čtvrtek 19. března 2020

Gallery update 76.2: BFI London Film Festival


Ahoj všichni. Jak se držíte? Já jsem poměrně dost ve stresu, abych pravdu řekla. Nějak na mě celá ta situace hodně padá a nejsem úplně schopná se s ní pořádně vypořádat. Má to hodně velký vliv na moje psychické zdraví a pořádně se nemůžu k ničemu dokopat, přestože toho mám do školy až až. Celá ta situace je dost na nic, člověk nikam nemůže pořádně a navíc nemám práci, jelikož kavárnu zavřeli, tak jsem akorát pořád doma. Stejně jako moji rodiče. A dny začínají být hrozně stejné. Zároveň jsem ale v takovém stavu, že nejsem schopná žádné produktivní práce. Včera jsem aspoň rozvezla pár roušek po známých, ale tím to tak nějak haslo. I když něco začnu dělat, nevydržím u toho. A to bohužel platí i pro blog, ačkoliv blog je spíš prokrastinační záležitost. Jsem ale taková mimo a hrozně snadno se rozptýlím. Navíc mám strach, že jsem to v práci mohla chytnout, takže dokud nebudu doma 14 dní od posledního kontaktu s nějakým člověkem, kdo není má rodina, zřejmě nebudu v klidu. Nebojím se o sebe, ale o své rodiče celkem jo. Přeci jen už nejsou nejmladší a můj taťka se všemi zdravotními problémy, které měl, v minulosti několikrát operovaný atd.... Jsem z toho taková celá přešlá. Bohužel mi přijde, že se ve škole rozhodli nás zavalit prací. Zadávají nám mnohem víc domácí práce, než bychom měli, kdybychom do té školy vůbec chodili. Jenomže už si neuvědomují, že některé lidi situace ovlivňuje víc než jiné. A já třeba fakt nejsem schopná se na nic moc soustředit. Osobně si myslím, že nám mohli dát třeba aspoň týden pokoj, než si to trochu sedne... Do zítra mám napsat esej a ještě jsem ani nezačla, protože nejsem schopná ničeho. Dokážu se jen dívat na seriály anebo si psát s lidma o tom, jak jsem neschopná ničeho a upadám do deprese. Hodně mě to ovlivňuje i z toho pohledu, že mám v Itálii a Nizozemsku nějaké známé a osobní vazby na obě země a tam je situace o dost horší než u nás. Hlavně v té Itálii. Do toho na nás tlačí se školou a se vším... Takže jsem myslím na pokraji zhroucení. Držím se zuby nehty na straně pozitivního myšlení, ale moc mi to nejde. Tak doufám, že vy se máte o něco lépe. Mrzí mě, ani teď nemám moc chuť psát články, i když mám teoreticky tolik času a podobně to mám i s obíháním. Pokusím se ale trochu napravit.

No nic. Koukám teď na jednu telenovelu, díky které si aspoň opakuji španělštinu. Takže mě sice vyhodí ze školy, ale do konce karantény budu mluvit plyně španělsky :D No nic. Mám pro vás dneska nějaké další fotky z festivalové jízdy z podzimu loňského roku. Už s ní téměř končím, po Londýně nás čeká už jenom Mill Valley (nebo tak nějak) Film Festival. Každopádně dnes se dostáváme k mému oblíbenému. Mám pro vás fotky z premiéry filmu Seberg na Londýnském filmovém festivalu, kam se Kris přesunula hned den po Curychu. Hrozně moc se mi líbil outfit, který tu na sobě měla. Patří k mým naprosto nejoblíbenějším outfitům loňského roku. Hrozně mi připomíná tento outfit z roku 2016, který jsem zbožňovala. Miluju na Kristen tuhle barvu. Bohužel ji nenosí příliš často, ale když už, tak je to bomba. Podle mě nemá absolutně chybu, fakt jsem si ho zamilovala. Což je dost divný, protože je to až na boty samozřejmě Chanel :D Boty jsou značky Andrea Wazer, ale nejsou moc vidět teda, jak jsou ty kalhoty dlouhé. Kris si dost oblíbila tenhle styl kalhotových obleků. A já to miluju. Líbí se mi moc i ten make-up a vlasy. Kromě fotek z premiéry mám pro vás ještě i fotky z Q&A, které následovalo (nebo přdcházelo? Už nevím). Tam měla Kristen opět hodně pohodlný outfit, tričko, džíny, čapka, taková klasika :) Jinak jsem konečně viděla film Seberg a chci o tom napsat trochu víc, ale musím jen říct, že se mi ten film fakt moc líbil, i když byl dost smutný. Možná byl trochu nedotažený, co se scénáře týče, což mi přijde škoda, ale celkově se mi líbil. Nezaslouží si ten hejt, co dostal od kritiků. Možná trošilinku promarněný potenciál, ale celkově podle mě dobrý film. A hlavně Kristen? Kristen v něm byla NAPROSTO ÚŽASNÁ jako Jean Seberg. Její příběh je tragický a Kris dokázala zachytit její kouzlo a její duši a podle mě to byla její zatím nejlepší role. Podle mě si za ni zasloužila vyhrávat spoustu cen, protože byl ten výkon podle mě lepší, než některých nominovaných v loňské awards season, ale bohužel vše je o té propagaci a o penězích, které do toho amazon nevložil. Ale jednou na to snad dojde. I když samozřejmě ceny dobrého herce nedělají
+ + + + + + +
Hello everyone. How are you doing? I am fine, I guess. I cannot work, because Starbucks has closed, so I am at home doing nothing basically. We have been sewing some face masks for my family and some friends that asked me, but apart from that, I haven't been doing anything productive really. This whole situation is a bad influence on my mental health, so I am not really able to focuse on anything. I am honestly terrified. Not because of the virus, but because we need to be closed at home and my parents are in much more danger than me if they get the virus, so I am worried for them since I worked in the middle of Prague's city center, so I could be infected. I don't have any symptoms, but I could be. Some people don't even have to have any symptoms. It is affecting me a lot personally, not just because of the situation in the Czech Republic, but also in Italy and in the Netherlands, since I have personal links to both countries, some close friends. So I am sorry. I am not here much, I know. But honestly? I am on the edge of depression, I am trying to battle it with all I have and blogging could help, but it takes a lot of me to force myself to do anything. I will try to visit you all today and I hope you are all well and safe. And I hope you are ok.

Anyway. I am watching my favourite telenovela. That helps me think about something else, even though thinking about not having a love of my life in my life also doesn't help much. But it is a stupid amusement and I don't have to think. Well, I have for you now some pictures from BFI London Film Festival. Kristen went there right after the Zurich Film Festival. Literally the day after she finished her appearance in Zurich. I honestly have so much respect for this woman, because the festival ride had to be extremely difficult and exhausting and right after it she jumped into the Charlie's Angels promo, so I am not surprised she's having a break. Especially now with the virus everywhere. I hope she's safe. Kristen looked absolutely amazing at the 'Seberg' premiere. I absolutely LOVE this outfit. It reminds me of this outfit from a few years ago. And I adored that outfit, like deeply. I love Kristen in this colour, she looks amazing. I think I might use it to the outfit duel if I ever get back to it again. So I have for you pictures from the 'Seberg' premiere, but also from the press conference a.k.a. Q&A with Kristen and the director, Benedict Andrews. I have finally seen Seberg today. I really liked the movie, I think it was a good film. I don't understand the hate honestly, I think it was a pretty nice movie, nicely filmed, nicely done. I loved Kristen, her performance as Jean Seberg was absolutely brilliant and her story is really emotional. I can agree with the fact that they could put more into the script, I think it could be better, there was something missing for me, but overall, it was a good film. I wish it got more recognition, because given all the performances last year... I think Kristen really did deserve to be among those nominated during the 2019 awards season. I think it was her best performance yet. And I am angry that it wasn't recognized. AGAIN. Anyways. Enjoy these pics, Kristen looked awesome. I love all about this outfit. It is actually Chanel, which surprises me. To be honest, I am pretty excited about the newest Chanel collection, I can't wait to see Kristen in some of those models. But I stan this look so much. Shoes were Andrea Wazen. The press conference as usual in casual clothing.



4 komentáře:

  1. Mrzi me ze to na tebe takhle pada :( Ja jsem v izolaci uz od prosince takze me je to nejak jedno
    Kristen to moc sluselo, tenhle styl mam nejradeji :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zdá, se že takový stav zažívá asi hodně z nás. Zrovna dneska mi psala kamarádka, že se hrozně nudí, ale zároveň není schopna do ničeho se pustit, protože se jí nechce. Taky to tak mám, ale já mám výhodu v tom, že jsem zvyklá na to být doma, pokud někde nemám být - 20 let "praxe" se začíná trochu vyplácat Já si myslím, že dokud se člověk má čím zabavit - uklizení, čtení, blog, a jiné aktivity - tak se to zvládne, ale je fakt, že mi hodně chybí chození na brigádu. Dny mi ale ubíhají hrozně rychle, i když je fakt, že všechny jsou v podstatě úplně stejné.
    Co se školy týče, tak mě stresuje úplně opačný problém, kromě jedné učitelky na nás všichni víceméně hodili bobek a nemusíme dělat nic. Je teda fakt, že tento semestr mám psát jen 3 zápočty, ale i tak. Trošku mě děsí představa, že nás nechávají na pokoji a jakmile se budeme moct vrátit do škol, tak nás zasypou. Já bych ti asi poradila si úkoly nějak rozvrhnout, trošku si věci naplánovat, abys nebyla pod takovým stresem. Druhá věc je se pak dokopat a ty věci udělat. S esejí ti budu držet palce :) Jinak pokud si myslíš, že jsi virus chytla, tak si hlídej teplotu a celkově svůj zdravotní stav a hlavně se nestresovat! Je i možné, že to dělá ten tlak a tvé psychické rozpoložení. Dneska jsem zrovna od jedné zdravotní sestřičky u nás v ČR četla, že nejdůležitější je být v klidu. Čím klidnější budeš, tím líp se tvé tělo uzdraví (samozřejmě za předpokladu, že netrpíš nějakým vážným onemocněním). Se vším ti budu držet palce a budu na tebe myslet :)
    Ke Kristen - barva jí teda moc sluší, ale přijde mi, že ty kalhoty už jsou na ni moc široké. Myslím si, že kdyby byly užší, tak by to vypadalo lépe. Líčení se mi taky celkem líbí, hlavně kolem očí vypadá fakt parádně :) Účes by za mě taky mohl být trochu jiný, úplně mi teda nesedl.

    OdpovědětVymazat
  3. tak tento stav veľmi dobre pozmá, niekedy keď má človek toho času nejak veľa, nie je schopný sa k niečomu dokopať , ja okolo toho robím nejaké sprostosti ktoré nie sú dvoležité alebo lepšie povedané zbytočné a nepotrebné, ako je napr. pozeranie videí na nete s cím zabijem aj niekoľko hodín   , no snažím sa so sebou niečo robiť   , fakt snažím, táto momentálna situácie je určite ťažká pre každého, ešte aj to počasie v posledných dňoch je na prd, hoc vonku svieti slnko, no tak strašne fúka, že ohýba stromy dobre, že nie až k zemi, takže v podstate nemožem vylieť ani na posraný dvor, mno a čo sa týka Kris, tak to súhlasím, tá tam vyzeerá absolutné perfektne, aj mne sa to veľmi páči, a táto farba patrí k mojim obľúbeným, takže jednoznačne palec hore , mno a make up a vlasy tiež super, aj ten ležérny outfit sa mi na nej dosť páčil , mno a recenziu sa juknem trochu neskor

    OdpovědětVymazat