neděle 31. srpna 2014

Liebster Blog Award 0.2


Zrovna teď není moc novinek, které bych mohla napsat... a ty, které jsou, tak se mi moc psát nechtějí, protože obzvlášť jedna z nich není zrovna dobrá.. takže si to nechám asi až na začátek školního roku :D A teď budu otravovat s deníčkem :D Zase jednou jsem totiž byla nominována na Liebster Blog Award... už před poměrně dlouhou dobou, jen jsem na to zapomněla, za což se omlouvám... v době, kdy jsem byla nominovaná poprvé, bylo všech těch věcí jenom 10, ne 11, ale podstata je pořád stejná :D Takže... děkuji Tomato, že mě nominovala a předem se omlouvám těm, které nominuji... ale já těch blogů zase tolik neznám/nenavštěvuji, takže se už psychicky připravujte, že půjde o vás :D

001. Poděkuj tomu, kdo tě nominoval
002. Napiš o sobě 11 faktů
003. Odpověz na 11 otázek, které ti byly položeny
004. Nominuj 11 blogerů a vymysli jim 11 otázek

001. Nesnáším nosit ponožky, když nemám boty. Doma chodím zásadně bosá a pokud náhodou mám na noze ponožku, tak jenom na pravé. (Jo, jsem trochu magor, já vím :D)
002. Bojím se lesů, hrozně mě děsí, nerada chodím sama do lesa, někteří lidi to milují, ale já jsem tam vždycky podělaná jak jetel...
003. Miluju čtení, ale občas mívám období, kdy mě hrozně nebaví cokoliv číst, i když mám třeba rozečtenou knížku, která mě ve svý podstatě baví, tak mám prostě období, kdy mě nebaví dělat tu samotnou činnost tak moc, že prostě nečtu :D
004. Všechny moje hrnečky na čaj nebo na kafe jsou naštípnuté. Nedělám to schválně, vždycky se to stane v myčce, ale pokaždý jenom těm mým :D Asi je to tím, že tolik miluju Rumbelle ve Once a obecně pohádku Kráska a zvíře :D
005. Mám hroznou hrůzu z můr, ačkoliv vím, že jsou naprosto neškodné, hrozně mě děsí. Taky se bojím tmy.
006. Pojmenovávám svoje věci po celebritách, seriálových a filmových či knižních postavách, atd. Třeba můj mobil se jmenuje Shezza. Můj starý mobil se jmenoval Spock a můj notebook je Johnny, když zrovna není miláček či "ten krám blbej".
007. Mám asi 20 různých šperků, triček a obecně různých předmětů, které souvisí s Doctorem Who, Hunger Games, Harry Potterem, Pánem prstenů a dalšími seriály či filmy či knihami.
[link] [link] [link]
008. Od malička mám ráda prakticky veškerou zeleninu, ale nesnáším hrášek.
009. Všechny blogy (až na jeden), které jsem kdy měla, pořád ještě existují, protože nemám to srdce je nechat smazat a každé tři měsíce, když mi přijde upomínka, se na ně přihlásím :D
010. Moje nejoblíbenější minerálka je už odmalička Mattoni s příchutí jablka.
011. Hrozně moc se mi nelíbil film Vlk z Wall Street, přestože skoro všichni ho hrozně zbožňujou... (už mě nic nenapadalo :D)

A pokračko v celém článku :D


Páni, takovejch věcí je :D No nejspíš hlavně to, že se lidé pořád zabíjejí... tu nenávist, která mezi lidmi panuje... to, že mají lidé stále potřebu vyvolávat konflikty a bojovat ve zbytečných válkách, které vždycky nejvíc odnesou civilisté, kteří se skutečným důvodem konfliktu nemají vůbec nic společného.

Dokud jsem byla na střední, byla to vždycky sobota, protože jsem neměla školu, ale zároveň jsem měla další den ještě jeden den volno... teď je to asi... asi spíš pátek, protože je to ten všední den před víkendem, málokdy mám nějak moc hodin ve škole (nevím, jak to bude teď, ale tak... doufám, že furt ne) a mám ráda pátky 13. :D

Asi z toho, že budu pro své rodiče a pro sama sebe zklamáním... že nic nedokážu, že nikým nebudu, že nenajdu to, co bude můj život naplňovat a nenajdu štěstí nebo svoje poslání.

Ano, mám. Znám svojí nejlepší kamarádku prakticky od narození. Je to člověk, který je tu vždycky pro mě a kterému důvěřuju nejvíc na celém světě. Musím ale říct, že to není jen ona. Mám takových přátel víc. A pár z nich je i z blogu.

Analfabetka, která uměla počítat. Pán prstenů - Společenstvo prstenu a Eleanor & Park.
Jsem ten typ člověka, kterej najednou rozečte několik knih a pak žádnou z nich nemůže dočíst :D Analfabetku louskám už tak dlouho, že mě to štve, ale vždycky, když jí otevřu, tak mě tam něco nasere a zase jí zavřu :D Mám teď trochu období, kdy mě moc nebaví číst... občas ho mívám a nesnáším ho, tak doufám, že mě brzy přejde.

Definitely... je to Richelle Mead, protože miluju Vampýrskou Akademii a styl, kterým píše, mě dokázal naprosto vtáhnout do děje a totálně mě dostat. Potom je to Jonas Johansson, který napsal Stoletého staříka, který vylezl z okna a zmizel a právě zmiňovanou Analfabetku, která uměla počítat... jeho styl psaní je velmi unikátní, čtivý a hlavně je až neuvěřitelné, co všechno je schopný vymyslet, a zároveň vše doplňuje o historická či vědecká fakta. Jeho knihy jsou rozhodně poutavé a každopádně pobaví, když už nic jiného.

Těch je panečku... momentálně je to asi...:
"Lidé pláčou, ne proto, že jsou slabí. Je to proto, že byli silnými příliš dlouho."
- Johnny Depp

Prakticky jakejkoliv vás napadne... protože já brečím u všeho. Literally. No dobře, ne úplně u všeho, ale u hodně věcí. Takže to trochu pozměním na film, který mě HODNĚ rozbrečel. Tak mezi ně patří rozhodně Titanic, kterej už nikdy nechci vidět znova :D, potom Now is Good s Dakotou Fanning... a samozřejmě nesmím opomenout Hvězdy nám nepřály. Potom třeba Králova řeč, která narozdíl od ostatních zmiňovaných, zapůsobila svou mírou dojemnosti, ne smutnosti... jestli chápete, co tím chci říct :D

Samozřejmě. Nemůžeme být v tomhle nekřesťansky velkém vesmíru přece sami! Když se nějaká buňka dostala na naší Zemi a vyvinul se z ní život, proč by se to tak nemohlo stát i na druhém konci vesmíru, hm?

Ehm. Tak umím česky, logicky :D Pak umím poměrně obstojně slovensky. Řekla bych, že mluvím prakticky plyně, no Slovák pozná, že nejsem ze Slovenska, ale stane se jen výjimečně, že nevím, co nějaké slovo znamená... Ale slovenština se asi moc nepočítá :D Pak umím anglicky, obviously, když píšu blog anglicky, tak umím alespoň dostatečně. Domluvím se. I když nemám nejlepší slovní zásobu. Potom umím španělsky... jakž takž. A pak umím italsky... jakž takž.. dost na to, abych se dostala na italianistiku na UK, ne dost na to, abych se domluvila :D což se doufám brzy změní... :D Potom umím asi finsky vyčasovat slovo chtít... pár vět fancouzsky... a podobné množství vět bulharsky, na tom chci ale aktivně pracovat. Zato německy neumim ani fň :D Dobře, umim jednu větu, ať nekecám :D

Těch je taky tolik :D Když někdo nedokáže uznat svou chybu, i přes to, že je úplně jasné, že ji udělal. A taky nesnáším, když si o sobě lidé myslí, že jsou nejchytřejší na světě a ví všechno nejlíp. Potom mě hrozně vytáčí lidi, kteří třeba blbě čumí a šuškají si v metru, takže je úplně jasné, že se baví o vás :D Potom mě ještě dokáže neskutečně vytočit lhostejnost lidí vůči ostatním lidem.

001. Jaká je tvá oblíbená barva?
002. Máš nějaký seriál, na kterém vážně hodně ujíždíš?
003. Je nějaké vysněné místo, na které by ses chtěla podívat?
004. Máš oblíbeného malíře? Pokud ano, jakého?
005. Jakou hudbu posloucháš?
006. Máš nějakou oblíbenou písničku? Jakou?
007. Jaký je tvůj názor na vážnou (klasickou) hudbu?
008. Jaké je tvé oblíbené roční období a proč?
009. Hraješ na nějaký hudební nástroj? Pokud ano, na jaký? Pokud ne, chtěla bys? :D
(u některých z vás i vím... ale už mě nenapadají otázky :D)
010. Jaké je vaše oblíbené zvíře?
011. Jaký je tvůj upřímný názor na dotazníky a řetězáky tohohle typu?

• Mých 11 nominovaných
♥ ♥ ♥

3 komentáře:

  1. A jéje! Děkuju za nominaci:)) Ale popravdě zrovna se nudím, takže jsi mi tím celkem padla do noty:) A taky jsem ráda, že toho o tobě vím zase víc. Ten citát je vážně krásný a Vampýrskou akademii zrovna teď čtu! Richelle je skvělá!

    OdpovědětVymazat
  2. Nesnášíš nosit ponožky? To je zajímavý fakt. Já je vynechám tak maximálně v létě, jinak je nosím pořád. To s tím čtením máme společné. Knížky mám moc ráda, ale už mě to trochu opouští. Jednak kvůli škole (není čas) a pak mi taky přijde, že poslední dobou už nevycházejí žádné pořádné příběhy. Ale toho Stoletého staříka, kterého zmiňuješ si chci taky přečíst. Doufám, že mě to chytne :) Taky se mi líbí, jak si pojmenováváš věci a závidím ti ty různé šperky na motiv tvých oblíbených filmů a seriálů. Já si počkám, až mi bude 18 a pak vezmu e-bay útokem a několik takových věcí si taky pořídím
    Ten citát od Johnnyho Deppa je naprosto úžasnej ♥ Myslím, že si ho asi vytisknu a pověsím někam na skříň. Je vážně krásný :)
    Jinak děkuju za nominaci Pokusím se vše splnit v průběhu tohoto týdne :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já zas právě ponožky nosím skoro furt, nesnáším, když mi je zima na nohy a lesy teda miluju (no jo, bydlim na vesnici ). A heeeej, já hrášek miluju #hráškováprincezna, to když je na zahradě, většinu času trávím u něj a zobu A odpovědi jsou skvělé, většinou to mám stejně nebo podobně a ten citát od Johnnyho miluju, protože naprosto přesně sedí.
    A teda děkuju za nominaci, pokusím se to nějakým způsobem splnit :)

    OdpovědětVymazat