sobota 27. září 2014

Still Alice's road to Oscars is still on.

"Stewart, as Alice's daughter Lydia, is just as impressive." - Sky Hirschkron for thefilmstage.com

Kdo je můj oblíbený golfista? Justin Rose. Pak jich mám ještě pár dalších :D Nikdo se neptal, já vím, ptala jsem se ale já, sama sebe, tak :D a chtěla jsem vám osvětlit, kdo to je Justin Rose, o kterém jsem mluvila v jednom z dnešních článků. A to je naposledy, co dneska mluvím o golfu, slibuju :D Zejtra je finále, takže to o něm možná ještě mluvit budu, takže to neslibuju :D Ale to, o čem chci psát a bud psát, je film Still Alice. Protože Still Alice měl tento měsíc premiéru na filmovém festivalu v Torontu a sklidil dá se říct téměř ovace. Film měl opravdu velký úspěch, publikum tleskalo ve stoje a mnoho lidí o tomto filmu mluví velmi pozitivně a recenze jsou vesměs hodně dobré. A taky se mluví o Oscarech. O tom, že to byl nejlepší herecký výkon, jaký kdy Julianne Moore předvedla a že by rozhodně měla být nominována. A... obrovské A, taky o tom, že Kristenin výkon v roli dcery Alice - Lydie, byl velmi, velmi silný a neměli bychom být překvapení, když se dostane pozornosti i jí. Jednoduše řečeno... za tenhle film by kromě Julianne mohla nominaci na Oscara získat i Kristen. Buď na Oscara nebo na nějakou z podobných událostí letošní Awards season. Což by bylo... víc jak hustokruté. Byly určité spekulace, že Still Alice nebude moct do letošních Oscarů zasáhnout, protože oficiální premiéra v kinech by měla být až 16. ledna 2015, což je proti pravidům, ale Sony Pictures Classic se postarali o to, aby se do výběru tento film dostat mohl. Film bude uveden ještě před koncem roku 2014 na týden v Los Angeles a týden v New Yorku a potom bude pokračovat právě v tom lednu. Což znamená, že cesta za Oscarem pro Julianne, pro tento film nebo třeba právě i pro Kristen, je stále otevřená. SPC se totiž stará o své filmy a o určitou jejich reputaci. Což je dobře. Kromě toho, že Julianne má skutečně enormní šanci nominaci získat, Kristen má aktuálně nominaci na Oscara nejblíž za její dosavadní kariéru, přestože už byly role, za které by si ho zasloužila, dřív. Všichni říkají, že je to nejlepší vedlejší postava v tomto filmu, že spolu s Julianne jim to na plátně opravdu klape a že je tam Kris skvělá. Cítím v kostech, že něco z toho prostě v letošní awards season bude. Teď už stačí jen čekat a doufat ;)
* * * * * * * * *
Who is my favorite golf player? Justin Rose. Nobody asked, I asked myself and I actually wanted to tell you, who is Justin Rose I was writing about in one of those previous articles :D And that's the last time I am talking about golf. At least for today. Tomorrow is final day, so I will deffinitely write about that :D Anyway, now it's time to write about Still Alice. Because Still Alice premiered at Toronto Film Festival this month and it was more than just a success there. So many people were talking about this movie, very positively, very nice. And they are talking about Oscars. A lot of people talks about that it's Julianne Moore's best performance and that she should definitely be nominated. And, huuuuge AND... Kristen's performance as Alice's daughter Lydia was very strong and we should not be surprised if she is going to get a lot of attention too. Simply said... there could be also a nomination for Kristen during this years Awards season for a supporting role... which would be... pretty awesome. There were... speculations, that Still Alice won't be able to hit this years Awards season, because the official premiere of this movie is going to be on January 16, 2015 and that's against the official rules... I think. BUT Still Alice's road to Oscars is still on, because there are going to be previous premieres this year, for one week in 2014 and then it's going wide on January 16, 2015. Because in Sony Pictures Classic care for their movies and for the reputation and fame of their movies. Which is good. Except the fact, that Julianne Moore has got enormous chance to get this nomination, also Kristen has probably the biggest chance in her career to reach nomination for Oscar, which is pretty awesome. She of course deserved it many times earlier, but there was never an opportunity as big as right now. Everyone is saying, that she was definitely the best of supporting characters and that their parts with Julianne are very emotive but funny in the same time and also very well done. I feel it in my bones. It's going to be a nomination. I would really love to see her name on the list. Or at least this movie. We just have to hope, that the dream comes true.

"Moore's best screen partner in the film is without a doubt Kristen Stewart, who gives one of the strongest performances of her career" - Sound of Sight

5 komentářů:

  1. Už se těším až se na Still Alice budu moct kouknout :) Julianne a Kristen bych nominaci na Oscara moc přála. Obzvlášť pro Kristen by to bylo rozhodně super!

    OdpovědětVymazat
  2. No to by bylo rozhodně fantastický, kdyby Kristen získala aspoň nominaci na Oscara, jéjeej, to bych měla radost. Jsem na ten film moc zvědavá, vlastně teď na všechny Kristeniny projekty, má teď samé zajímavé...ooooh moc se těším, až vyjdou :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je super, že to takhle vymysleli, protože by byla škoda, že by se to na Oscary nedostalo

    OdpovědětVymazat
  4. Já jako fanoušek filmů se na tento začínám těšit , když už jsou recenze tak dobré, nemám problém se na film podívat, ještě když tam bude má oblíbená Kristen :), jen budu muset doufat, že se film objeví v českých kinech .
    Jinak budu doufat, že bude nominována, určitě si to zaslouží (ikdyž jsem film ještě neviděla ale ona je prostě skvělá ! ).

    OdpovědětVymazat