pondělí 21. října 2013

Blah blah... aneb ukecaná Angie. se zapojuje do Liebster Awards Tag :D

Ahojte. Už před nějakými pár dny, možná už to bude i víc než týden, mě *Katie nominovala do takové věci, která se nazývá Liebster Awards Tag. Původně jsem myslela, že to zazdím, jak už to bývá mým zvykem, většinou na to zapomenu a pak už je mi blbé to vytahovat, ale zrovna jsem četla u Clove její odpovědi a bylo mi trapné, že ona měla dvojitou nálož a já se nezmůžu ani na jedno :D A hlavně mi to i bylo líto, byla jsem ráda, že mě Katie nominovala a hrozně se mi tahle "challange" líbí :) Je to zaměřené hodně na knížky, no postupně se do toho už zamotal i ten film a tak různě, ale od těch knih nehodlám odbočovat tak úplně. Nicméně... některé z těch věcí, které si tu o mně přečtete, můžou být kompromitující :D a některé z nich jsou i v komplexním článku o mě, který připravuju už hodně dlouho.

No o co vlastně v podstatě jde? Pravidla jsou jednoduchá:
1. Napište 10 věcí o sobě
2. Odpovězte na 10 otázek, které vám položila... no které jsem vám položila já :D takže bloger, který vás nominoval.
3. Vymyslete vlastních 10 otázek.
4. Nominujte 5 blogerů, kteří na ty vaše vymyšlené otázky budou odpovídat. Takové, kteří mají méně než 200 pravidelných čtenářů, ale to já jsem upřímně příliš nezkoumala. (Klidně se mi můžete pomstít :D I don't mind.)
5. Informujte blogy o tom, že jste je nominovali.
A toť vše. Takže jdeme na toooo. Jinak si ty pravidla trošku upravte do normálního znění, víte, jak jsem ukecaná :D a blbne mi ctrl + c v chromu, takže to přepisuju růčo :D


Co se týče těch deseti věcí o mně, rozhodla jsem se pro nějaké nepříliš obvyklé věci...:
  • Zbožňuju detektivní filmy a seriály. Když jsem byla malá, vždycky jsem dokázala uhodnout, kdo je vrah, už na začátku filmu, dokonce i u extrazamotané slečny Marplové podle Agathy Christie.
  • Miluju vůni kávy, skořice, mátové čokolády a čerstvého chleba.
  • Ráda tančím v dešti po vzoru Gena Kellyho. (Bože, on je tak roztomilej v týhle scéně:D)
  • Miluju seriál Doctor Who - Pán času. Vlastním malou repliku Tardis a Daleka, mám hrnek ve tvaru Tardis a tričko s potiskem z 10. dílu 5. série, ve kterém byl Vincent van Gogh, který je mimochodem mým oblíbeným malířem.
  • Mojí nejoblíbenější kávou je vanilkové latté, které jsem ochutnala díky Sydney Sage z Vampýrské Akademie.
  • Často si povídám sama se sebou a dost často ještě k tomu v angličtině... :D
  • První povídku jsem začala psát se svou nejlepší kamarádkou, když nám oběma bylo 11 let. Psaní je můj život, bez psaní nedýchám, nežiju, miluju to, je to občas to jediné, co v mém životě dává smysl.
  • Když jsem ve stresu nebo v depresi, tak si kupuju různý věci. Je jedno co, prostě první věc, kterou vidím a líbí se mi, tu si koupím. Jediné, čeho dosáhnu, jsou výčitky, že utrácím za blbosti, ale stejně to příště udělám znovu :D
  • Miluju Star Wars, Star Trek, občas koukám i na Hvězdnou bránu, a neskutečně zbožňuju filmy podle Marvelových komixů. Jsem trochu geek.
  • Mám arachnofobii, ale o bráchovo sklípkance si myslím, že je svým způsobem krásná. (Dokud se nezačne hejbat :D)
10 otázek od Katie:
1. Jaká byla tvá první oblíbená kniha?
Nemám vůůůůbec tušení. Hádám něco jako Krtek a kalhotky... ale tohle si fakt nepamatuju... :D Co si ale pamatuju, že první knížka, kterou jsem přečetla sama a nebyl to večerníček, bylo něco o nějakém kouzelném stromě, který hlavní hrdiny dostával do jiných světů... :D ale na ten název už si taky nepamatuju. Co asi vyloženě první oblíbená knížka, na kterou si vzpomenu, tak buď první díl Narnie a nebo první díl Pottera, ale pamatuju si, že jsem hrozně žrala detektivní dětské knížky se souhrným názvem Tajemství a nebo Správnou pětku od Enyd Blyton.

2. Tvoje nejoblíbenější knižní hrdinka?
Tohle je hrozně těžký říct, protože jsem četla dost knížek s dívkama v hlavní roli a většinu z nich mám ráda fakt hodně... ale úplně nejoblíbenější bude nejspíš asi Suze Simon z knižní série Mediátor od Meg Cabot. Ale je to vážně hrozně těžké rozhodnutí. Svým způsobem jich na mě zapůsobilo opravdu hrozně moc, takže je pro mě téměř nemožné vybrat jen jednu. Ale ze sentimentálních důvodů uvádím již jenovanou Suze.

3. Nejtlustší kniha, jakou jsi kdy přečetla?
Aktuálně pravděpodobně The Help - Černobílý svět, nebo Harry Potter 6, nejsem si jistá, jak je to obojí tlusté... no ale brzy budou obě knihy nahrazeny Hrou o trůny. (Co jsem zatím četla odpovědi, tak všichni toho Hostitele dávali, no jo, toho já furt ještě nečetla:D). Ale nějak nevím, možná je ještě tlustší Rozbřesk... jen se mi to nechce zkoumat :D Za chvíli to stejně všechno nahradí ta hrozná bichle, kterou by člověk klidně i někoho zabil :D

4. Nejoblíbenější knižní série?
Mou srdcovou záležitostí je již zmiňovaná knižní série Mediátor od Meg Cabot. Do mých nejoblíbenějších ale spadá samozřejmě i Vampýrská Akademie nebo třeba Nástroje smrti. Ale mám jich hodně, vlastně i Twilight sága, protože po přečtení Twilight jsem začala opravdu hodně číst, mnohem víc, než jsem četla dřív, ale Mediátor pořád vítězí.

5. Jaký je tvůj názor na povinnou četbu?
Tohle bude dlouhé a moralistické :D ale jakožto už starší (ha ha) osoba, na to mám dlouhý názor :D Povinná četba... všechny štve, protože je povinná. Nikdo jí nečte, protože je povinná, nebo ji lidi čtou jenom proto, že je povinná, a ještě než vůbec začnou číst, řeknou si: "bože, to bude hrozná kniha", protože je na seznamu povinné literatury. Za posledních pár let jsem ale zjistila, že v seznamech povinné četby, především pak v kánonech pro státní maturitu, je řada vážně skvělých knížek, které stojí za to si přečíst, ale ne každý to udělá nebo si danou knihu správně vychutná, právě proto, že je povinná. Já jsem nikdy nebyla moc velký čtenář... a neříkám, že já jsem povinnou četbu nějak extrémně četla... ale jakmile šlo do tuhého, našla jsem si v tom seznamu spoustu zajímavých knížek, které sice třeba nejsou pro každého, ale z mého pohledu jsou skvělé. Nikdy mě nepustilo zatvrzelé: Ne, já toho Zabijáka prostě číst nebudu... :D Ale mnoho, mnoho knih, by si lidé měli přečíst a neměli by mít předsudky (jako já u Zoly :D) a překonat ten odpor k povinné literatuře. Na Západní frontě klid... je sice hrozně depresivní kniha, ostatně jako většina z těch, které jsou v povinné literatuře, ale mně se třeba hrozně líbila a jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla, protože se hned cítím být o něco vzdělanější... můžu říct, že jsem četla nějakou hodnotnou, oceňovanou literaturu... neříkám, že by měl člověk číst jenom ty starý vykopávky, to vůbec ne, já miluju fantasy a spoustu moderních knížek, ale co chci říct je, že to, že by si měl člověk uvědomit, že ne všechno, pod nálepkou "povinná literatura" je nestravitelnej děs. Steinbeck, Kesey, Remarque, Hemingway, Maupassant, Baudelaire, Gogol, Hugo, Poe, Rostand, Orwell, Bradbury, Eco, Exupéry, Golding, Čapek, Gellner... bla bla bla, je jich tolik, tolik velkých spisovatelů, kteří se dnešním mladým generacím můžou zdát jako vykopávky, o který nestojí zavadit pohledem, ale je důležité, aby lidi stále četli klasické autory, protože je to přiblíží době, která panovala, když tito spisovatelé žili... stojí za to, znát je, vědět, co napsali a třeba si to i přečíst. Neříkám, že jsem od všech něco četla, ale od většiny jo a rozhodně od všech - alespoň od všech jmenovaných (už mě nikdo nenapadal, možná doplním:D) - si chci něco přečíst. No, Styron třeba. Sophiina volba, další kniha, kterou mám v plánu. Mám trochu pocit, že hlavně mladé, teenagery a tak, prostě nebaví tyhle knížky číst, protože většina z nich není o příliš veselých tématech... ale - řekněme si to narovinu - to, že něco končí špatně, neznamená, že je to špatný příběh... ba naopak, ve valné většině případů. Už asi i trochu plácám, tak to uzavřu, ale můj point je, že povinná četba, ať už to zní jak chce, lidi sice odpuzuje, ale je to vážně veliká, veliká škoda.

6. Herecký výkon, který tě fakt dostal.
Ty vado, těch je :D Vynechám ty Kristeniné... ale co mi úplně skočilo na mysl je Marion Cotillard v roli Edit Piaf. A nebo v poslední době hodně Jennifer Lawrence v Terapii láskou. Jako poslední bych zmínila Dakotu Fanning v Now is good... ne, tak ještě čtvrtý sem hodím. Mads Mikkaelson ve filmu Jagten - The Hunt - Hon.

7. Film, který tě zklamal.
Poslední vládce větru.
Zklamání bylo silné a velice kruté. Možná jsem ale jen nebyla v tom správném rozpoložení.

8. S jakou slavnou osobností by ses chtěla v životě setkat?
Rozhodně Johnny Depp. Kristen říkat nemusím. No a pak bych se rozhodně chtěla setkat se spoustou dalších lidí :D k jedněm z top příček patří autor Písně ledu a ohně - George R. R. Martin. Vždycky jsem se hrozně chtěla potkat s Shakespearem a s Jackem Lemmonem, ostatně i s Johnem Lennonem, ale to už mi bohužel nevyjde... Rozhodně bych někdy chtěla potkat spoustu lidí, no hrozně ráda bych se třeba setkala s takovym princem Harrym :D Těch lidí je tolik, že se to ani nedá spočítat, ale ty nejdůležitější jsem už asi jmenovala :D

9. V jakém filmovém žánru by sis chtěla zahrát?
Drama. Nejlépe psychologické. Já miluju dramata, chtěla bych si v jednom i zahrát nějakou vnitřně rozervanou postavu. A pokud ne drama, tak ještě fantasy... líbilo by se mi mít nějakou nadpřirozenou schopnost, i když by to bylo jen na filmovém plátně. To je jeden z mých největších snů, o kterých sice vím, že se nejspíš nesplní, ale stejně ho nepřestávám snít :)

10. Přemýšlela jsi někdy o tom, jaký by byl tvůj život, kdyby jsi byla slavná?
Nesčetněkrát. Vždycky jsem si říkala, že pokud by na to někdy snad skutečně došlo, že nechci, aby mě to nějakým způsobem změnilo. Myslím, že ani nejsem ten typ, kterému by to dokázalo naprosto změnit osobnost a já bych se začala chovat jako asshole, ale stejně... Myslím, že by mě to změnilo, všechny sláva vždycky změní, jediné, v co bych doufala je, aby mě to nezměnilo v těch důležitých věcech, na kterých opravdu záleží.

Otázky pro mé nominované:
1. V kolika letech jsi sama přečetla svou první knihu? Pamatuješ si název?
2. Je nějaká knížka, kterou sis chtěla hrozně dlouho přečíst a když jsi to udělala, byla jsi zklamaná?
3. Rozbrečela tě někdy nějaká kniha? Pokud ano, jaká?
4. Jaký je tvůj oblíbený knižní žánr?
5. Jaký je tvůj oblíbený filmový žánr?
6. Četla jsi někdy nějakou knihu víckrát? Kolikrát? A jakou?
7. Jaký je tvůj rekord v počtu shlédnutí nějakého filmu? Jakého?
8. Kolik knih jsi odhadem za svůj život přečetla?
9. Máš oblíbeného autora klasické literatury? Pokud ano, jakého?
10. A aby to nebylo zaměřeno jenom na ty knížky, jaký je tvůj úplně nejoblíbenější film? Naprosté číslo 1?
Bonusová 11. otázka: Chcete, abych na svoje otázky odpověděla i já? :D

Moji nominovaní:
Ajjinka - ano, vím, že jsi nominovaná u Clove, ale docela by mě zajímalo, co bys odpověděla na ty moje otázky :D Ačkoliv samozřejmě nemusíš :D jen to zkouším.
Rosie - tebe už jsem taky nominovanou někde viděla, ale to vůůůbec nebrání tomu, abych to udělala znova :D
Dee - no nevím, jestli se mi na to nevybodneš, vím, že toho času tolik není, ale můžu to zkusit :D
Katka219 - vím, že jsi teď pryč, ale stejně tě nominuji, třeba si uděláš čas :)
*Kriss - nedávno jsi na blog psala něco o sobě, no já bych se stejně ráda dozvěděla ještě něco víc :)
A víte co? Já nominuju ještě jednoho človíčka, protože mou milou Darelku já prostě vynechat nemůžu :D I když mě s tím možná pošle do někam :D

Trápila bych ještě moji drahou Clove, ale rozhodla jsem se tě ušetřit :D ty už sis tak odpověděla hned double nálož otázek... ale jestli se ti chce, tak můžeš, nikdo ti v tom nebrání :D Katie, na tebe to taky zpátky nehodím, ale platí pro tebe to samé, co pro Clove :D nikdo ti v odpovědích nebrání :D

6 komentářů:

  1. Muhahaha Tak jsem se dočkala. Teda já bych se ti ani nedivila, kdybys to nakonec zazdila - já jsem nad tím taky přemýšlela, ale nakonec jsem si řekla "why not?"
    - Já osobně se na detektivní filmy a seriály moc nedívám. Jediným detektivním filmem, který jsem kdy viděla je asi první Sherlock Holmes a co se týká seriálů tohoto typu, pak je to Castle na zabití ♥
    - Star Wars se mi taky líbí, ale spíše ty tři díly, kde hraje Ewan McGregor a Liam Neeson. Ty starší už se mi tolik nelíbí, ale předsevzala jsem si, že se na ně na všechny jednou podívám od začátku až do konce. A filmové podoby komixů od Marvelu mám taky moc ráda :)
    - O pavoucích mi ani nemluv. Těch já se docela dost bojím. Vidím malého pavoučka a už jdu do mdlob
    - Jinak tvoje odpovědi se mi hrozně moc líbily. Asi se na tu Edith Piaf taky podívám. Marion Cotillard  mám poměrně ráda, ačkoliv ve filmu "Temný rytíř povstal" chtěla vyhodit Gothem do povětří Taky se mi líbí tvůj výběr filmového žánru, ve kterém by sis ráda zahrála. Já bych šla asi taky do dramatu a rozhodně bych chtěla být součástí nějakého fantasy filmu :)
    - Hrozně moc se mi líbila tvá odpověď na povinnou četbu. Já to mám tak půl na půl. Něco se mi třeba vůbec nelíbilo (např. Paní Bovaryová), ale něco bylo zase hodně super, Petr a Lucie, Lakomec, Sluha dvou pánů... Určitě to není na škodu. Mě trochu mrzí, že u nás v povinné četbě třeba není Jane Austenové nebo některé ze sester Bronteových. No, každopádně, až si přečteš tu Sophiinu volbu, tak mi dej vědět, taky jsem přemýšlela, že bych do ní šla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Uh, soucítím s tebou, nedokážu si představit, kdybych byla arachnofobik a můj sourozenec si pořídil pavouka, to bych asi umřela Já se pavouků štitím a ráda je prostě nemám, ale ještě to se mnou není tak hrozné, i když mi z nich občas naskakuje husí kůže!
    Musím přiznat, že mě hrozně mile potěšil tvůj názor na povinnou četbu. Popravdě, když přede mnou ležel seznam knih k maturitě, málem to se mnou kleplo, protože tam nebylo vůbec nic, co bych četla normálně, jakože vůbec nic (pořád nechápu, jak mohla mít kamarádka na výběr Harryho Pottera, jako wtf?! ), takže vybrat těch dvacet titulů pro mě bylo hrozně těžké, ale nakonec jsem přečetla úplně vše, co jsem si vybrala a některé knížky mě překvapivě bavili. Nikdy by mě nenapadlo, že budu shippovat hlavní hrdiny Pygmalionu, nebo že budu naštvaná, když příběh Petra a Lucie nakonec nedopadne dobře. Na Západní frontě klid se mi taky líbilo, i když ty hnijící končetiny byly docela... chuťovka Zvláštní, že po přečtení právě téhle knížky jsem si taky připadala tak nějak "vzdělanější", což je docela zvláštní Ale přes co se doteď nemůžu přenést je Spalovač mrtvol, protože to byla moje smrt. Žádná knížka mě ještě tak strašně nebavila, jako tahle!
    Poslední vládce větru!!! To bylo zklamání, které skoro fyzicky bolelo, popravdě... vážně nevím, co si od filmu slibovali, já byla natěšená, čekala jsem asi příliš hodně a proto to dopadlo tak, že jsem si ťukala na čelo. Pořád mi přijde hrozně líto, že to nedopadlo líp...
    Taky bych hrozně ráda potkala Johnnyho Deppa, myslím, že bych jen při pohledu na něj omdlela. A myslím si, že princ Harry musí být hroznej týpek!
    Skvělé odpovědi, Angie, hrozně ráda jsem se o tobě dozvěděla něco víc, tohle je vážně přínosný tag!

    OdpovědětVymazat
  3. zajimavy :) ja jsem permanentne zapominala na souteze, ve kterych jsme byla, takze jsme to nakonec vzdala :)

    OdpovědětVymazat
  4. uf, to su ráda, že na ty otázky nemusím odpovídat, ač u hodně z nich bych nevěděla co

    OdpovědětVymazat
  5. Tenhle řetězák se mi líbí:) Je fajn, že si se taky zapojila a moc děkuju, že jsi mě nominovala! Už jsem to vyplnila:)

    OdpovědětVymazat