úterý 23. září 2014

Sils Maria: Czech & Slovak premiere + Be2Can Festival


Nejdřív bych chtěla říct, že ještě nejsem zpátky. Hiatus stále trvá, o něm více v odkazu pod záhlavím. Každopádně je tohle ale tak důležitá věc, že o tom musím napsat článek, protože kdybych to neudělala, možná byste mě pak neměli rádi :D No, potom teda ještě vynechám anglickou verzi tohohle článku, doufám, že se nebudete zlobit, ale tenhle článek se týká jen a pouze České republiy a Slovenska... a chci si trochu ušetřit čas a námahu, páč mě bolí přemejšlet :D Anyway, mám pro vás dvě informace. Jedna z nich se týká oficiální české a slovenské premiéry filmu Clouds of Sils Maria. Respektive ani ne tak premiéry, jakožto data uvedení do českých a slovenských kin. Film Europe oznámilo, že tento film, u nás pod názvem Sils Maria, půjde do kin jak v ČR tak na Slovensku 30. dubna 2015. Což mě osobně upřímně docela nasralo :D protože nevím, proč bychom museli čekat takhle dlouho :D Ale nebudu si stěžovat, taky se k nám nemusel tenhle film dostat vůbec. Druhá zpráva je o něco pozitivnější, z pohledů ČR o dost pozitivnější, z pohledu Slovenska zas ne tak moc, ale přeci jen taky trochu. Přeeeed... x měsíci, nevím, nějakou dobou, jsem vám psala o filmovém festivalu, který se bude konat pod záštitou Film Europe. Je to první ročník a jmenuje se to Be2Can. Spočívá v tom, že do Čech a na Slovensko přivezli filmy z Berlinale, festivalu v Benátkách a z Cannes a budou je promítat v některých městech. Konkrétně v Praze, Českých Budějovicích, Brně, Zlíně a v Bratislavě. A to od 6. do 15. října 2014. To všechno už jsme věděli. Teď už jsou ale známá i data a časy, kdy bude film promítán. Což vám teď v tomhle článku taky sdělím :D Podstatnou informací je to, že film je přístupný až od 15 let, kdo ví proč. Jenom u nás teda, v cizině jsem na tohle nenarazila, ale holt se s tím musíme smířit :D

V Praze jde o kina Lucerna (Václavské náměstí), Atlas (Florenc) a Evald (nemám šajna). V Lucerně jsou termíny dva a jsou následující:

Lístek stojí 99 Kč a na středu si je můžete objednat zde a na sobotu zde.
Přičemž lístky se dají rezervovat pouze na sobotní představení, na středeční je musíte koupit okamžitě. Z osobní zkušenosti vím, že místa ve velkém sále se málokdy vyprodají, tudíž se dá poměrně předpokládat, že i když se rozhodnete v půl čtvrtý, že půjdete, tak lístek ještě zakoupíte, ale nic vám garantovat nemůžu. Kdo by plánoval jít do kina ve středu 8. října, tak tam natrefí na mou maličkost, která v sobotu 11. bude sedět u voleb a tudíž má pech.

Dále potom v kině Atlas jeden termín:

Lístky k dostání zde.

A jeden termín v kině Evald, které se nachází v ulici Národní:

Vstupenky si můžete zakoupit zde.

V Českých Budějovicích je jen jeden termín a to v kině Kotva:

Lístek si můžete objednat zde, rezervace zřejmě možná.

Ve Zlíně jsou to potom dvě kina a celkem 3 termíny... ale nejsem si jistá, jestli náhodou Velké kino a Velký sál Golden Apple Cinema není jedno a to samé... ale pokud ne, tak jsou to 3 termíny... :D

Pátek 10.10.2014 od 19:30 ve Velkém kině
Kde si lístky asi rezervovat nejde, ale můžete to zkusit nějak vyzkoumat zde.

Úterý 7.10.2014 od 17:30 v Golden Apple Cinema v dost malém sálu
Pátek 10.10.2014 od 19:30 v Golden Apple Cinema v sále jako kráva
Lístky je možné si objednat na úterý zde a na pátek zde.

No a konečně v Brně, kde promítání tohoto filmu můžete navštívit v kině Art.

Úterý 7.10.2014 od 18:00 ve velkém sále.
Vstupenky se asi nedají rezervovat, ale více informací najdete zde.

Tak doufám, že Bratislava taky brzy zveřejní svůj program, abychom měli kompletní sestavu. Jinak teda lístek by měl všude stát dost podobně, ne-li úplně stejně, vzhledem k tomu, že jde o jeden filmový festival pořádaný jednou společností, tudíž 99 Kč. A v Bratislavě nevím, to se dozvíme, odhadovat to nehodlám, nevím, jaké jsou tam normálně ceny do kina v Eurech. Tak jo, já jdu pokračovat ve svém hiatusu a nicnedělání, ale uznejte, že o tomhle jsem napsat prostě musela. By the way mám zas vir v compu, tak nevím, jestli se ten hiatus nechtěně neprotáhne ještě o maličko... to záleží na diagnostice, kterou snad provede můj táta až přijde domů...

* * * * * * * *
First of all... I am NOT back yet. I don't feel like coming back already, but this is too important information, that I just have to write an article. Second, this is about Czech and Slovak premiere of Sils Maria movie and about festival which will be soon in the Czech Republic, so I will skip that English part for once. Thank you for understanding.

6 komentářů:

  1. no, u nás v kine stojí lístok na osobu nejako 6€ ale na SM sa to minúť určite oplatí! už sa neviem dočkať :33

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na Be2Can se bohužel letos asi nedostanu, takže snad příští rok. Každopádně na film Sils Maria bych si klidně zašla i v tom dubnu. Myslím si, že to stejně uteče jako voda a než mrknem, tak na to půjdeme do kina :)

    OdpovědětVymazat
  3. Omg, moja prezývka už očividne nie je originálna Ja budem rada, ak sa mi podarí dostať sa do Prahy na koncert, no teraz sa v mojej hlave zrodila myšlienka, urobiť si výlet do Prahy takto na filmový festival Ale keď vidím, ako je to blízko, tak to asi nestihnem. Fňuk Každopádne, je skvelou správou už len to, že to u nás bude, ja mám radosť. Po sto rokoch vidieť Kristen v kine na obrazovke a voľne slintať... To si vychutnám

    OdpovědětVymazat
  4. Sakra...štve mě že je všechno okolo Prahy, Zlína apod., kde já se momentálně nedostanu . Moc ráda bych se podívala na nějaký nový film s Kristen...ale když ono je všechno tak daleko a já nemám jak se tam dostat :/. Snad budu mít někdy nějaké štěstí .

    OdpovědětVymazat
  5. Páni..bezva škoda,že až za tak dlouho :/

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem opravdu nadšená, že se film podívá do českých již takhle brzy! Vůbec jsem to nečekala. Jasně, že půjde o několik speciálních představení, ale je to pořád něco! O to více mě štve, že u nás se hrát nebude. Olomouc je prostě díra nebo co, ale vážně bych to moc ráda už konečně viděla. Ale rozhodně se těším na tvé dojmy!!!

    OdpovědětVymazat