čtvrtek 29. října 2015

RUMOR ALLERT: Kristen in negotiations to star in a new movie


Přísahám, že co vám teď napíšu, je pravda a nic než pravda. Před pár dny jsem seděla ve svém pokoji, psala jsem nějaký článek a tak jsem si říkala... Takže, Kristen teď bude natáčet Personal Shopper a co potom? Dá si tu pauzu, o které mluvila nebo jak? A dneska píšu článek o tom, že ke Kristen nejspíš přistála další velmi zajímavá role. Vesmír mě zřejmě vyslyšl. Zatím není nic jisté, Kristen je podle nejnovějších zpráv zatím pouze v jednání o tuhle roli, ale myslím, že pokud by souhlasila, už by ji nepustili. Taky si myslím, že podle toho, co vím, by to možná mohlo být hodně zajímavé. Mělo by jít o psychologický thriller, ve kterém by si Kris zahrála spolu s herečkou Chloe Sevigny, která má tedy už teď jistou hlavní roli, pokud se něco nesemele. A opravdu doufám, že se do tohohle projektu pustí. Já jsem se do toho nějak ponořila víc, než jsem původně plánovala :D Hrozně mě to zaujalo.

O čem, že by ten film měl být? Měl by vyprávět příběh Lizzie Borden. Kdo je sakra Lizzie Borden, ptáte se? No, já jsem to taky nevěděla, ale podle všeho je to poměrně známá osobnost v Americe. Žila na přelomu 19. a 20. století a stala se po státech (a možná i po světě, jen mě to minulo) známou tím, že byla souzena za brutální vraždu svého otce a své nevlastní matky v roce 1892. Měla je tehdy oba zabít předmětem, který odpovídal sekeře. Dokonce na tohle téma vznikly i různé říkanky... které teda zvou "dětskými", ale myslím, že tohle by děti vážně slyšet neměli, vzhledem k tomu, že tam mluví o vraždění lidí sekerou. Ty básničky jsou pro mě dost nepřeložitelný, ale originální verze si můžete přečíst v celém článku v té anglické verzi článku. Já bych to do češtiny, aby se to rýmovalo, přeložila asi nějak takto:

Sekeru Lizzie Borden vzala,
čtyřicet ran své matce dala,
Zpátky už to vzít nemohla,
svého otce se zabít rozhodla.

Ale ty originální jsou lepší :D Je to teda hodně černej humor, takže se trochu stydím, že jsem se tomu smála, ale tak nějak, když jsem to četla, nemohla jsem jinak. Ve skutečnosti ani nevlastní matka, ani její otec nedostali čtyřicet ran sekerou, ale tak nějak se z toho stala trochu kultovní záležitost. Byl to jeden z prvních případů vraždy, které se takhle hrozně proslavily, hlavně kvůli brutalitě toho činu. Sekerou se v té době moc často nevraždilo. Přestože důkazy ukazovaly na Lizzie, nenašla se vražedná zbraň a nejspíš nebyl dostatek důkazů, protože Lizzie byla osvobozena a potorou shledána nevinnou. Zda skutečně zabila své rodiče nebo ne, je dodnes nejasné. Případ skončil mezi mnoha dalšími odloženými a neuzavřenými případy. Lizzie byla hlavní podezřelou, nikdo jiný nebyl za tento čin nikdy odsouzen. Zato vzniklo hrozně moc hrozně zajímavých teorií o tom, co všechno se mohlo stát. Jedna z nich třeba říká, že svého otce a nevlastní matku nezavraždila Lizzie, ale její starší sestra Emma. Další z teorií potom říká, že Lizzie mohla mít milostný vztah se služkou Bridget Sulliven, její otec na to přišel a tak ho zabila, protože v té době bylo něco takového ještě dost nepřípustné a byl by to neskutečný skandál. V té době se ještě mezi mnoha lidmi věřilo, že homosexualita je ďáblovo znamení nebo že je to psychická porucha, kterou je třeba léčit a z hlavy vymlátit. Existuje tvrzení, že Bridget, která vypovídala u soudu, přiznala své sestře na smrtelné postali, že změnila svou výpověď, aby Lizzie ochránila. Kristen by si v tomhle snímku měla zahrát právě zmiňovanou Bridget. Lizzie Borden potom bude hrát herečka Chloe Sevigny. Scénář by měl mít na svědomí Bryce Kass a režisérem by měl být Pieter Van Hees. Mě osobně ten příběh hrozně zaujal, protože já mám tyhle kriminální záhady hrozně ráda a byla bych nadšená, kdyby si v tomhle filmu Kristen zahrála. Tak uvidíme, jak to dopadne.
* * * * * * *
I was literally just sitting in my room few days ago, asking myself... So, Kristen is filming Personal Shopper now and what's next? Will she have the break she was mentioning or what? And today I am writing this article, because the universe heard me and gave me an answer. Well, it is still not for sure, nothing confirmed, but there is quite a huge possibility, that Kristen might appear in a new movie next to Chloe Sevigny. For now we know just she's in negotiations, but I think that once she likes this project, they won't let someone Kristen go. We will see what comes from this. What should be this movie about? Well, about Lizzie Borden. Who the heck is Lizzie Borden? Well, I had no idea, I've never heard this name before, but it seems like she became well known after she maybe murdered her father and her step-mother. This horrible crime happened in 1892, when she or someone else took an ax and violently killed both of them. There is a famous rhyme inspired by this event. And it's quite... well... how to say it. I laughed when I first read it, but it's really black humour. Well, the fan part is, that they call it "kids rhyme". Like... in what universe is this something kids should hear.


Lizzie Borden took an ax
and gave her mother 40 whacks
when the job was finally done
gave her father 41.

Or for example:
Lizzie Borden took an axe
Gave her mother forty whacks,
Then she hid behind the door,
And gave her father forty more.


I like the second one better. Well she or someone else didn't actually hit them so many times, but it was a pretty brutal murder. She was actually acquitted after the trial and found innocent. There are many theories of what actually happened, but the murderer was never caughed. Lizzie stayed a prime suspect, but she was freed. Probably because they didn't have enough evidence. This story became so famous, that people started to make theories up and some of them are pretty interesting, I would really like to know what actually happened. There is a theory, that the one who killed them was actually Lizzie's older sister, Emma. One of the theories is also talking about a possibility, that Lizzie and a maid, who was testifying during the trial, had a romantic relationship and Lizzie's father found out. In these times it was still something pretty scandalous to be a lesbian. This movie should follow the events that led to this crime and it might follow this last theory I was mentioning. Kristen should play this maid, Bridget Sullivan, who probably was in the house, when these murders happened. There are also some rumors, that when she was dying, she told her sister, that she has changed her testimony to protect Lizzie. Gosh, I would really like to know what actually happened. Anyway, I got pretty excited. It is for sure now, that the role of Lizzie Borden will play Chloe Sevigny. The script will be by Bryce Kass and the director should be Pieter Van Hees.

5 komentářů:

  1. Já teda o  Lizzie Borden  taky nikdy neslyšela, ale musím říct, že ty říkanky jsou teda povedené Ale člověk je teda musí brát hodně s nadhledem. Jinak moc děkuju, že sis dala tu práci a její příběh si nám tak pěkně popsala :) Já mám takové kriminální záhady taky ráda, i když mě vždycky docela vyděsí. Prostě jsem moc zvědavá Trochu mi to připomnělo film "Zrůda" s Charlize Theron. Viděla jsi? Rozhodně doporučuju - v noci jsem nespala hodinu a půl, jak mě ten film dostal! Každopádně já bych Kristen moc ráda v takovém filmu viděla. Zase by to bylo něco úplně jiného. Já myslím, že do toho půjde :) Přece jen Kristen ráda zkouší nový a nový druh rolí :)

    OdpovědětVymazat
  2. tak to som na tom podobne ani ja som ju nepoznala pokiaľ som si neprečítala tvoj článok a bola by som veľmi rada keby si v ňom aj zahrala lebo ma to hneď zaujalo ani som si to nemusela prečítať do konca, je to naozaj zaujímavé a tá básnička musím sa priznať, že aj ja keď som si ju prečítala som sa proste nad ňou pousmiala ale pravda je to vážna vec ale mne to proste nedalo
    takže určite by som jej povedala, že smelo do toho a nech jej to víjde

    OdpovědětVymazat
  3. O tomhle novém projektu a ani o Lizzie jsem ještě neslyšela :) Ale film by mohl být dobrý , ikdyž nemám moc rády psycho filmy

    OdpovědětVymazat
  4. No teda Kristen se nám pořádně rozjela! Pokud tu pauzu vážně plánuje a že by si ji zasloužila, tak doufám, že až po tomhle projektu, tohle prostě musí klapnout! Že si ale Kristen v poslední době vybírá opravdu mňamózní projekty! Námět mě opravdu oslovil, krásně si nám ho hlavně přiblížila, četlo se to jako pohádka, takový pěkný příběh si vytvořila a ani se nedivím, že se stal tak známým a populárním, na tohle už taky jen tak nezapomenu a mám pocit, že ani na tu básničku! No tak jo, natěšená jsem pořádně, takže teď čekám na ty další dobré zprávy, které nám její účast potvrdí

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je skvělé! Moc ti závidím, že se Kristen nakonec té pauzy vzdala a bude natáčet drama navíc po boku Chloe, kterou mám moc ráda hlavně z AHS! :) Meryl si naopak pauzu vzala teď, což mě děsně štve, ale co...nárok na to má

    OdpovědětVymazat