čtvrtek 18. června 2020

NEW PROJECT: Kristen set to star in 'Spencer'


Ahoj ahoj ahoj. Dneska přeskočím nějaké osobní bláboly, protože jinak by byl tenhle článek hrozně dlouhej, ale mám se celkem fajne. Blog furt blbne, ale zkusím oběhnout aspoň ty blogy, které mi nabíhají no, je to teď takové na palici. Každopádně ale... mám hroznou radost, protože se objevila normálně NOVINKA! Já jsem úplně v šoku. A ještě fakt bombastická novinka! :D Kristen se v karanténě možná taky nudí, ale rozhodně nesedí jen doma na zadku, ale i nadále pracuje. Mám na to důkaz - včera bylo oznámena nová role, do které byla obsazena. Kris by si měla zahrát hlavní roli v připravovaném filmu režiséra Pabla Larraína, Spencer. Scénář k němu napsal Steven Knight. A jakmile to bylo oznámeno, twitter vybuchnul, protože je to poměrně kontroverzní záležitost. Respektive, mně to vůbec kontroverzní nepřijde, ale samozřejmě hejtři se vyrojili okamžitě a kritika se na obsazení snesla v podstatě okamžitě, přestože i spousta lidí je z toho nadšená a těší se. Proč? Protože Kristen by si měla zahrát Dianu Spencer. Ano, správně. Princeznu Dianu, čtete dobře. No a proč to na Twitteru totálně vybouchlo v neutuchající hejt? No... protože je to Kristen. A kromě toho, že je to Kristen... tak Kristen není Britka. Mně osobně je to úplně jedno. Britové hrajou Amíky pořád. Je to jejich práce hrát jiné lidi a kromě toho, ať už by hrál princeznu Dianu kdokoliv, měl by dialektového coache tak jako tak. Teda měla. Takže ve výsledku je to vlastně fuk. I člověk s britským přízvukem může mít problém mluvit jako Diana a může to zahrát příšerně. Já osobně jsem z této zprávy naprosto nadšená, protože 1. vím, že Kristen by nikdy nepřijala roli, o které by si nebyla jistá, že jí je schopná dát 120% a že je schopná ji zvládnout. Kris ráda přijímá věci, které ji děsí, ale zároveň je zodpovědná. Navíc musela nejspíš prokázat, že je toho schopná, ten režisér ji asi nevylosoval náhodně v kole štěstí. 2. Vím, že Kristen je skvělý herečka, takže to určitě zvládne a doufám, že všechny přesvědčí, že volba byla správná. Meryl Streep hrála Margaret Tatcher a nikdo neřekl ani popel, Margot Robbie hrála královnu Alžbětu I., nikdo to neřešil. Cate Blanchett hrála královnu Alžbětu I. a nikdo to neřešil. Myslím, že není důvod to řešit. Řeší se to jen proto, že jde o Kristen. Vsadím se, že kdyby obsadili kohokoliv jiného, tak nikdo neřekne ani popel, ale prostě je zřejmě pořád v kurzu hejtit Kris kvůli Twilight. Ale já věřím, že bude skvělá a mám z ní hroznou radost.

Režisérem filmu bude, jak jsem již zmínila, chilský režisér Pablo Larraín, který režíroval např. snímek Jackie. Za hlavní roli v tomto filmu získala Natalie Portman nominaci na Oscara. Kromě toho tedy režíroval množství chilských filmů. Jeho poslední snímek se jmenuje Emma a je poměrně pozitivně přijatý kritiky. Scénář napsal Steven Knight, který má na kontě např. značné množství epizod seriálu Peaky Blinders, který zbožňuju, nebo např. napsal scénář k filmu Serenity. Snímek by se měl podle všeho soustředit pouze na velmi krátké období v životě princezny Diany, konkrétně by se měl zabývat především koncem jejího manželství s princem Charlesem a koncem jejího života. V tuto chvíli ale toho zatím ještě moc známého není. Každopádně Kristen hrozně moc k získané roli gratuluji a ať se klidně všichni zblázní! :D Režisér filmu si stojí za svým výběrem herečky a já doufám, že ta kritika ani jednoho z nich nedonutí z projektu couvnout, já věřím, že ne. Larraín řekl o Kristen a jejím obsazení do role toto:

"Kristen je jednou z těch skvělých hereček současnosti. Abyste něco takového natočili správně, potřebujete něco, co je ve filmu hodně důležité, čímž je záhadnost. Kristen má velký rozsah, může být kýmkoliv, a rozhodně umí být tajemná a hodně křehká a nakonec i velmi silná, což je přesně to, co potřebujeme. Když jsem přemýšlel o kombinaci těchto prvků, okamžitě mě napadla právě Kristen. Je skvělé vidět, jak reagovala na scénář a jak přistupuje k postavě, kterou má hrát. Věřím, že stvoří něco úžasného a fascinujícího zároveň. Dřímá v ní přírodní síla. Viděl jsem množství Kristeniných filmů a všechny jsou tak jiné, je úžasné, kolik vrstev ukazuje a dokazuje svou hereckou rozmanitost a sílu. Jsme šťastní, že ji máme, je velmi zapálená. Jako tvůrce filmů, když máte někoho, kdo je schopný utáhnout takovou tíhu, jak dramatickou tak narativní, pouhým pohledem očí, potom víte, že máte silnou hlavní představitelku, která dokáže být přesně tím, co hledáte."


+ + + + + + +
Hello hello hello. I am so happy, because I actually have news for you! I will skip the personal part and just jump right straight to it, because I have quite a lot to say about it... because it is, in a way, a bit controversial. And how I love controversial stuff, oh my god. I kind of like fighting people on Twitter, even though it also frustrates me. So... reports say, Kristen's got a new role. She is supposed to be the main lead in a movie called 'Spencer' that starts filming in early 2021. What is controversial about it? Well, this movie is supposed to be about Diana Spencer, better known as Princess Diana and it should focus on the end of her marriage with Prince Charles only. Kristen is set to play Princess Diana and all of Twitter went nuts. Because she's not British.

But our queen still slays and will continue to slay for the rest of her life and haters gonna still hate. I am so happy for her and I think she'll be brilliant. Honestly, it is part of actor's job to do different accents and I am sure she'll have a dialect coach for this role, everyone would have one, even if a British actress would play her. Brits play Americans literally all the time. Some suck, some are great, I have no idea why couldn't an American actress play Princess Diana. But well... I suppose it is because everyone loved Diana so much and Kristen is among the most hated actresses online, even though it got a little better over time. I definitely stand by this casting, I think Kristen will be brilliant and I really hope the director - Pablo Larraín, will not back of after the backlash this news has brought. Twitter can go fuck off, but I also think that it's good that it's controversial, because it made a hell of a promo to the film actually, Kristen's name was trending on twitter. Well, Meryl Streep played Margaret Tatcher and no one really cared, so I don't really know why should anyone give a fuck now. I don't. I am just happy for Kristen. Anyway. Pablo Larraín is known for example for drama movie Jackie, that brought Natalie Portman an Oscar nomination. He is a Chilean director, which could itself be an issue for some people, because he is not British, well, NOT for the twitter people. The problem is only Kristen, of course. I BET if any other American actress would set to play her, they'd be all cool with it. The script is written by Steven Knight, known for quite a lot of episodes of Peaky Blinders, that I love, or Serenity. And a lot more.

I honestly believe Kristen is a good choice not only because she is a great actress, but also because she's been in a spotlight since very young age and knows the pressure of being publicly known persona. And yeah, the paparazzi were often kind of on to ruining her life and career. It seems like Pablo Larraín stands by his choice and I hope that doesn't change, he said about casting Kristen:

"Kristen is one of the great actors around today. To do this well, you need something very important in film, which is mystery. Kristen can be many things, and she can be very mysterious and very fragile an ultimately very strong as well, which is what we need. The combination of those elements made me think of her. The way she responded to the script and how she is approaching the character, it's very beautiful to see. I think she's going to do something stunning and intriguing at the same time. She is this force of nature. I've seen movies from Kristen that are so diverse it's incredible, showing different layers and her diversity and strength as an actress. We're very happy to have her, she's very committed. As a filmmaker, when you have someone who can hold such a weight, dramatic and narrative weight just with her eyes, then you have the strong lead who can deliver what we are looking for."

5 komentářů:

  1. tak toto je šok i pro mě ..... já si to na jednu stranu nedokážu vůbec představit, ale zase na druhou stranu nějaká podoba tam je a strašně se na to těším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Upřímně mě ta hate vlna vůbec nepřekvapuje. Jednak to je Diana, kterou všichni uctívají a jednak je to Kristen, kterou má většina zakořeněnou jako tu z Twilightu s jedním výrazem. A serou mě tyhle krátkozraký názory a mrzí mě to i za Kristen. Ona je fakt hrozně underrated, tak doufám, že všem touhle rolí vytře....zrak Ale překvapilo mě, že zrovna jí, asi by mě do role Diany nenapadla, ale nakonec proč by ne (by mě zajímalo, kdo další byl zvažovanej do role). Těšim se, příběh Diany je hrozně zajímavej, tak jsem zvědavá, jak to pojmou. Zrovna asi měsíc zpátky jsem koukala na nějaký dokument o ní na Netflixu .Teď jsem si vzpomněla, viděla jsi tenhle rozhovor? https://www.youtube.com/watch?v=5rs6TDJ7p5I je to můj oblíbenej filmovej recenzent a režisérka Speak, mluví tam o natáčení toho filmu, takže i o Kristen, mě to hrozně bavilo, tak jenom jestli se to k tobě taky dostalo. Chris tam pak má i recenzi na Speak, je hrozně hezký, jak o Kristen vždycky v každém jejím filmu mluví:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle je opravdu velká parádní novinka!  Už jsem na to narazila na netu, ale jak píšeš, byly to články kde si fanoušci / hejteři alias experti na všechno stěžovali, že se na to nehodí. Já si jsem jistá, že se s tím popere skvěle, myslím, že je to pro ni skvělá role a příležitost a rozhodně do toho dá vše, jako každý, kdo by dostal takovou roli. Máme se na co těšit!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem jedna z těch, která si myslí, že se Kristen na roli Diany nehodí. Ne kvůli herectví nebo nějaké škatulce z Twilight, ze které si myslím dalšími rolemi stejně už vystoupila. Stejně se nenajde herečka, která by Dianě z oka vypadala, ale pro ten pověstný Dianin výraz "plaché laně". Kristen má úplně jiný výraz a hloubku očí, je taková ostřejší. Ale hlavně já bych už zakázala točit cokoliv o Dianě aspoň na 100 let Stejně polovina z toho, co se natočí jsou domněnky, spekulace nebo i výmysly a chudáci její děti a rodina, když to pak vidí (pokud to vidí).

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle je paradni novinka. Uprimne uz se moc tesim :)

    OdpovědětVymazat