úterý 15. března 2016

26th Birthday Project for Kristen


Roku 2014 se skupina fanoušků Kristen rozhodla začít myslet jinak, než většina lidí do té doby, když se řeklo "narozeninový projekt". Tohle slovní spojení je mezi lidmi, kteří mají weby o celebritách, dobře známý, protože to dělá spousta lidí. Založí se narozeninový projekt, ve kterém jsou fanoušci, návštěvníci daného webu osloveni s tím, že mají poslat nějaké obrázky, nějaká přání nebo videa do určitého data, potom se to všechno dá dohromady a pošle se to té dané celebritě. Být fanouškem někoho přivádí lidi dohromady až do té míry, že dokáží velké věci a přesně to se i podařilo v roce 2014. Kristen tehdy natočila film Still Alice, který pojednává o ženě trpící Alzheimerovou chorobou, jak všichni jistě dobře víte a jistá skupina Kristeniných fanoušků se rozhodla, že by mohli věnovat Kristen něco jiného, než obrázky a videa. Rozhodli se založit v jejím jméně sbírku, z níž všechny peníze, které se podaří vybrat, půjdou na charitativní účely. V roce 2014 šlo o organizaci na podporu hledání léčby na Alzheimerovu chorobu a vybráno bylo přes 24 tisíc dolarů. Což je v přepočtu přibližně 600 000 Kč. O rok pozděj šel výdělek obdobné organizaci, tentokrát Alzheimer Association, která se zabývá pomocí lidí s touto chorobou a také výzkumem léčby. Vybráno bylo přes 27 tisíc dolarů, tedy přes 650 000 Kč. Letos byla pro narozeninový projekt pro Kristen vybrána organizace s názvem Lange Foundation. Podle mě je to skutečně skvělý výběr. Tato organizace se totiž zaměřuje na pomoc zvířatům, která byla opuštěna, zachráněna před uspáním nebo se ztratila, zajišťuje jim domov a zdravotní péči, pokud ji potřebují. Kristen je velkým milovníkem zvířat, sama má doma tři psy a sama jednoho z nich zachránila před možnou smrtí. Svou fenečku, kterou pojmenovala Cole, našla během natáčení filmu Camp X-Ray a jelikož nenašli majitele, sama Kristen se rozhodla, že si ji nechá. Ani se nedivím, protože je neskutečně roztomilá. Myslím si, že je to opravdu úžasný projekt. Tímto článkem nikoho z vás nijak nenutím, abyste přispěli, rozhodně ne. Přesto vám ale chci tímto článkem oznámit, že tu je ta možnost a pokud byste se chtěli o této organizaci a o projektu dozvědět víc, nebo dokonce i přispět nějakým tím penízem, tak můžete na TOMTO odkazu. Mimochodem, kdo by se chtěl zeptat, zda Kristen o iniciativě svých fanoušků ví, tak ano, ví. Bylo to potvrzeno během filmového festivalu v Cannes v roce 2014, kdy se na to Kris zeptali během jednoho rozhovoru a ona vyjádřila obrovskou vděčnost fanouškům a poděkovala všem, kteří přispěli i takhle veřejně. Kdo si to třeba nepamatuje nebo to ani nikdo neviděl, našla jsem video, na které se můžete podívat pod textem. A já už zase pofičím, zatím se mějte krásně :)
* * * * * * *
Since 2014, a group of Kristen's fans started to think differently when people talked about birthday projects for their favorite celebrities. People who own fan blogs are doing these projects quite often and usually they ask fans to send pictures, drawings, videos and stuff, then they put it together and somehow send to the celebrity. But not with Kristen, since 2014. Fans of Kristen has decided that they could do something totally different. They thought it would be a great idea, if they raised money in her name, as a birthday project, and give the money to people who need it. First year it went to an organisation that supports finding cure for Alzheimer's disease. It was right after Kristen filmed Still Alice. Fans raised 24 000 dollars. The next year, as a 25th birthday project, fans raised over 27 000 dollars for Alzheimer Association. And this year? Fans have decided, that this year it's going to be Lange Foundation. This organisation helps to rescue, cure and protect abandoned or hurt (or both) animals. Kristen is a huge animal lover, she herself has three dogs and she herself saved an abandoned dog. We all remember Cole, right? So I think it is a great idea! I am not telling you you should give some money, but I am giving you opportunity to do it and support this amazing project. If you want to find out more about this organization or donate or both, you can do it on THIS link. Just as a reminder, Kristen was aware of what her fans accomplished and talked about it in an interview at Cannes Film Festival back in 2014. Who doesn't remember, you can watch it here now.

3 komentáře:

  1. wow tak to som ani nevedela, že jej fanúšikovia sú taký aktívny a sami od seba založili nejaký fond aby pomohli úplne cudzím ľuďom tak to ma dostalo a je to veľmi krásna vec, že ich takto asi nevedomky priviedla k myšlienke ktorá pomáha, veľmi pekné

    OdpovědětVymazat
  2. To je tak skvělý, co ti fanoušci dokážou uspořádat, mají můj velký obdiv

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle narozeninové projekty jsou prostě úžasné!! Je vážně hezké, co všechno fanoušci dokážou, když se spojí a věřím, že pro Kristen je to od nich nejlepší dárek:)

    OdpovědětVymazat