že jde o stejný snímek, který opravdu bude natáčet, což nejspíš ano. Možná trochu upravený, ale v podstatě to bude to, o čem tehdy mluvila. A já jsem z toho opravdu nadšená. V jednom rozhovoru v Cannes řekla, že dokud nenatočí tenhle krátký film, tak nepřijme žádnou další hereckou roli. Nebojte se ale, že by zahálela. Vypadá to totiž, že ten snímek o Lizzie Borden se skutečně bude natáčet, nedávno získal režiséra a prý by se měl začít natáčet na podzim. Co vy na tuhle novinku říkáte? :)
* * * * * * * *
Who reads this blog for some time knows a lot a out Kristen. At least all what i know and I write about. Kristen admitted more than just one time that she would really like to directors too one day. She doesn't want to stop being an actor but be a directors is something she dreams of for a long time. She's already co-directed a music video for a song by her friend Sage and her band Sage + The Saints. We all should expect after that that she's not going to stop wanting to direct a movie. Kristen said in one interview that she has a very strange short film written in her house and that it is about water. Ladies and gentleman, Kristen will be filming and directing her own short film in summer!!! She will do it under the Refinery29's VR29 Studios and it will be an anthology, that means it will be group of 12 short movies directed by various female directors and it will be called "ShatterBox Anthology" and Kristen's film will have name "Water". That's why everyone got to the thought that it is the same short she talked about with... Wonderland magazine, I think. Isn't it awesome?!! I personally cannot wait! Kristen also said in one interview recently, that she will not accept any new role before she shoots this project in summer. But don't worry, no huge break from acting. It looks like the 'Lizzie Borden' project is really happening and the filming should start in fall. But that's another topic. What do you think about Kristen as a director? I am excited!

"I wrote a sick short film that I'm really proud of. It's more abstract rather than super narrative. It's like a poem; it's about water. People ask, 'Why not just direct a feature?' But I want to play around first. I want to have experience."

4 komentáře:

  1. No, tak to je úžasná zpráva, strašně mě to zajímá, nemůžu se už teď dočkat, bude to určitě skvělý film, jak jinak. :) Těším se na další informace. :)

    OdpovědětVymazat
  2. No tak já jsem hlavně ráda neskutečně za ní!! :O :) Že se jí splnil prostě sen a bude mít takto svůj vlastní kratší film! :) Je to opravdu skvělá zpráva a jsem na ní pyšná :) už aby byli další informace :)

    OdpovědětVymazat
  3. no tak na to som teda vážne zvedavá a neviem sa toho dočkať akéto bude a dúfam, že sa to dostane na net aby sa to dalo pozrieť, ja som o tomto práve nevedela takže je to pre mňa novinka ale je to skvelé, že má aj také ambície a nemá z toho veľký strach

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem teda na Kristenin režisérský počin hodně zvědavá. Je mi jasné, že on ní nemůžeme očekávat něco, co můžeme běžně vidět. Taky se mi líbí, že si chce nejdřív zkusit režírovat něco malého než se pustí do filmů - já bych se asi zachovala stejně. No jsem teda hodně zvědavá a těším se :)

    OdpovědětVymazat