neděle 28. června 2020

Kristen's short film in Pablo Larrain's short filmcollection 'Homemade" for Netflix


Ahoj všichni. Jak se máte? Blog mě stále vysírá, ale asi trochu vynechám tu osobní část dneska, včera jsem měla úplně příšerný den. Ale mám nové tetování, to bylo asi jediné pozitivum včerejšího dne. Tak jo, už je neděle a ne pátek, kdy jsem začala tenhle článek psát, takže změna. Ve čtvrtek jsem měla příšerný den, ale zároveň mám nové tetování, takže je fajn :D Ale jinak se mám dost mizerně, takže radši rovnou přejdu k věci, protože poslední dny jsou plné skvělých novinek týkajících se Kristen. Úplně první se týká již zmíněného filmu Spencer. Tuhle informaci mám pro vás jen česky, páč se mi anglicky nějak nechce psát, ale... je to skvělá zpráva. O práva na film Spencer, ve kterém bude Kris hrát hlavní a zároveň titulní roli, se už strhly boje a aukci o ně vyhrála společnost NEON. To možná mnohým nic neřekne, ale tato společnost vloni distribuovala v USA korejský film "Parazit" a před několika lety též cenami ověnčený film "Spotlight". Spojili se se společností Topic Studios a vyhráli práva k připravovanému Larraínovo snímku a to mě upřímně naplňuje nadějí, že bychom mohli dostat pořádnou propagaci. Teď už jen doufat, že ten scénář stojí za to, protože se nebojím že by nestál za to Kristenin výkon nebo Larraínova režie. Z toho mám tedy velkou radost.

Hlavní zprávou dne je ale přeci jen něco jiného. Prostě... novinek jak nasráno, nestačím se divit :D Nicméně. Spencer nebude prvním projektem Kristen, na kterém spolupracuje s režisérem Pablem Larraínem. Během karantény totiž už vznikl projekt, jehož byla součástí, a to hned v roli několikanásobné. Netflix připravuje 30. června zveřejnit antologii krátkých filmů, které vytvořili různí filmoví tvůrci z různých koutů světa během jejich času v karanténě, kdy nemohli klasicky pracovat. A Kristen je jedním z těchto filmových tvůrců. Kris během karantény zrežírovala sama sebe v krátkém filmu, který natočila právě pro tuto příležitost a je tak součástí antologie Pabla Larraína pro Netflix jménem Homemade. Já doufám, že bude snímek k vidění i u nás na Netflixu, případně alespoň někde na netu, protože bych to opravdu moc ráda viděla. Já mám pro vás dneska trailer k tomuto snímku, kde jsou tedy prostřihy ze všech 17 krátkých filmů, tedy i z toho Kristenina, který zatím sice nemá jméno (resp. ho neznáme), ale údajně by se měl zaměřiovat na insomnii, tedy nespavost. Krátký snímek pro Homemade natočili mimo jiné třeba i Paolo Sorrentino, což je aktuálně asi nejznámější italský režisér, kterého já osobně mám moc ráda (tedy jeho filmy), Maggie Gyllenhaal se připojila k projektu, a mnoho, moho dalších, jejichž seznam najdete v celém článku. Já osobně jich moc neznám, ale třeba vám někdo povědomý bude. Já osobně jsem z této novinky nadšená. Sice jsem doufala, že další režisérský projekt Kristen bude Chronology of Water, kterou plánuje už vážně hodně dlouho, ale bohužel kvůli koroně se to opět muselo odložit, ale tak rozhodně jsem ráda, že z aktuální situace vzešlo něco podobného.
+ + + + + + +
Hello everyone. I was about to publish something completely different, because I did not expect another news so soon after the previous one. This is pretty exciting. Maybe even more than the news about Kristen playing princess Diana. Well... maybe equally exciting. "Spencer" is not the only Pablo Larraín's project Kristen is involved in. The one I am going to write about is actually coming sooner than Spencer and I am absolutely shocked, but excited also. Kristen filmed her second short movie. Her short film, that was created during the quarantine and self-isolation in Los Angeles, will be part of Pablo Larraín's anthology of 17 short movies called "Homemade". The premise is, that all of these 17 films from various authors were filmed during quarantine in their city or country. Those 17 filmmakers are apart from Kristen for example Paolo Sorrentino, one of the most famous current Italian directors, Maggie Gyllenhaal, Pablo Larraín of course, Rachel Morrison, Naomi Kawase, David Mackenzie, Rungano Nyoni... and many, many more. I will list all of them in the full article, however, those names are not very known to me, but they are probably quite known in the film industry. I know only a few, but maybe some of you know more of them. Anyways. I have for you an official trailer for the shortfilm anthology. It should come out on June 30. I am not sure if it will be worldwide or only in the US, but I hope we will be able to see it soon. At least the one by Kristen that should focuse on insomnia, from what I know.


Kristen o projektu řekla: "Umění, které vzejde z restrikcí, má svůj vlastní způsob, jak se stát něčím výjimečným překvapiným a kosmickým způsobem a krátké filmy už z podstaty nemusí dodržovat žádná pravidla, což otvírá myšlenku, čeho všeho je film schopný. Byla jsem za tento nápad neskutečně vděčná a cítila jsem se osvobozená. Dostat možnost a být povzbuzován něco vytvořit z této podivné nicoty pro mě byl velký dar. Doufám, že tento projekt inspiruje ostatní lidi, aby se pokusili udělat to samé."
+ + + + + +
Kristen about the project: "Art that is born of restriction has a way of becoming itself in a surprising and cosmic sort of way and short films by nature don't have to abide by any rules which really opens up the idea of what a movie can do. I was so grateful for and liberated by this idea. It was a huge gift to be encouraged to make something out of this strange nothingness. I hope this series inspires people to do the same."


Všech 17 tvůrců:

• Ladj Ly ("Les Misérables") - short filmed in Clichy Montfermeil (France)

• Paolo Sorrentino ("The Great Beauty," "The New Pope") - short filmed in Rome (Italy)

• Rachel Morrison ("Black Panther," "Mudbound") - short filmed in Los Angeles (U.S.)

• Pablo Larraín ("El Club," "Jackie") - short filmed in Santiago (Chile)

• Rungano Nyoni ("Kuuntele: I am not a witch") - short filmed in Lisbon (Portugal)

• Natalia Beristáin ("She does not want to sleep alone") - short filmed in Mexico City (Mexico)

• Sebastian Schipper ("Victoria," "Roads") - short filmed in Berlin (Germany)

• Naomi Kawase ("True Mothers," "Sweet Bean") - short filmed in Nara (Japan)

• David Mackenzie ("Hell or High Water," "Outlaw King") - short filmed in Glasgow (Scotland)

• Maggie Gyllenhaal ("The Kindergarten Teacher," "The Honourable Woman") - short filmed in Vermont (U.S.)

• Nadine Labaki & Khaled Mouzanar ("Caramel," "Capernaum") - short filmed in Beirut (Lebanon)

• Antonio Campos ("The Devil All The Time") - short filmed in Springs, New York City (U.S.)

• Johnny Ma ("Old Stone," "To live to sing") - short filmed in San Sebastian del Oeste, Jalisco (Mexico)

• Kristen Stewart ("Clouds of Sils Maria," "Come Swim") - short filmed in Los Angeles (U.S.)

• Gurinder Chadha ("Bend It Like Beckham," "Blinded by the Light") - short filmed in London (U.K.)

• Sebastián Lelio ("Gloria Bell," "A Fantastic Woman") - short filmed in Santiago (Chile)

• Ana Lily Amirpour ("A Girl Walks Home Alone at Night," "The Bad Batch") - short filmed in Los Angeles (U.S.)

0 komentářů:

Okomentovat