sobota 18. dubna 2020

'Underwater' Alternate Ending: Spoilers included


Ahoj všichni. Omlouvám se, že jsem se teď zase pár dní neozvala a ani neobíhala, ale měla jsem nějaké deadliny do školy a úplně nebyla nálada. Zítra vás všechny oběhnu, snad mi odpustíte. Ale teď už k článku. Zkoušela jsem se znovu koukat na Underwater, ale prostě jsem to nezvládla. Nedokázala jsem to dokoukat. Já prostě horory hrozně nesnáším. Takže jsem to dokoukala asi do 20 minut filmu a pak jsem to zase vypla, protože jsem to prostě nezvládla. Ale jsem odhodlaná to zkoušet dál, jen to asi budu často vypínat :D Já prostě horory vážně nedávám. Každopádně z toho, co jsem z filmu viděla, můžu konstatovat několik věcí. Hodně se mi líbí, že ten film se nezdržuje nějakym zdlouhavym úvodem, ale prostě hned, jak začne, tak prostě bum, akce a v podstatě se nezastaví až do konce. Respektive... do té chvíle, do které jsem to dokoukala. Každopádně i tak můžu říct, že miluju Kristeninu postavu Norah, opravdu moc, Kris je tam vážně skvělá a je znát, že do toho filmu všichni vložili nesmírné úsilí. Kris v jednom rozhovoru řekla, že by snad radši nechala gorilu, aby si na ní sedla, než se ponořila do hlubin temných vod, což mě dost pobavilo. Ale přesto to udělala, takže mě to celkem fascinuje. No ona o sobě říká, že je tak trochu masochistka no. Má pravdu. Každopádně se mi hodně líbilo, jak to bylo natočené, líbí se mi ta vizuální stránka, že je to napínavé hned od začátku, jaképak sraní s tím, ale bohužel jsem takový strašpytel, že to prostě nedokoukám. Ale ne, zkusím to prostě po částech, příště začnu tam, kde jsem skončila... a třeba to časem klapne. No nic. Proč se tu rozepisuju o svých neúspěšných pokusech o koukání se na scifi horor? No. To se dozvíte hned. Ale v této části začínají ty spoilery slibované v nadpisu, takže dál už jen na vlastní nebezpečí.

Přestože jsem film nikdy nedokoukala, tak vím, jak skončí. Ano. Až tak zoufalá jsem byla. Ale ne. Sleduji na twitteru poměrně dost fanoušků Kristen, kteří sdílejí novinky a často jsou zdroji nových informací, které mně třeba uniknou, a tím pádem mi bylo naprosto jasné, že jakmile ten film vyjde, tak se tam objeví spoilery. A tak jsem se ani nesnažila jim vyhnout a už když jsem na film koukala poprvé, tak jsem v momentě, kdy jsem to vzdala, přepla na závěr filmu, abych viděla, jak to skončí. Nevím, jestli někdo z vás film už viděl, ale Kristenina postava Norah v závěru filmu zemře hrdinskou smrtí, kdy se obětuje, aby zachránila přeživší členy posádky. Norah se rozhodne vyhodit stanici do povětří... respektive, do povodí? Hm... No zkrátka přetíží nějaké jádro či co a celé to vybouchne a sejme to kromě ní taky ta podvodní monstra, která se ve filmu objevují. Tento hrdinský čin je všemi jistě opěvován, ale mě zanechal poměrně traumatizovanou, protože to bylo poprvé, co jsme mohli vidět Kristen ve filmu zemřít bez toho, aby ji oživil polibek z pravé lásky nebo... kousanec z pravé lásky. Není to tam sice nějak extra explicitně, ale je zkrátka jasné, že je konec, kaput, Norah is no more. Před pár týdny, možná už jsou to měsíce, těžko říct, ale bylo oznámeno, že bude zveřejněn alternativní konec filmu, který do mé duše vnesl trochu míru (pardon, jsem dneska snědla poetickou kaši), jelikož v této verzi se Norah dokáže v poslední vteřině zachránit. Abych pravdu řekla, tak pořád preferuji asi ten původní konec, přestože nemám nejmenší právo do toho žvanit, vzhledem k tomu, že jsem zvládla asi 20 minut z celýho filmu :D. Přijde mi tak nějak poetičtější a je vlastně nějakým způsobem i překvapivý, protože nikdo nečeká, že hlavní postava umře, že ano. Jsem ale každopádně ráda i za tuhle scénu navíc, která je součástí jistě celkově delšího alternativního konce. Určitým způsobem i tenhle konec je vzhledem k tomu, co víme o postavě Norah poetický, protože ona je od začátku tak nějak smířená s tím, že se z té situace živá nedostane, ale je ochotná pro svou posádku zemřít. A ten alternativní konec tak nějak navozuje tu myšlenku, že v posledních minutách života nalezla tu vůli k životu a rozhodla se bojovat. Takže tak, můžete se rozhodnout, která verze se vám líbí víc, jestli ta původní, anebo tato alternativní. Samozřejmě pouze v případě, že jste film viděli :D Kdybyste však chtěli jen porovnat ty konce, můžete se na původní konec podívat tady.

P.S.: Taky myslíte, že natočili oba v případě, že by jim studio neschválilo smrt hlavního hrdiny a chtěli po nich "happy ending"? :D
+ + + + + + +
So I tried watching Underwater again. And I failed to finish it. Again. I just can't do it, I am probably simply not able to watch a horror movie, it is something I am not capable of. But I feel like the movie is actually really good... but I just can't. I love the coloring, I really love the visual, I love Kristen as Norah, I love Vincent Cassel, I just can't watch it. I got to the part where they decide to walk on the bottom of the sea and then I just stopped watching, I couldn't bare it. I feel terrible, because Kristen put so much into this role and I can't even watch the fucking movie :D But I will make it one day! I promise! What I can tell you from what I have seen and I love about the film is, that it's not fucking around. It's like a minute of a movie and boom, the action starts and doesn't really stop. The shit gets real immediatelly. But I could get past like 20 minutes, sorry :D Maybe if you watch it, you can tell me what is the rest of the film like. I just saw an interview where Kristen said she would rather have a gorilla sit on her chest than going to the depths of murky water... and yet she did this movie, she really is a kind of a masochist. Anyways. I haven't seen the full movie, but I know how it ends, I've seen the ending of the movie, I have watched it actually a couple of months ago when I was trying to watch the film for the first time, because I kind of knew I am not gonna finish it anyway, so I just skipped to the end, since I wanted to know what's gonna happen. And this is where the spoilers actually start.

Because you know, Kristen's character actually dies in the movie. We do not see it happen specifically, but it is pretty obvious Norah couldn't survive the blast, she decides to give up her life to save the remaining crew, obviously, as a right heroin should do. And this left me a little... distressed to be honest. I expected it to happen, but I don't think I was ready to see Kristen die on screen as this was the first time she actually died and didn't come back as a vampire or woken up with a true loves kiss. But I think it was actually a pretty good ending to the movie, because she saved her crew members and smashed those bloody monsters, I'm down for that, BUT.... still. The reason why I am writing this article is actually pretty unexpected. I didn't really see that coming when the movie first came out, but it was announced a few weeks back that with the digital, blueray, dvd, idk stuff would also come an alternate ending to the movie. I was pretty surprised by it, I guess they filmed two endings in case the studio wouldn't like the original ending, since the original ending is actually... the main character being dead. I don't really care why they did it, why they filmed the ending, but I have to say... And even though I like the original ending, I find it poetic and tragic and it really made me feel something even though I haven't seen most of the movie whatsoever, this alternate ending gave me some peace. 'Cause I really loved the character of Norah, she obviously was ready to die and was at peace with it, but I actually find this ending also pretty good, because she kind of found her will to survive last minute in the alternate ending. It's not the whole thing, obviously, it is just one scene, but I love it. Check out the clip and let me know, if you have seen the movie and if so, if you liked the original ending better or you prefer this one.

4 komentáře:

  1. To já zas naopak horory miluju, ale musím na ně mít čas. A Underwater jsem ještě neviděla, ale pořád si říkám, že už se na to musím podívat. Jsem na to hodně zvědavá! :)Jinak, moc děkuji! Už jsem si tě zapsala :)

    OdpovědětVymazat
  2. ja som tento film konečne videla tiež, minulý týždeň, a to hneď dvakrát, a u mňa je to teda v pohode, ako má to označenie ako horor, ale ja to za horor nepovažujem, toto ešte môžem, ti zvládne popozerať , tiež sa mi na to páčilo to, že ti nemalo dlhú predohru, prečo tam vlastne sú a predstavovania postáv, ti sme sa aj tak dozvedeli počas filmu, to sa mi nesmierne páčilo, a to napätie čo ich vlastné ohrozuje, to ma držalo celý film, a koniec sa mi páči ten pôvodný, hoc mi bolo ľúto, že zomrela, no nemenila by som to, dosť som aj čakala a bola zvedavá či ju nechajú žiť alebo nie, na to asi najviac keď už mala na mále, no nemenila by som, Kris bola skvelá, zvládla to skvelo, za mňa palec hore za film, veľmi sa mi páčil trochu mi to tiež pripomenulo votrelca

    OdpovědětVymazat
  3. Na ten film se chystám, vypadá to velmi zajímavě, horory mám ráda ♥ jsem si jistá, že se ti to povede dokoukat ;) A na Kris se moc moc těším

    OdpovědětVymazat
  4. tak spoilery raději číst nebudu
    každopádně ideo je skvělé

    OdpovědětVymazat