čtvrtek 29. srpna 2013

Můj týden bez masa: Den 1. a 2.

Ahoj všichni, jak se máte? Už jsem dlouho nepsala nějaký ten článek do deníčku. Respektive ano, psala, ale nic takového, co by se netýkalo mých cest všude možně nebo tak... A protože dneska nemám moc náladu se vrhat do shánění novinek, ačkoliv to nejspíš stejně udělám, tak jsem se rozhodla do toho deníčku přeci jen něco napsat. Rozhodla jsem se vám napsat o svém týdnu bez masa. Měla jsem takový rozhovor s kamarádkou, která žije zdravě, takovou tu zdravou výživu jí a tak a říkala mi, že by chtěla být vegetariánka, ale zatím k tomu nikdy nedospěla. Já jsem nikdy vegetariánka být nechtěla a ani být nechci, ale chtěla jsem zjistit, jaké to je. Stejně jako jsem chtěla říct někomu falešný jméno a stejně jako jsem chtěla zkusit, jak chutná sojové latté, tak jsem chtěla zkusit, jaké to je, být vegetariánem. Rozhodla jsem se, že si dám za cíl vydržet to týden. Ale už teď vím, že to se nestane... :D


Já mám ráda maso. Skutečně mám ráda maso, ráda si dám biftek, kus kuřete... miluju kuře. Mám ráda hamburgery... když jsou teda kvalitní, do McDonalda nechodím na nic jiného než na shake nebo na zmrzku... i když v době maturitního ročníku jsme se tam s kámoškou chodívaly najíst a zažrat stres :D Ale jako nechutná mi to. Nejím telecí ani jehněčí, protože mi vadí, že je to z mláďat. Přes tohle nejede vlak, tohle je takovej můj drobnej blok. Králíka jsem dřív taky nejedla, protože jsem viděla strejdu, jak ho stahoval z kůže a přes to dlouho taky nejel vlak :D Nemusím tolik vepřový, nejím vepřovou šunku, vůbec, ne, nikdy..., ale hovězí a kuřecí, to je moje. Ale protože ráda zkouším nové věci a přijímám různé výzvy, chtěla jsem zjistit, jaké to je, nejíst maso. Alespoň týden. A tak jsem hambáč vyměnila za mrkev.
Dobře... ne úplně.
Teď mám dilema. Našla jsem TMI na netu a nevím, jestli na to kouknout. No nic :D Půjdu rozhodně i do kina, jen jsem zvědavá... :D Sákra :D No asi na to kouknu, ale popřu, že jsem to viděla :D Asi ne no, zjistila jsem to, že to neni skoro slyšet a je to nějakou podivnou řečí, která nakonec asi ani nebude ruština, ale možná chorvatština? Těžko říct :D To je fuk, možná na to kouknu i tak, aspoň půjdu do kina s tim, že jsem to sice viděla, ale totálně netušim, co tam kdo povidal :D

Začala jsem s tím včera. Vlastně i trochu neúmyslně, ale prostě to tak vyšlo.
Já snídám jogurty nebo nějaký takový ty nesquik a tak s mlíkem, takže to já jsem vegoš každý ráno. Housku se šunkou do sebe fakt nenarvu. Snídám málo. Každopádně jsem začla tím a pak jsme měli k obědu smažák. Já vím, že když je člověk vegetarián, jí i relativně zdravě, ale tak je to vegetariánský jídlo, neni v tom maso :D No a pak jsme šly s mámou na večeři, protože jsme byly v kině a pak ještě pro lístky do divadla, takže jsme jely domů pozdě. No a já jsem si dala svou milovanou rajskou polívku a pak jsem vybírala jídlo a jediný, na co jsem měla chuť, byly ty vegetariánský varianty. A tak jsem si řekla... proč to nezkusit celej týden? Bude sranda. Dala jsem si špenátové ravioly a byly vážně úchvatné :)


No a nemohl chybět dezert, ale o tom už bych pomlčela.
Další den ráno mě moje nadšení stále nepouštělo.
Nasnídala jsem se jako vždycky, dala jsem si jogurt. Ne, dneska vlastně nesquik :D To je fuk, prostě rozhodně ne nic z masa... aspoň doufám teda :D No a pak jsem vyrazila... šli jsme totiž k zubařce a pak jsem si šla ještě založit účet. Pobočka banky, do který jsem šla, je v obchodním centru, takže jsem se najedla tam. Zašla jsem do Bageterie Boulevard a dala jsem si bagetu Caprese, kterou mám hrozně ráda a dávám si ji, i když zrovna nedržím týden vegetariánství... :D
No jenomže potom jsme měly sraz s kamarádkou a šly jsme za W. do KFC... no a holky tam jedly, že ano. Já jsem tam jen slintala na to smažený kuře a začla jsem si říkat, když jsem viděla, jak se cpou, že bejt vegetarián je fakt na prd. Jsem jím teprv druhej den a už mám chuť na maso... :D Přesto jsem nepodlehla a dala si jen takovou tu jejich kukuřici, kterou miluju... No... pak jsme šly už jen s Carrie do Starbucks na Chodově. To byla taky prča :D Splnila jsem si další věc, ochutnala jsem vanilkový latté, který neustále pije Sydney Sage.
Pokud nevíte, o koho jde, jste mamlasové a nečetli jste Vampýrskou Akademii.
Dobře, dělám si srandu, chápu, že ne všichni musí mít rádi to, co já :D Jen tak mimochodem, než budu pokračovat...:
No, ale zpět k věci :D
Opět jsme řekly falešný jméno :D
Nadchla jsem C. pro tuhle myšlenku, když jsem jí vyprávěla, jak jsme to s Dráculou udělaly v Londýně. Respektive já jsem to udělala v Londýně. To, že nám pak v druhym Starbucks ta jména napsali špatně už nepočítám :D Sranda byla, že kromě toho, že jsme si změnily jména, tak jsme si začaly vymýšlet i jinou identitu. Jako oblíbený barvy, zpěváky, herce, odkud jsme, atd. :D Prostě sranda, bylo to fakt super :) A vanilkový latté je úchvatně lahodné a naprosto Sydney chápu:)

No a pak jsem šla domů. Stále přesvědčena o tom, že vydržím týden bez masa.
A máma mi k tomu úchvatně nahrává, protože k večeři dělala květákové placičky, které mi zbyly i zítra k obědu :D Takže i zítra budu za vegetariána, ale už mě to fakt vytáčí:D Už teď mě to vytáčí. Je spousta dobrých věcí, kteří vegetariání můžou jíst a spousta úžasných, lahodných věcí, kterými nahrazují všechno to maso a pochutnají si. Ale já asi nikdy bez masa žít nedokážu a ani to nebudu chtít. Řekla bych, že to poruším hned v sobotu při prvním společném obědě s rodiči. Protože ani ty nikdy nenapadlo to vegetariánství ani zkusit. Prostě na to nejsem ten správný člověk.
Těším se, až si dám flákotu :D
- Angie.

6 komentářů:

  1. proboha..jsi blázen..já bych bez masa nevydržela.. Moje krevní skupina je nula a ty prý maso milují..a je to pravda..

    OdpovědětVymazat
  2. Ahááá No tak uvidíš .. Třeba jenom zaspali Já jsem vegetariánka! Částečně.. občas mě donutí sníst kuře nebo rybu, ale držím se toho, že budu vegetariránka !!

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá to dobre. Ja by som bez mäsa vydržala, som skôr maniak na čokoládu (bez tej by som nevydržala ani dva dni ), ale predza len, na čo si odberať z jedálníčku ? Obdivujem ťa za toto a naozaj, mne to príde tak trochu lákave :) To vanilkové latté vyzerá tiež skvelo, musí to byť naozaj úžasné :)
    A našla si MI na nete ? :o Ja sa neviem dočkať až si to pozriem, ale rozhodne chcem ísť na to do kina. Bol by to prvý film, ktorého knihu som prečítala skôr ako si pozrela film. S kamarátkou máme v pláne ísť na to zatra, urobíme si výlet do väčšieho mesta, pretože kým to dajú u nás, to bude aj na dvd... Ale asi mi to nevýjde. Každopádne, raz si to chcem pozrieť v kine Tam je predza len lepšia atmosféra.
    No a najlepšie nakoniec... Angie, chceš mi vyraziť dych ? :o Ja sa z tých tvojích layoutov snáď zblázním. Dokonalosť, iné slovo naň nepoznám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nesnáším sójové maso Já si odepřít maso nemůžu, skoro pořád ho máme doma a kdybych ho nejedla, neměla bych vážně co jíst

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: Já mám 0 a klidně bych se ho dokázala vzdát Takže není to tím podmíněné

    OdpovědětVymazat
  6. no tyden bez masa bych asi taky nevydrzela, ale drzim ti palce :) :) na TMI se strasne tesim chci si koupit i knizku:)s tim latte midelas strasny chute, takze o tom uz nepis :)a pristi rok bude Vampire Academy? tak to se asi nedockam ty knizky miluju :) ale v roli Dimitrije jsme si vzdycky predstavovala Bena Barnese :)

    OdpovědětVymazat