úterý 16. září 2014

Still Alice - First official clip

Ehm. Jsem doma. Jako... jo... měla jsem být v nemocnici, ale nejsem, zatím. Půjdu tam večer. Byla jsem tam ráno a po všech těch peripetiích, kterejma jsem musela projít, mi řekli, že můžu jít domů, když se vrátím do půl devátý. A tak jsem šla, vzhledem k tomu, že bydlíme asi 10 minut od nemocnice (a to pěkně prosím 10 minut pěšky, možná 15). Takže jsem doma. Rozhodně jsem tam nechtěla zbytečně tvrdnout celý den, když můžu jít domů. A dokonce můžu jíst, až do půlnoci, to jsem nečekala :D No máma mi řekla, že když byl táta na operaci se žlučníkem, tak jí 3x volal a vůbec nevěděl, že to dělal... takže já si zřejmě budu muset zamknout mobil někam do sejfu, abych se k němu nedostala, protože jsem schopná volat lidem i když jsem jenom trochu připitá, natož mimo z anestezie :D No nic. Můžu napsat aspoň pár článků... a jo, v anglické verzi píšu, že nemám náladu, ale totálně tu náladu změnilo jedno video, které se dneska objevilo, takže možná kromě tohohle napíšu i další články. Nic jsem nakonec nepřipravila, hádám ani moc připravovat nebudu, přijde mi to zbytečné, stejně tu nebudu, ale dneska si ještě trochu zablogařím. Ještě mám osm a půl hodiny :D Když jsem byla minulý týden ve Španělsku, bylo oznámeno po světové premiéře filmu Still Alice na filmovém festivalu v Torontu, že práva k tomuto filmu odkoupilo americké distribuční studio Sony Pictures Classics a po skvělých ohlasech, které tento film na TIFF vzbudil, chtějí mířit s tímto filmem do letošní awards season, včetně Academy Awards, tedy Oscarů. Opakuje se názor, že to byl nejlepší výkon za hereckou kariéru Julianne Moore a že Kristen v roli Lydii byla skvělá, že tyhle dvě jsou rozhodně nejlepšími postavami filmu. Jinak teda nebyl zveřejněn trailer nebo tak, ale přeci jen něco ano. Kromě fotek, které uvidím, jestli stihnu ještě dneska přidat, byl zveřejněn první oficiální klip z filmu. Je to scéna, která byla natáčená 21. března, dávala jsem vám sem z ní v březnu fotky, taková ta na pláži... Je to opravdu kratičké video, ale stejně jsem nadšená, že se objevil :)
* * * * * * * * *
Eh. I am home. Like... yeah... I should be in a hospital, but I am not, yet. I go there in the evening. I was there in the morning but they told me, that I can go home and I can come back in the evening, that I don't have to stuck there, there is no reason for that. Considering the fact, that our house is like... 10 minutes from the hospital (by WALKING), I definitely didn't want to stay there, so I went home. Sooo... I can write at least some articles. But I will probably write just this one, because I am not in a good mood. Anyway, when I was in Spain, it was announced, that the rights for Still Alice movie were bought by Sony Pictures Classics and they would like to lead this movie to this year's award season (including Academy Awards). Which happened right after Toronto International Film Festival, where this movie had its premiere. (Kristen wasn't there but there are many reviews from this festival and most of them sound very good). Well... we don't have a trailer, no. But we have first official clip from this movie. It's a scene with Alice (Julianne Moore) and her daughter Lydia (Kristen). I published some photos from the set of this scenes back in March, near to the beach. And it is not very long, it's actually pretty short but I love it. And I can't wait to see this movie, everyone seems to be so excited about it.


Alice: Když jsem byla malá, tak ve druhé třídě, moje učitelka mi řekla, že motýli nežijí příliš dlouho, jen asi měsíc nebo tak. Hrozně jsem se naštvala. Šla jsem domů a řekla to své matce, která mi řekla: 'Ano, ale víš, mají pěkný život, opravdu krásný.' Přemýšlela jsem o životě svojí matky a svojí sestry, než jsem začala o tom svém.
Lydia: Budeš tady dlouho, mami.
Alice: Ano, ano.

1 komentář:

  1. Na Still Alice se už moc těším. Doufám, že se tenhle film dostane i k nám :) Jsem ráda, že alespoň u tohohle filmu se pokusí stihnout "awards season" - doufám, že Kristen uvidíme na Oscarech :)
    Jinak ten klip se mi moc líbí. Hlavně ten příběh o motýlech :)

    OdpovědětVymazat