neděle 25. října 2020

Gallery update 77.9: New outtakes for InStyle magazine

 

Ahoj všichni, jak se máte? V mém životě se toho teď kupodivu děje docela dost. Tento týden jsem měla 1. blok dálkového studia, což bylo tedy hodně náročné. Pondělí - čtvrtek jsem měla každý den od rána do večera online přednášky a semináře, a měla jsem pocit, že mi asi hrábne. Ve čtvrtek jsem ranní přednášku od 8 dokonce celou prospala, protože už jsem na to zkrátka neměla sílu. No bylo to hodně vtipné a ještě to teda hodně vtipné nejspíš bude. Další věcí, co se mi tento týden udála je, že jsem vzala další překladatelskou práci. Budu nejspíš překládat další historický román, ale nemůžu o tom zatím ještě moc mluvit, ale je to jiné nakladatelství, než to původní, což je dobře. Protože s těmi jsem už nadobro skončila. Nějak jsem si říkala, že teď stejně zřejmě nebudu mít do čeho píchnout, protože jen studuju dvě školy a mám psát diplomku, tak si ještě loupnu překlad, že :D proč ne. No nic. Co se týče mojí práce, tak sice nakonec skutečně přejdu na smlouvu na jinou kavárnu, ale ta kavárna je v nákupním centru a zavřela, takže do práce stejně chodit nebudu. Ha ha, kdo to čekal, já celkem jo. Takže uvidíme, kdy se zase kouknu za bar. Včera jsem měla pravděpodobně poslední směnu na mé staré kavárně a docela dost jsem to na konci směny obrečela, ale co se dá dělat, život jde dál. Každopádně z toho překladu jsem celkem nadšená a taky jsem mě moc baví turečtina, kterou jsem se začala učit. Jsem do toho hrozně nadšená, asi proto, že to není něco, co studovat musím, ale něco, co se učit chci. Takže přestože jsem vlastně téměř pořád doma, protože je pro změnu téměř lockdown, tak se toho jen tehle týden událo celkem hodně. Mohla bych o tom mluvit do hallelujah, ale možná si to nechám na osobní blog a teď už přejdu zase ke Kris. 

Doufala jsem, že se traileru dočkáme dnes. Proč? Protože film Happiest Season má vyjít už za měsíc, 25. listopadu, ale pořád nic. Takhle, já ještě neztrácím naději, protože dnešek pořád ještě nekončí a v Americe je přeci jen teď teprve dopoledne jo, ale kdo ví, jak to bude. Jsou nějaké novinky k filmu, další fotky a rozhovor s Kris, ale to si nechám až na později, ať to trochu obměním a dneska se budu věnovat jiným fotkám. Mým oblíbeným v tomto roce. Mám pro vás totiž dalších 5 fotek ze zbrusu nového photoshootu pro listopadové číslo InStyle Magazine. Respektive 4 nové a tu, kterou jsme mohli vidět na obálce, ale teď ji konečně máme bez nápisů a tagů. Některé z nich jsem už použila na záhlaví, takže jste si je trochu prohlédnout už mohli, ale dávám je sem tedy i ofiko. Mně osobně se strašně líbí právě ta první z obálky a potom ta poslední. Ten photoshoot se mi hrozně líbí i proto, že je focený na film a já sama fotím hrozně ráda na film, podle mě mají ty fotky potom zase úplně jiný nádech, když jsou focené na analog. A další zajímavostí je, že dekorace k tomuto shootu dělal designér Maxim Ježek, což je syn českých emigrantů. Teda... Jezek, protože žije v Los Angeles, ale je to prostě Ježek :D Tak kdo by chtěl zkouknout jeho insta, může to udělat tady
+ + + + + + +
So I took another translating job. In case I don't fuck it up of course. I will be translating another book for a very different publishing house with a very different approach, so I hope it will be much better than my previous experience. It is a huge opportunity for me and I could actually learn a great deal thanks to it, but I am also a bit worried. Because it really matters to me this time. Like it did matter to me the first time but this time I will be working with someone I really respect and I don't want to let this person down, so it shall be fun. I kind of did it because I won't be working again since the store where I should start in November has closed... So I took it even though I should work really hard on my thesis but that's kind of on hold right now. Actually, I should really start doing something but I kind of cannot force myself to do it. I gave myself the end of October as a deadline for the anotation that I should have written back in April already. Anyway. Quite a lot is happening in my life and some of that stuff is pretty exciting. I am very excited about the translating job, I truly am. It's something I really want to put my heart into. Together with my Turkish classes. Did I tell you that I started to learn Turkish or did I now? I am not sure right now... I will tell you more if you want but now I will end the personal part and tell you something about Kristen. 

There is still no trailer to Happiest Season. There are some new pictures, but first things first, I have for you something else. There is one news about Happiest Season though, it will skip the US theatrical release due to the coronacrisis and it will go straight on digital. The rights for the US release were sold to Hulu. But still no trailer. I bet on the 25th of October, because the release date is the 25th of November, but it is really frustrating. I talked about new pics from Happiest Season, but I also have new pictures from the November issue of InStyle magazine. 5 new outtakes were published and I actually used some of them on the header image, so you could see them. The first one is actually not new, it's the one from the cover, just without any tags. I really love this photoshoot. I really like all the colours, the environment. I love that it is photographed on an analogue camera. I myself do photograph with an old analogue on film, so I find it really exciting when professionals do it. It can be a bit of a risk sometimes because you do not see the picture before you develop it. I also love the set design, which was actually made by Maxim Jezek, who is a son of Czech immigrants, the family Ježek. And I find the connection to Czech Republic really great. You can check him out on his insta here. I really like especially the last picture, that one is amazing. 

    

3 komentáře:

  1. Já si vůbec nedovedu představit, že bych tenhle semestr měla ještě dojíždět do školy. Je toho tak strašně moc, že si cením každé minuty, kterou můžu trávit nad úkoly. Už bych ale potřebovala i chvilku pro sebe, abych si mohla číst, tak třeba mi s tím pomůže teď ten státní svátek ve středu. Úplně chápu, jak vycuclá ze školy musíš být. Pro mě jsou nejhorší pondělky, kdy jedu až do půl šesté a až na jednu výjimku mám v tenhle den ty nejhorší předměty - do toho ještě zítra ta prezentace... no to mě zase bude hezky bolet hlava :D Já jsem taky zvědavá, kdy budu moct jít zase na pokladnu do kina, ale obávám se, že tenhle stav nám vydrží minimálně do konce roku, takže těžko říct - ještě je tu teda možnost, že kino na tom bude finančně tak špatně, že bude propouštět, ale hlavní je, aby ho to teda nepoložilo, protože jiné kino u nás ve městě není :D A ty budeš překládat z turečtiny? To tě teda hrozně obdivuju, i za to, že ses takhle neobvyklý jazyk začala sama učit :) Já jsem teď nedávno dokoukala na Emily in Paris a říkala jsem si u toho, že by byla sranda se zkusit učit francouzsky, ale nevím, jestli bych u toho vydržela :D Kamarádka už ho mám taky za sebou a dneska mi poslala video, kde se snažila mluvit francouzsky, no vypadly z ní jen fráze "merde, bonjour a croissant" :D

    Já si myslím, že traileru k Happiest Season se dočkáme do konce října, tak snad nás v průběhu příštího týdne překvapí :) Všechny nově zveřejněné fotky z photoshootu pro InStyle jsou fakt skvělé - mně se asi nejvíc líbí ta, co tu máš jako třetí a poslední :) Tenhle photoshoot se opravdu neskutečně povedl a myslím si, že by nikomu nevadilo, kdyby se k němu do budoucna objevilo ještě několik dalších fotek :)

    OdpovědětVymazat
  2. No nemáš toho teda zrovna málo :-D Ale asi to byl nějaký zásah z hůry, to zavření ochodního centra a kavárny, abys toho neměla moc, zvlášť, když jsi z původního místa odcházela s těžkým srdcem. Jedna moje kamarádka, vždycky zakončí všechno nešťastný, co se jí stane "asi to tak mělo bejt" :-) Gratuluji k nové překladateslké práci. To fakt obdivuju, že je někdo tak jazykově vybavenej, že si může dovolit překládat. Že jsi se začala učit turečtinu, už jsem se tady dočetla dřív. Zajímalo by mě, proč sis vybrala zrovna tento (náročný) jazyk?

    Čekala jsem, kdy se objeví fotka z titulky, ale nečekala jsem, že se dočkáme dalších nových fotek z tohoto shootu. Stejně jako tobě se mi mi z těch nově zveřejněných líbí ta z titulky a pak ta poslední.

    OdpovědětVymazat
  3. No musím říct, že toho máš dost! Já díkybohu do práce chodím a začíná to být zase fofr, do toho dělám ještě věnce na objednávku, školu nestíhám vůbec, na seminárky jsem se ještě ani nepodívala a připadá mi, že je už všichni mají, ale já budu jančit až za pár dní, až mě bude tlačit čas :D Ale dvě školy, to je na mě až moc velké sci-fi :D Já jsem ráda, že se objevily další fotky, protože ten photoshoot miluji, už jak jsi nastavila ten layout, tak jsem byla fotky obdivovat :D

    OdpovědětVymazat