čtvrtek 31. prosince 2020

Happy New Year 2021.

 

Jakmile jsem začala psát tenhle článek, uvědomila jsem si, že jsem v tom všem zapomněla na první 9. narozeniny blogu. Blog je měl už před několika týdny, konkrétně 6. prosince 2020. Kdo zná tenhle blog už nějaký ten pátek, ví, že slaví dvoje narozeniny. 6. prosinec značí výročí dne, kdy jsem se rozhodla zradit svou starou blogovou identitu. 6. prosince 2011. Začala jsem vystupovat pod jménem Angie., odpoutala jsem se od starých blogů a založila si úplně nový blog o někom, o kom jsem věděla, že mě jen tak bavit blogovat nepřestane. Tím někým byla právě Kristen. Druhé narozeniny blog slaví v lednu, konkrétně 27. ledna, kdy jsem přestala připravovat rozcestníky a doplňovat staré fotky a místo toho konečně začala přidávat články. Nedlouho poté jsem blog spřátelila s úplně prvním dalším blogem, s blogem Katie. Tuším to bylo někdy na začátku února, to by se ostatně dalo dohledat. Je to 9 let. Když jsem tenhle blog ještě na platformě blog.cz zakládala, nečekala jsem, že ho potáhnu 9 dlouhých let. Tehdy mi bylo 17... asi jsem si myslela, že ve 26 budu mít lepší věci na práci :D A ostatně i mám. Jistě jste si všimli, že tu nejsem tak často jako v roce 2012. Dobře, jinak, Katie, jistě sis všimla, že tu nejsem tak často jako v roce 2012... Nikoho jiného jsem tehdy totiž asi ještě neznala. Ale každopádně... o tom jsem psát vlastně nechtěla. Jen jsem si na to tak nějak vzpomněla, když ten rok končí. Moje láska ke Kristen rozhodně neoslabila a už vůbec nevyprchala, naopak se rok od roku jen zvětšuje... a myslím, že dokud tu někdo bude se mnou, budu tu i já. 

Tenhle rok byl pro mnohé z nás neveselý a nelehký z mnoha různých důvodů. Pro nás blogery to byl obzvlášť těžký rok z blogového hlediska, jelikož nás po více než 15 letech opustila platforma blog.cz. Konec blogu s sebou bohužel vzal i značnou část blogerů, kteří neměli sílu pokračovat v blogování někde jinde. 16. srpna 2020 přišel internetový svět o mnoho skvělých blogů... a já sama oplakala některé staré, na které už se nikdy nepodívám. Doufala jsem, že se podaří stáhnout můj starý blog o Twilight, ale bohužel se to nepodařilo. To jsem popravdě trochu oplakala a oplakávám doteď, protože tam bylo hodně úlomků z mého života, ale co se dá dělat. Spousta lidí s blogováním skončila a jak to říct no... je to tu tak trochu mrtvé, ale já neplánuju končit. Alespoň zatím ne. Myslím, že dokud tu bude alespoň jeden další člověk, blogovat nepřestanu. Neumím si představit svůj život bez blogu. Tenhle rok mi vzal mnohé, ale tohle mi vzít nemůže... Kristen má za sebou skvělý rok a další skvělé věci ji čekají. A ano, možná už jsem stará, ale mám to prostě ráda. A napsat tři, čtyři články za měsíc, zase není takový zabiják času, aby mi to něco bralo :D Já možná budu blogovat ještě až mi bude 80, pokud budu mít kde. Každopádně vím tímhle trochu chaotickým článkem chci popřát jen to nejlepší do nového roku 2021. 2020 byl zvláštní, ale doufám, že nás do budoucna čekají alespoň nějaké zářné zítřky. Snad to bude aspoň trochu lepší. 

Šťastný nový rok 2021! Mám vás všechny ráda! :)

+ + + + + + +

As I am writing this article, I actually realized that I forgot about blog's first 9th birthday. It was on December 6th. People who do know me for a while do know that this blog actually does have two birthdays, one marks the anniversary of the day I have betrayed my old blog and founded the k-stewart-fan.blog.cz, changed my blogging name because I did not want to be associated with my old blogs anymore, and started over blogging about something - or someone - I knew I would always love. Kristen. It was on 6th December 2011, which is 9 years ago. The second 9th birthday is in January and I will write more about it if I also don't forget about it, but it's on January 27th and it marks the day when I actually started writing proper articles to this blog and not long after that, some time in February, I met my first ever affiliated site with my new blog, Katie. And yeah... it's been 9 years. Nine bloody years. I was 17 when I started this blog, now I'm 26 and I do feel much older... but I don't feel like I changed that much. My love for Kristen did not fade, I actually love her more and more each year.

It's been a challenging year for so many people for so many reasons, but it was challenging for the people in the Czech blogging community too. We have lost an ally, we have lost our beloved home, we have lost blog.cz. On August 16, 2020, blog.cz officially ended and we were forced to leave years of work behind. Luckily, I have moved to this site weeks before the actual end of blog.cz because I expected it to end but a lot of people were caught off guard. And we have lost a lot of people who were not willing to continue on different domain... which I totally understand. It's been sad for our community but I am not planning on ending this blog. Maybe once no one else is left. Anyway, it's been a weird year, we live in a strange times but I have hope it will get better. I wish you all the best to the upcoming year 2021, let it be better and more hopeful than the one that's ending today. It's been quite a year for Kristen and more exciting projects are coming. And I cannot wait to tell you all about it. 

Happy New Year! I love you all. 

5 komentářů:

  1. Že blog slaví dvoje narozeniny pro mě bylo překvapení a nechala jsem si to ráda vysvětlit :-) Je skvělé, jak si pamatuješ různé detaily, jako třeba s kým jsi spřátelila jako první. Musím se přiznat, že mám na tohle taky pamatováka. Já si tyhle střípky ráda uchovávám v paměti. Moc ráda čtu, že i když blogy odpadávají jako listí na podzim, že neohodláš končit. Tak tady možná jednou zůstaneme samy dvě :-D Ne, to doufám, že ne...

    Na loňském roce mě nejvíc deprimovala ta nejistota, co bude, jak bude apod. bylo to takové jako na houpačce. Doufám, že tento rok bude lepší, i když začátek roku tak zatím nevypadá :-/ Také ti přeji hodně štěstí a zdraví do nového roku!

    OdpovědětVymazat
  2. Musím říct, že až při tvém článku mi došlo, že jsem ztratili blog.cz. Vůbec mi to nedošlo :p Jinak přeji ti do nového roku hlavně pevné zdraví :)

    OdpovědětVymazat
  3. Konec blog.cz docela oplakávám a ne ne a ne se po půl roce stále smířit, hrozně moc mi chybí dělání designů, poslední roky jsem si to oblíbila :( Ale tak, co se dá dělat, u mě jde život dál. Je neuvěřitelné, že to s Katie táhnete tak dlouho, já doufám, že tu ještě zůstanete, protože bych občas ráda viděla, co je u Kris, Jenn, Emily a Gal nového :)

    OdpovědětVymazat
  4. My už se známe 9 let?! No tak to je vážně mazec, jak to letí... Za mě teda rok 2020 byl taky takový zvláštní a přišlo mi, že na to, kolik špatných věcí se v něm událo, utekl poměrně rychle. Já jsem zažila pár dobrých věcí (třeba to, že jsem odstátnicovala), ale taky pár špatných (aneb má deprese z kina, která už je naštěstí s mým odchodem fuč :D). Celkově mi ale přijde, že pro mě osobně se ten loňský rok (když teda nebudeme brát v potaz situaci s koronavirem) vlastně v ničem nelišil od teď předchozích... Tak to je jen můj dovětek za rokem 2020, my už jsme si popřály na Instagramu, tak se tu nebudu opakovat a řeknu jen, že doufám, že rok 2021 bude pozitivním vstupem do dalšího desetiletí :)

    Já teda nad tím blogem ještě pořád váhám, ale asi tomu dám ještě šanci :) V následujících dvou týdnech mě teda čekají testy a zkoušky, tak nevím, jestli něco mezi učením na blog přidám, ale jak bude klid, tak se pokusím blogu věnovat o něco víc :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty máš teda vyhlídky :D Prej v 80 letech blogovat :D Vidíš to, já milovala Rihannu i svůj blog, ale vzdala jsem to s ní... teda s blogem, ona je pro mne stále módním vzorem a jen tak ji ze srdce nevypudím... ale to už ani britský sitcom Red Dwarf - to jsou lásky na celý život :D Tak minimálně na dalších 9 let

    OdpovědětVymazat