neděle 24. prosince 2017

Veselé Vánoce!


Ani jsem se nenadála a Vánoce už jsou tady. Tolik jsem se na ně těšila, ale když přišly, tak vlastně nějak ani nemám pocit, že jsou Vánoce. Nějak mě ta Vánoční horečka letos moc nechytla. Stromek jsme letos ozdobili až asi ve tři odpoledne, dárky jsem sháněla ještě 22. prosince a na cukroví nějak letos vůbec nemám chuť. Možná, že až tedy budu mít před sebou toho kapra, nebo až zapneme toho Anděla páně, na kterého se všichni těšíme, tak to bude lepší. Těžko říct. Asi je to tím, jak jsem přijela 21. večer a hned za chvíli jsou Vánoce. Víc ve mně tu vánoční náladu vyvolaly trhy v Utrechtu, než návrat domů, abych pravdu řekla. Ale třeba to ještě přijde. Včera jsme byli s našima na Staromáku, to bylo moc hezký, ale tam bývá vždycky strašně moc lidí. Stromek se ale vydařil a jak ho rozsvěcí každou hodinu a hraje k tomu Má Vlast, tak to bylo krásný. To ve mně vyvolalo takový ten šťastný pocit, že už jsem zase doma. I když já vám nevím, cítím se tak nějak divně... Asi mi Nizozemsko bude přeci jen i trochu chybět, až se vrátím natrvalo. Možná něco je na tom, že si člověk prožije ten obrácený kulturní šok po návratu domů. No nic, už se tu vykecávám moc dlouho, teď k tomu hlavnímu.

Přeji vám všem krásné a ničím nerušené prožití Vánoc Doufám, že si je všichni pořádně užijete, ať už je slavíte jakkoliv, a že nedojde na žádné požáry nebo kosti v krku nebo něco podobného, zkrátka nádherné a pohodové svátky! :)

6 komentářů:

  1. Je to docela blbý, když se člověk vrátí z ciziny tak na těsno s těmi Vánocemi. Ale i tak doufám, že sis je dneska užila :) Já už mám taky rozkoukanou dvojku "Anděl Páně", ale jako již tradičně budu večer koukat na "Lásku nebeskou" ♥ Při večeři jsme s taťkou koukali na Harryho, tak to bylo letos zase takové jinačí Jinak co se týče těch dárků, tak já bych byla milionkrát radši, kdyby mi někdo něco koupil. U nás celkově ty Vánoce stojí fakt za prd, protože taťka je moc rád nemá a já nedostává hmotné dárky už hrozně dlouho. Naposledy snad když jsem byla ještě malá. Myslím, že už jsem ti psala, že doma ani nemáme stromeček, což taky moc na té náladě nepřidá. Jako je fajn, když člověk dostane aspoň trochu peněz a může si pak koupit, co chce, ale já si je stejně vždycky schovám a ušetřím na něco do budoucna Určitě buď ráda, že se u vás ta tradice "nedávám peníze jako dárek" drží. Aspoň víš, že máš v rodině lidi, co tě znají a ví, co máš ráda :) Je možné, že se občas třeba úplně netrefí do tvého vkusu nebo ti nedají to, co bys chtěla, ale to prostě k těm Vánocům tak nějak patří Jinak ti teda přeju, abys zbytek svátků prožila v co největší pohodě, jedla hodně cukrová a koukala na spoustu pohádek :)

    OdpovědětVymazat
  2. Také ti přeji Veselé Vánoce a Šťastný Nový rok :)

    OdpovědětVymazat
  3. mno tak to je teda prekvapenie, že ti to tam bide nakoniec aj chýbať ale to je asi aj normálne keď tam stráviš nejaký čas , tovjemno a dúfam, že si si to náramne užila a prajem ti pekné oneskorené Vianoce

    OdpovědětVymazat
  4. Mě došlo, že budou letos taky Vánoce 20. prosince, když jsem stála na zastávce po zkoušce, no úplně jsem na to letos zapomněla, takže dárky jsem dokupovala 24. prosince ráno To už nikdy nechci zažít Doufám, že sis Vánoce pořádně užila :)

    OdpovědětVymazat
  5. Opožděně doufám, že jsi si Vánoce užila naplno a hlavně s rodinou, koukala jsem, že jsi dostala naprosto nádherný dárek od bratra!! A kdybych to nestihla, tak ti přeji i krásný rok 2018 a ať jsi šťastná, zdravá a spokojená :)

    OdpovědětVymazat