pátek 26. srpna 2016

The buildOn Campaign: Nicaragua 2017


Kristen nepatří k těm celebritám, které navštěvují nemocné děti v nemocnicích, ani nedělá žádné ohromné veřejné projevy o věcech, které jsou důležité, ale pokud vás někdy napadlo, jestli Kristen vůbec dělá se svým vlivem a svými penězmi něco užitečného, tak odpověď zní ano, dělá. Vím o několika kampaních, do kterých se Kristen zapojila. Informace o tom ale většinou zkrátka unikly, protože Kris pravděpodobně nechtěla, aby to bylo nějak veřejně probírané novináři. Všichni známe Kristen dobře, ona není zrovna příklad otevřeného člověka, který je nadšen z pozornosti a je spíš takový ten tichý element. A to i co se týče různých kampaní, charity, a tak podobně. Myslím, že to může být proto, že zkrátka nechce, aby měli lidé dojem, že to dělá kvůli tomu, aby se zviditelnila nebo tak. Což nechci říct, že jiní lidé to kvůli tomu dělají, to samozřejmě říct nechci. Jen to, že Kris je zkrátka poněkud introvertní i v těhle ohledech. Nebo jak to podat. Doufám, že jste pochopili, co tím chci říct... Nikdo, kdo sem chodí, si doufám nemyslí, že by Kristen byla špatný člověk. Připomenutím nám může být třeba i kampaň na podporu hledání léčby na ALS, Ice Bucket Challenge, kterou Kris podstoupila, darovala neurčitý peněžní obnos a k tomu ještě nezapomněla ve videu přidat dovětek, aby lidé mysleli na kvalitu obnovitelných zdrojů a na to, že ne všude je pitné vody dost. To jen tak naokraj. O tom mluvit nechci. O čem se zmínit ale chci je nový projekt, do kterého se Kristen zapojila. Je to kampaň, kterou má na svědomí Kristenina dobrá kamarádka Riley Keough ve spolupráci s organizací buildOn. Rozjeli kampaň na vybrání peněz na stavbu nové školy v Nikaragui. Jestli jsem to správně pochopila, tak je to opakující se kampaň, tudíž už se nejspíš nějakou školu i podařilo postavit, nebo alespoň poskytnout finanční prostředky na to. Kdo by se o tom chtěl dočíst o trošku víc, tak může na těhle stránkách. I když moc tam toho není. Samozřejmě po vás nikdo nechce, abyste posílali nějaké peníze, to je na vás, pokud chcete, jen jsem vás o tom chtěla informovat. A svým způsobem tuhle informaci taky poslat dál, i když pochybuji, že ode mě se někam závratně rozšíří. Je to zkrátka pro dobrou věc a od Kris je skvělé, že se do toho zapojuje.
* * * * * * *
Kristen is not the kind of celebrity that goes to a hospital to visit sick kids, she's not even making huge public statements about things, but if it ever crossed your mind, does she do something important with all the money and influence she has, to do some good? The answer is YES. I remember her supporting an organisation that supported people with diabetes couple of years ago... and she supported several campaigns, most recently for example the Ice Bucket Challenge for supporting research for a cure to ALS, she of course also donated and she didn't forget to make a short statement about the resources of drinking water in that short video. I will not write about all things I know about that she supported, but I will write you about this one. Kristen is participating in a new project of her close friend Riley Keough, who is trying to raise money for a buildOn Campaign. This campaign is now focusing on building a primary school in Nicaragua. Kids in Nicaragua do not have the opportunities we have, it is really hard for them to actually get into a school and be able to get education they deserve. This campaign is a way how to help them. It starts with this one school, but it can go much further. If you want to find out more about it or even donate, you can do it on this link. I just wanned to inform you about it and say, that it is really great from Kristen that she's helping with this important project.

5 komentářů:

  1. Já se vždycky hrozně ráda koukám na ty fotky, kdy různé celebrity - např. Jennifer, herci od Marvelu nebo Johnny Depp - navštíví třeba ty zmiňované dětské nemocnice. Pro mě je to prostě důkaz, že jsou lidi, kteří nemyslí jen na sebe. Ale naprosto chápu, když Kristen tohle dělá v tichosti - jako u některých lidí to může i vypadat, že se tak chtějí zviditelnit. A ráda slyším, že se zapojila i do tohoto projektu - je to fakt pro dobrou a potřebnou věc :)Jinak co se školy týče, tak nemám vůbec ponětí, kdy začnu. Nevím vlastně vůbec nic A ISIC karta je potřebná do menzy, knihovny, počítačové učebny a když chceš použít kopírku/tiskárnu. Ale hele, já jsem se rozhodla, že na to házím bobek. Vím, že si za to můžu sama, že jsem si toho nevšimla, ale oni to napsali na papír, kde bylo trilion dalších věcí, ani to nezvýraznili a ještě mi přišlo, že to tam napsali jen tak mimochodem... Ještě jsem tam ani nenastoupila a už mě začínají štvát

    OdpovědětVymazat
  2. Je parádní, že se Kristen nijak nešíří o svých prospěšných aktivitách, to obdivuji. Nechce si tak velmi jednoduše přidávat body u svých fanoušků. Je skvělá!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. JSem ráda, že takové věci Kristen dělá v tichosti. Většina celebrit to dělá z dobré vůle nebo že chcou především pomoct chudým dětem, či na něco přispějí. je pravda, že si málo kdo myslí, že chcou se jen zviditelnit, většina si to myslí, když u jedné celebrity vidí milión kampaní či projektů. Ale kdo ví zas co je pravda a co klam. Na Kristen obdivuji to, že si také věci nechává pro sebe, aspoň chce mít své soukromí.Co se týče te školy, tak jsem opravdu moc ráda, že se do takového projektu zapojila :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to já jsem nikdy o dobročinnosti Kristen nepochybovala (Ice Bucket Challenge mám dokonce pořád v živé paměti) a myslím, že za to z velké části může i tvůj blog, kde jsem právě o některých jejích charitativních činnostech slyšela:) A mně je upřímně bližší toto její pojetí a i projekty, které si vybírá a podporuje, které nejsou tak známé a přesto si zaslouží podporu a nějakou tu finanční částku:) Třeba právě tento nový projekt, já totiž měla vždy sen, že v nějaké takové škole někde v Africe budu jednou učit a stále to ve mně někde je, i když sen se pomalu rozplývá No doufám, že se jim podaří vybrat potřebnou částku a škola bude!

    OdpovědětVymazat
  5. ako to je v poriadku, niekto je taký a niekto je taký ale hlavná vec je tá, že sa niekto snaží pomoc a Kris je proste taká, nemá rada veľkú pozornosť ale určite sa vie, že v takom to smera pomáha veľmi rada a to je skvelé aj keď to nie je vycapekné všade a je dobré, že ty o tom informuješ lebo niekto o tom nemá ani šajnu a može to zmeniť aj názor a som rada, že sa zapojila do ďalšieho projektu no a čo si sa pýtala na Jaimie Alexander, tak ako čo zo starších správ sa tam mala objaviť ale normálne si ma zaskočila a musela som sa ísť pozrieť či to ešte platí a dočítala som sa, že v jednom rozohvore pevedala nakoniec, že to nie je isté vďaka jej nejakému seriálu takže sa nevie, možno sa tam objaví ako cameo alebo len krátko, neviem pozerla som všade a je to všeliaké a nikto sa poriadne k tomu nevyjadril

    OdpovědětVymazat