sobota 17. října 2015

A24, DirectTV bought the rights for 'Equals' US Distribution


Okej... z tohohle nemám takovou radost, jak by se dalo čekat, ale tak, co můžu dělat? Nic. Po několika týdnech od premiéry Equals v Benátkách a v Torontu konečně došlo k dohodě a práva pro americkou distribuci konečně někdo koupil. Mluvilo se o tom, že má o film zájem docela hodně lidí, tak jsem byla plna očekávání, kdo teda nakonec práva odkoupí. A z toho, kdo je nakonec odkoupil jsem tak trochu zklamaná. I když jsem samozřejmě ráda, že je někdo odkoupil, o tom žádná. S tou distribucí je to ještě trochu složitější, protože práva na to mají dvě společnosti, přičemž, jestli jsem to správně pochopila, tak poprvé to bude uvedeno Direct TV a potom to přejde teprve do distribuce po celém USA, kdy bude film distribuován společností A24 ve vybraných kinech. Tyhle společnosti spolu spolupracovaly už dříve, tak nějak nevím, jak to s nima přesně je. A24 jsou známí jako distributoři nezávislých filmů. Je to relativně mladá společnost, která byla založena v roce 2012, tudíž ještě nemá takové zkušenosti a myslím si, že v tom tak úplně neumí chodit. Tahle společnost měla práva na distribuci jednoho filmu Sophie Turner - Barely Lethal, a vzhledem k tomu, jak to dopadlo s tímhle filmem, se trochu bojím, jak to dopadne s Equals. Na druhou stranu mají i nějaký ten plusový bod za jiné filmy, relativně úspěšné filmy, jako třeba dokument Amy nebo velmi úspěšný sci-fi snímek Ex-Machina, takže určitá naděje tam je... ale ta propagace zkrátka asi nebude nic moc. Což mě víc než štve. Ale tak uvidíme, nechci to nějak soudit předem. Každopádně Drake se nechal slyšet, že oficiální trailer uvidíme, až jestli film odkoupí někdo k distribuci v USA, což se stalo... takže upřímně doufám, že se traileru brzy dožkáme.
* * * * * *
Okaaay... I am not very happy about this, but what can I do? Nothing. After the premiere of Equals in Toronto, there was some talking that quite a lot of distribution companies would like to buy the rights to Equals US distribution. It did work out with one of those, but... I am kind of disappointed. It is actually a bit more complicated with the deal. The rights has Direct TV but also A24. And if I got it right, the first time it will be released by Direct TV and then, the distribution comes in hands of A24. A24 is an indie label, which sounds good, but A24 itself doesn't. It's the same like with IFC Films, I really don't like the way they do the promotion for movies... and I am really afraid that Equals will not get the attention it deserves. BUT they did distribute some very successfull films, so I am still hoping. I am of course glad that someone finally bought the rights, but I was kind of hoping for someone else. But, the good thing is, that Drake Doremus said, that we will see the official trailer when the movie has a US distribution, it does now, so we can expect it... and I hope it's going to be soon.

2 komentáře:

  1. Nezměnila si Angie náhodou styl písma? Mám to tušení, že jo...jooo je určitě jiné...snad, jinak budu vypadat jak nevšímavý idiot!
    A jinak k podstatě článku, já se v těchto věcech upřímně moc nevyznám! Malá propagace filmu mě ale dokáže šíleně naštvat, protože patřím k těm, kteří o filmech potřebují vědět co nejvíce už před samotným shlédnutím a z každé novinky šílí, takže tohle asi vážně není nejlepší zpráva, ale zase třeba si na tomhle filmu dají opravdu záležet a budeme mile překvapení Každopádně jsem hlavně ráda, že snímek někdo koupil a teď jsem zvědavá, kdy zamíří do kin, jak dlouho budu ještě muset být trpělivá a čekat!

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že snímek někdo koupil a zamíří do kin, i když jsem už nedoufala, ale doufám, že to bude velká propagace :)

    OdpovědětVymazat