úterý 4. září 2018

POTM: October 2018

Ahoj všichni, jak se máte? Ti z vás, kdo mě mají na facebooku nebo mě sledují na instagramu, již můžou vědět, že jsem včera úspěšně ukončila bakalářské studium! Upřímně jsem si už nemyslela, že se to někdy podaří, ale když mi přišly posudky na 1, už jsem z toho neměla ani moc strach. Naštěstí to dopadlo všechno dobře a já už jsem tedy konečně 5 let po maturitě bakalář. Normálnímu člověku to trvá 3 roky, ale se změnou školy, Erasmem a kulhavým dvouoborem to holt jinak nešlo. Fakt se mi hodně ulevilo. Nemůžu říct, že jsem šťastná, protože tak jsem se už hodně dlouho necítila. Upřímně? Jsem naprosto vyčerpaná. Jsem teď pořád v práci, protože je málo lidí a tak dost zametaj s lidma jako jsem já, kteří čas mají, takže mi dávají směny docela hodně přes úvazek a už mi z toho upřímně dost mrdá. Dneska jsem měla mít volno, pak jsem kejvla na směnu 8-12, páč byli zoufalý... nakonec jsem tam byla 6:30-13:00... a už mi zas psala šéfová, jestli bych nemohla zejtra přijít dřív. Já jako chápu, že je málo lidí, ale upřímně? Můj problém to není. A hlavně se svym zdravotnim stavem nejsem schopná v takovymhle tempu vydržet. Nemám ani čas si dojít na vyšetření, na který musím a už mě to fakt nebaví. Jsem z toho naštvaná, otrávená, každej den, než jdu do práce, tak brečim, do toho se ještě stala jedna věc, o který mluvit nebudu, ale ta mi taky nepřidala, takže já jen čekám, kdy se to zlomí a já se složim. Podle mě už k tomu moc nechybí. Psychicky jsem se zhroutila minulou středu, když se na mě nasypaly další sračky ve škole a ještě jsem se pohádala s mámou. Prostě paráda. A když jsem napsala šéfový, že nevim, jestli nezdechnu tenhle tejden už, když mi toho dali tolik, tak mi odpověděla jen s vysmátejma smajlíkama a "nezdechneš"... Nasrat fakt. Nemám vůbec sílu ani vůli nic dělat a cítím, že se mi vrací moje deprese. V sobotu naštěstí jedeme s mamkou na týden na Sicílii, tak si snad aspoň odpočinu. Omlouvám se, že jsem to na vás takhle vychrlila, ale potřebovala jsem to ze sebe dostat.

Rosie mi říkala, že má nějaký problém s blogem, tak nevím, jestli se ten článek vůbec zveřejní, ale mám pro vás dneska anketu o fotku měsíce říjen. Vybrala jsem fotky z filmového festivalu v Cannes, které jsem teprve relativně nedávno přidala. Jsou to všechno oficiální portréty, které jsem si zamilovala natolik, že některé z nich jsou na aktuálním designu a tak jsem fakt zvědavá, kterou fotku vyberete jako tu nejhezčí. Já mám osobně poměrně jasno, ale skvělé jsou podle mě všechny. Pomalu ale jistě se nám také blíží fesfival v Torontu, na kterém bude mít premiéru film Jeremiah Terminator Leroy a na kterém se má Kristen objevit, čehož se nemůžu dočkat. Pravděpodobně to bude zrovna v době, kdy budu pryč, ale všechno doženu, až se vrátím.
+ + + + + + +
Hello everyone. How are you? I am quite ok. I was at work today and I am going every single day this week until Friday. I am leaving for Italy on Saturday, I cannot wait. Yesterday, I became a bachelor. I finally finished my university degree, I cannot quite believe I have made it, but I did. And I am so happy! Well... Actually, I am not. I am more relieved. I am not happy for quite a long time, the feeling of happiness is nowhere to be found. It's because of my job. I am so tired of it. I am going there much more than I should according to my contract because we don't have enough people, but I am tired of it. I am not there to solve their problems, I should have been in work 20 hours a week, not 35. Don't even let me start... I am definitely not happy about the situation here and I am starting to really hate that job because of the behaviour towards me. It's not just me, it's most of the people that are able to work now. And I am tired. I haven't enjoyed any summer, because I am still at work and even when I finish at 3 p.m., I am not going anywhere because I am just tired, also because of my illness, so I am honestly afraid, that I am not very far from a mental breakdown. I am sorry to bother you with it, but I am having a really bad period in my life and my depression is popping up again. I feel at a very low point in my life, despite the fact I should be happy and celebrating my success. One other event did not help either, so I am not even trying to pretend I am ok. And I don't give a fuck. One person tells me to smile at work and I will fucking kill him.

Rosie was telling me that blog is doing some weird stuff now, not publishing articles etc., so I am not sure if this article will be visible. I have for you today this month's Photo of the month. I have chosen 4 pictures from this year's Cannes Film Festival. All of them are official portraits and all of them are absolutely great, so I am very curious, which one are you going to choose. Sorry about that long personal part full of self-pity, but I really neede to get it out of my chest.

3 komentáře:

  1. Musím říct, že mě hrozně zaujala na 4!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zaprvé ti neskutečně moc GRATULUJU k úspěšnému obhájení bakalářky a také ukončení bakalářského studia (víš, co se říká? lepší později než nikdy ;)). Já se teda snažím nad tímhle moc nepřemýšlet, ačkoliv mi dneska kamarádka řekla, že už na začátku příštího roku musíme mít vybrané téma bakalářské práce a pak toho profesora, co ti s tím pomáhá (ono se jim nějak říká, ale já to teď zapomněla ). Já už tak nějak vím, o čem bych chtěla psát, otázka je, jestli teda seženu nějakého toho "dohlížeče" Docela mě mrzí, že s tím vším, co se na tebe nabalilo si ani pořádně nemůžeš užít svůj úspěch. Já bych ti poradila, abys to řešila pěkně jedno po jednom :) V klidu si to vyřeš s mamkou, pokud půjdou vyřešit ty věci se školou a s tím, co se stalo, tak to vyřeš. Pokud jde o tu práci, musíš si dupnout, nic jinýho se říct nedá. Sama jsi hned na začátku řekla, jak tam chceš chodit a to, že tam chodíš víc hodin, než máš, je jen tvoje dobrá vůle. Až ti příště řeknou, jestli bys mohla vzít něco navíc, prostě řekni že ne! Sama na sobě vidíš, že ti to nedělá dobře a myslím si, že ti to nestojí za to, aby ses kvůli tomu deptala. Normálně jim řekni, že když jim chybí lidi, ať najdou další brigádníky nebo ať tam najmou někoho na plný úvazek. Tohle mi vážně zavání jako vykořisťování.
    Ten blog už mě teda taky začíná trochu štvát. Zrovna dneska se mi stalo to, jak jsi o tom psala, že jdu na svou stránku a nemám tam zveřejněný ten fashion battle ze včerejška Kopanec do prdele je fakt málo, ale máš svatou pravdu v tom, že nám obyčejným blogerům tahle doména stačí Fotky jsi vybrala opravdu rafinovaně, protože na každé to Kristen hrozně moc sluší :) Já zahlasovala pro jedničku, protože se mi moc líbí ten její pohled... bůh ví do kam
    PS: Na té dovolené si to moc užij a hlavně si odpočiň a odměň se za všechny své úspěchy! :)

    OdpovědětVymazat
  3. tak to je skvelé, že to dopadlo takto dobre, gratulujem ti k tomu, mno a to s prácou ako to je všade, a ani sa to nezmení, s nováčikmi čo sú tam krátko a nemaju rodinu a tak to dopadá takto, niekedy človek s tým mič nespraví, keď ti za to zaplatí tak to sa ešte dá, ale keď toho má veľa na hlave, zdravotne problémi tak by na to mala brať ohľad, ale neberie lebo jej je to jedno a pre ňu lepšie keď si v praci a zaplata dieru, ostatné ju nezaujíma, a tento prístup je fakt na prd, mno a fotky tak som trochu musela porozmýšľať ktorú, ale nakoniec som sa rozhodla pre trojku, táto mi najskôr udrela do oka tak asi preto

    OdpovědětVymazat