neděle 27. října 2013

MWIHSTTTTS 0.2: The Runaways

Tak jo, konečně jsem se rozhoupala k tomu, abych napsala tenhle článek, protože jsem omylem klikla na publikovat, takže se to zveřejnilo nedopsaný :D a proto to teď dopisuju... mám pro vás tedy 2. film, který patří mezi MWIHSTTTTS. Movies which I have seen thanks to the Twilight saga.
Takže teda filmy, které jsem viděla pravděpodobně pouze díky Twilight sáze.
A ve většině případů jsem za to vážně moc vděčná :) Upozorňuji, že článek obsahuje spoilery.

"Ch-ch-ch-ch-ch-ch-ch-cherry bomb!"

Ve filmografii Kristen Stewart jsou mimo filmů z Twilight ságy další dva snímky, ve kterých si Kris zahrála společně s Dakotou Fanning. Prním z těchto filmů je krátký snímek Cutlass. A druhým je právě téma dnešního MWIHSTTTTS, The Runaways. Tenhle film jsem viděla zatím jen jednou a už je to taky nějaký ten pátek, ale musím říct, že se mi skutečně líbil a chystám se na něj podívat znovu, až budu mít někdy trochu času. Je to další z úžasných filmů, které jsem měla to štěstí vidět právě díky již zmiňované Twilight sáze a jsem za to nesmírně ráda.

Kdo by náhodou čekal, že uvidí Kristen v roli nějaké milé, sladké, nevinné holčiny, jako byla Bella Swan, tak tedy šeredně narazí. Kristen v tomto snímku hraje totiž roli, která se té v Twilight nepodobá asi v ničem. Obecně je tenhle film úplně jiný, než všechny ostatní, které Kristen natočila. Možná právě i v tom, že je to biografický snímek, ve kterém hraje skutečnou, žijící osobu. Tento snímek vypráví příběh o tom, jak vznikla, existovala a rozpadla se první striktně dívčí rocková kapela - The Runaways. V tomto případě skutečně sedí známé spojení slov: "Sex, Drogy a Rock'n'Roll". Skupina The Runaways neexistovala příliš dlouho, pouze necelé 4 roky, přesto vstoupila do dějin a každý rockový nadšenec tuto skupinu zná. No asi ne každý, ale většina. The Runaways se staly legendami, i přes to, že se rozpadly dá se říct během chvíle.


Film není zaměřen pouze na Joan Jett, která na snímku spolupracovala a vlastně ona se částečně zasloužila o to, že vznikl, protože to produkovala, ale i kolem Cherie Currie, zpěvačce této skupiny, z jejíž knížky částečně film také vychází. Ústředními postavami jsou právě tyhle dvě, film je hodně založen na jejich vzájemném vztahu... což mě možná i trochu mrzí, že se moc nedozvídáme o zbylých členkách kapely. Já si upřímně teď, po těch pár letech od chvíle, co jsem to viděla, ani nepamatuju, jak se jmenovaly. Přesto je film rozhodně velmi zajímavý a stojí za to se na něj podívat, pokud máte kladný vztah ke Kristen, Dakotě a rockové muzice. To, jak vznikala první čistě ženská rocková kapela rozhodně stálo za to zaznamenat. Je to příběh o tom, jak se z obyčejných holek staly hvězdy. A jak snadno ty hvězdy mohly vyhořet. O tom, jak vám sláva stoupne do hlavy, jak se přestanete tolik bát následků vašeho chování. Tak jako se to stalo už mnoha kapelám, i do téhle se na scéně objeví drogy a alkohol. Vkrade se mezi jejich řady žárlivost, jejich sláva se vymkne kontrole... a kariéra jedné kapely může ve chvíli skončit. Celá jejich kariéra byla jako na horské dráze, jako nekontrolovaná střela, staly se slavnými, ani nevěděly jak. O tomhle ten film je. A v závěru hlavně o tom, jak přišel ten zlom, kdy bylo na čase říct si, že takhle už to dál nejde. Cherie si v závěru filmu uvědomuje, že už takhle dál žít nedokáže, že chce zpátky svůj starý život, být nějaký čas s rodinou, se sestrou a otcem, který je vážně nemocný. V tomto okamžiku jejího života už nemůže dál pokračovat. A tak se skupina rozpadá. Na závěr se ještě dozvídáme, co se s Cherie a Joan dělo dál, po rozpadnutí kapely. Chvíli trvalo, než se nějak zmátořily z toho všeho, co se dělo. Cherie byla závislá na drogách a alkoholu... no dostala se z toho. Překonaly rozpad kapely a žily dál svoje životy. Jak možná víte, tak Joan Jett je stále hudebně aktivní, a ani Cherie Currie nepřestala zpívat, ale skupina The Runaways už se zpátky dohromady nikdy nedala. Přesto zůstane - a myslím, že částečně i díky tomuhle filmu - v povědomí lidí ještě pěkně dlouho, protože oni opravdu byly legendou.
Abych to nějak uzavřela... musím taky promluvit o Kristen.
Byla tam úžasná, naprosto úžasná, je to jeden z těch snímků, kde si vážně říkáte, WOW! To je vážně Kristen? Hodně spolupracovala s Joan Jett, ponořila se do toho, jak ona to vždycky dělá. Kdyby si doteď náhodou někdo myslel, že neumí hrát, tak by si měl pustit tenhle film. Zároveň ale musím říct, že to asi není úplně film pro každého, ale jak už jsem vzpomínala několikrát, kdo má rád filmy podle skutečných událostí a k tomu rock'n'roll, Kristen nebo Dakotu, případně obě, rozhodně stojí za to tenhle film shlédnout. A já jsem nesmírně ráda, že mě k tomuhle filmu Twilight sága přivedla. Ten film není úplně bez chyby, ale je jedním z mých nejoblíbenějších filmů s Kristen.

Věděli jste, že...:
  • Písně, které ve filmu The Runaways na koncertech hrají, byly nazpívány Dakotou Fanning a Kristen Stewart
  • Když Joan Jett poprvé slyšela nahrávku, kde její píseň zpívá Kristen, myslela si, že udělali chybu a omylem jí pustili její vlastní nahrávku, jak moc byla Kristenina verze originálu podobná
  • Na filmu spolupracovali Joan Jett, Cherie Currie, Kim Fowley i Sandy West. Zbylé dvě členky skupiny, Lita Ford a Jackie Fox nebyly do projektu zapojeny. Postava Jackie Fox se ve filmu ani neobjeví, byla nahrazena fiktivní baskytaristkou Robin Robinson.
  • Cherie Currie přiznala, že když se dozvěděla, že ji bude hrát Dakota Fanning, nadšením se rozplakala. Dakota je totiž její oblíbená herečka.
  • Kristen se pro natáčení tohoto snímku nechala skutečně obarvit a ostříhat; Dakota kvůli jinému projektu nosila po dobu natáčení The Runaways paruku.
  • Kristen v jednom rozhovoru řekla, že líbat Dakotu Fanning bylo jednodušší než líbat Taylora Lautnera. :D Tahle zajímavost mě celkem pobavila :D
  • Dakotě bylo v době natáčení tohoto filmu pouze 16 let. Režisérka Floria Sigismondi řekla, že kdyby byla starší, byl by film ještě mnohem odvážnější.
* * * * * * *
Tak to by bylo asi všechno. Tenhle článek není nic moc, protože je to už nějaká doba, co jsem ten film viděla, ale doufám, že jsem vás na něj alespoň trochu nalákala. Dá se najít na youtube, no bez českých titulek, tak možná na uložto, to nevím, nezkoumala jsem. Teď už musím jít. Je kolem půl šesté a musím se učit :D
Tak se mějte hezky,
-Angie.

A jako další v pořadí bude...:
- coming soon -

9 komentářů:

  1. Ještě neexistuje Ale možná mě někdo do své strany vezme Myslím to vážně, nedělám si srandu... Jestli by to vyšlo tak VJSR (Všichni jsme si rovni)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem idiot Chtěla jsem napsat i k článku! Nejlepší ve filmu je stejně polibek Kristen a Dakoty Já na film šla hlavně kvůli Kristen :) A Dakota je éterická, až bude starší, bude smyslná...Jinak ohledně federer.rafanadal.cz, přecházím na blog.cz, myslím že tam mám víc možností. Pak ti dám novou adresu

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle film jsem už viděla, je to teda x let zpátky (ještě v roce, kdy byl film vypuštěn) a tady se opět projevuje ta moje skvělá paměť a já si z toho filmu pamatuju prd (vážně hrozný toto -- jsem schopná koukat se na film a až u závěrečné scény si vzpomenu, že už jsem ho vlastně viděla -- netuším, jak je to vůbec možné =DD). Ale ne, přece jen trošku si ho pamatuju. Sice ne až tak do detailu, ale když jsem četla tenhle článek trošičku jsem se rovzpomenula. Ne teda ale tak, abych tu rozepisovala romány =)) Vzpomněla jsem si ale na to, e když jsem se na ten film na intru koukala, neskutečně mě zaujal a díky tomuto článku jsem si ho připsala na seznam filmů, které chci v nejbližší době znova zkouknout =))

    OdpovědětVymazat
  4. Já myslím, že byl odvážný dost, i bez Dakotiny plnoletosti.. Je to skvělý film, tenhle typ mě hrozně baví..a ještě víc, když je to z té drogové éry..:)

    OdpovědětVymazat
  5. tenhle film jsem videla pouze jednou, ale celkem se mi to libilo. ikdyz nejake sceny byly vazne odvazne :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám The Runaways ráda, sice nepatří k mým nejoblíbenějším filmům s Kristen, ale byla jsem z něj nadšená I když jsem skoro obrečela, když si Kristen ostříhala vlasy, ale naprosto chápu, že nechtěla nosit paruku, ona jde do svých projektů vážně po hlavě Už ani nevím proč, ale při natáčení jsem byla taková ne moc nadšená, protože se při něm Kristen pod tlakem rozbrečela - a to já samozřejmě nepodporuju Ale výsledek stál za to, to rozhodně ano Určitě bych byla pro, aby se Kris znovu objevila v nějakém projektu společně s Dakotou, fandím tomu jejich hezkému přátelství!

    OdpovědětVymazat
  7. Na tenhle film se chci podívat už dlouho, ale pořád jsem se k tomu nějak nedostala. Ještě žes mi ho připomněla, protože teď o prázdninách na něj třeba konečně budu mít čas:)

    OdpovědětVymazat
  8. Ten film pro mě je dokonalost! Musím na rovinu říct, že jsem na něj koukala v době kdy jsem Kristen zrona nemusela, bylo to krátce po době co jsme jí milovala v Twligiht, pak jsem z toho nějak vyrostla no Ale díky tomuhle filmu jsem si jí zase oblíbila a už né, protože by byla všude a tak, ale protože vážně umí hrát a byla úžasná ♥ Ten film jsem musela vidět kvůli Dakotě A celkově rock and roll mám ráda, sice The Runaways jem tolik neznala předtím, ale Joan Jett samozdřejmě ano ♥ Takže přesně to spojení Dakota, Kristen a  Rock'n'Roll je absolutně boží a dělá to z tohoto filmu jeden z nejlpeších co jsem kdy viděla :)

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: A ještě teda jedna věc, hrozně mocse mi líbilo na konci to jak řekli co s nima bylo dál, hrozně se mi to líbilo, že to tam dali :)

    OdpovědětVymazat