neděle 8. dubna 2018

Happy 28th Birthday, Kristen!


Ach ano, je to tady. Dnes je 9. dubna 2018 a Kristen má dneska své již 28. narozeniny. Tedy, již... to zní, jako kdyby byla nějaká stará bába, to vůbec ne, ale já z toho mám trochu depresi, protože to značí, že už o Kristen bloguju 10 let. Bylo mi 14, když jsem založila blog o Twilight a Kristen bylo tehdy 18. Deset dlouhých let jsem strávila tím, že jsem psala o Kristen, někdy míň, někdy víc, posledních 6 let tedy víc... a upřímně? Myslím, že nikdy Kristen nepřestanu mít ráda. Myslím, že bude mojí nejoblíbenější herečkou a jednou z nejoblíbenějších slavných osobností vůbec. Vím, že je zvláštní mít takový vztah k někomu, koho vlastně neznám, ale já Kristen zkrátka obdivuju a vždycky jsem měla pocit, že jsme si upřímně dost podobné, co se různých aspektů života týče a možná právě i proto ji mám tak ráda a je pro mě tak důležitá. Blogování o ní mi pomohlo překonat spoustu osobních démonů a její filmy mi přinášejí jen radost a pohlazení po mé duši filmového maniaka, alespoň většina z nich. Nemůžu se dočkat, co přinese další rok jejího života, ale zatím to vypadá, že spoustu příležitostí na upevnění její pozice jako jedné z nejlepších a nejúspěšnějších hereček své generace. Do dalšího roku jí přeju jen to nejlepší, hlavně, aby byla ve svém životě šťastná a spokojená, ať už toho dosáhne jakkoliv. Všechno nejlepší, Kristen!

Stejně jako je tradicí již posledních pár let, i letos se fanoušci na twitteru rozhodli založit kampaň pro vybrání peněz, které budou darovány nějaké nadaci, jako dárek pro Kristen. Já osobně jsem doufala, že se tentokrát podaří prosadit nadaci, kterou Kristen v tomto posledním roce i veřejně podpořila - Black Jaguar White Tiger, ale bohužel... nebo tedy bohužel... nevím, jestli bohužel, ale každopádně projekt, na který se vybíraly peníze letos je nakonec hnutí Time's Up. Já osobně nejsem moc fanda tohohle hnutí, protože mi trochu přijde z těch médií, že je to o velkém žvanění, ale pomoc ve skutečnosti žádná, ale možná se pletu. Upřímně mě naštvali, když se pustili do vévodkyně Kate za to, že neměla černé šaty na předávání Bafta. Spousta těch "gest" Time's Up mi přijdou jako taková dost fraška, která funguje spíš jako zviditelnění těch lidí, co přijdou na ten koberec v černém, než že by to nějak ultra pomáhalo, ale tak možná, že se mýlím. Rozhodně pokud ty peníze půjdou na dobrou věc, tak jsem ráda. Snad tyhle peníze pomůžou k tomu, aby se alespoň trochu zamezilo situacím, kvůli kterým tohle hnutí vůbec vzniklo. Do této chvíle se každopádně letos vybralo celkem 2.416 amerických dollarů, což je v přepočtu něco málo přes 50 000 korun. Je to jen zlomek toho, co se zvládl vybrat vloni, ale i tak je to slušná částka a myslím, že by to Kristen moc potěšilo, kdyby se o tom dozvěděla. Jak jistě víte, kdo sledujete tenhle blog nebo Kristen už dýl, vše začalo, když Kristen hrála ve filmu Still Alice, kdy se fanoušci rozhodli vybrat peníze na výzkum léčby proti nemoci ALS, kterou trpěl režisér filmu Richard Glatzer a který jí podlehl v roce 2015. Tehdy se vybralo dokonce 27 tisíc dolarů, což je přes pů milionu korun. V poslední době už bohužel ten zájem upadá, nebo se vybírají ne tak veřejně oblíbené nadace, těžko říct. I tak je to ale skvělá částka.
+ + + + + + +
Oh yes, it's here. April 9th 2018. Kristen turned 28 today, which means, I am blogging about her 10 years already, which is pretty insane. I was only 14 when I started my blog about Twilight which included her, now, after 10 years, I am still here, blogging about her and loving her more and more every single day. I will probably never stop love and admire this woman, whatever her life and career brings. Right now, it looks like it will bring only the best and I wish her only the best. She is 28 already, which I cannot quite understand. Where did all those years go? I don't know. I will be 24 in just 20 days, which is pretty insane. Anyway, Kristen celebrated her birthday yesterday already in Los Angeles with her friends. She looked like she had a lot of fun, which I am glad for. She achieved a lot this last year of her life and she has so much ahead of her. Right now, we know about three possible films as an actress and one possible film as a director. She also has three movies coming up hopefully soon. I hope, that only happiness waits for her this year and that she will enjoy life as she always does. I love her to the moon and back and I will never stop. Happy Birthday, Kristen!

As every year since 2015, even this year Kristen's fans opened a public fund to raise money for some cause that they think could be close to Kristen's heart. I was personally a bit disappointed, that they did not choose Black Jaguar White Tiger foundation, which Kristen openly supports and even visited one of their centres. They chose Time's Up movement, which I am not personally a big fan of. I think that the cause itself is very close to Kristen's heart because she supports women rights and of course, is against sexual harassment, but I kind of feel like this movement is more about publicity than the actual help. It even kind of feels like people turned to men completely, accusing every single one of them of being a bad person, just because he is a man. I don't know... a lot of those gestures feel kind of blank. Like wearing black on the red carpet like... it is publicity, nothing else. Slamming the Dutchess Kate for not wearing black at Bafta's? That was disgusting. I believe they are trying to do a lot to improve the situation and to help people who were sexually abused in the past and trying to find way to prevent this from happening, but I don't like how this movement is presented by the media, because I don't really see anything solid, just those blank gestures of support... and than slamming other women for their clothing... But, 2.416 dollars was raised to support this movement, the good things they do to help women and I am sure Kristen would approve. It is much less than the first year for the ALS treatment research, that raised around 27 thousand, but it is still great that Kristen's fans are coming together and donate money in the name of their favourite actress.

4 komentáře:

  1. Jej tak Kristen prajem veľa veľa zdravia, šťastia, lásky a všetkého čo bude potrebovať v živote. Ja neverím že ona už ma 28 rokov? Ako fakt, tak starý je vôbec film Twilight...wau. No neviem či som práve rada že vybrali túto nadáciu ale je to krásne aj bez toho že niečo podporujú. To s Kate ma veľmi mrzí lebo ona aj popravde nemôže takto podporovať a ľudia sa do nej obuli.. tak ako no. Ale tiež mali problém s tým že Shailene Woodley mala nejaké tetovanie s tým to názvom. Mali by sa rozhodnúť čo je dobré a čo ne. A je prekvapujúce koľko spolu vyzbierali ♥

    OdpovědětVymazat
  2. No vidíš to, nebýt tebe, tak na Kristeniny narozeniny úplně zapomenu Ale to je tak, když člověk spadne do králičí nory učení a nemyslí pak už na nic jiného Kristen samozřejmě přeju všechno nejlepší. Hlavně hodně štěstí, zdraví, lásky a spoustu skvělých filmových projektů :) Musím teda konstatovat, že je fajn, že fanoušci její narozeniny oslavují touto formou, ale taky bych spíš brala, kdyby se peníze dali třeba na záchranu nějakých ohrožených zvířat nebo výzkum nějakých nemocí. Nemám nic proti tomu, aby se vybírali peníze i na ženy, co si prošly sexuálním obtěžováním, ale v Americe už to prostě dohnali do takového extrému, že to působí skutečně jako hon na čarodějnice. A taky si myslím, že na sebe až přílišnou pozornost strhávají lidé, kteří se mohli bránit a kterým nebylo ublíženo až v takovém rozsahu jako třeba nějakou ženu, kterou třeba zbili a několikrát znásilnili. O takových případech se má psát a ne že Taylor Swift nějakej chlap šáhl na zadek. Takže s tebou plně souhlasím (tady se projevuje ta odlišná mentalita lidí) a rovněž doufám, že ty peníze skutečně pomohou těm, co to potřebují nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
  3. mnooo tak to jej prajem všetko najlepšie k narodeninám, ako pravda je to trochu divné takto priať človeku ktorého ani nepoznáme osobne ale to nevadí, veď ide len o radosť z toho, že máme tu osobu radi, tak nech sa jej darí v živote a napreduje hore a hore a hlavne aby toho ťažkého v živote nemala veľa, mnoba to s tou nadáciou tak ja len dúfam, že je z toho nejaký osoh a pomôže to niečomu a nie je to len na oko lebo to by bolo smutné , treba veriť v to lepšie aj keď v dnešnej dobe je to dosť ťažké

    OdpovědětVymazat
  4. Opožděně přeju všechno nejlepší ♥ Vždycky mě hrozně potěší, když se vybírají peníze jako "dárek" k narozeninám celebritám, letos jsem se s tím upřímně setkala poprvé v souvislosti s Harrym a úplně mi to vyrazilo dech, hlavně když člověk někdy vidí tu částku je to skvělé... já mám s Time's Up takový komplikovaný vztah, na jednu stranu to podporuju, na druhou stranu se z toho stala trochu šaškárna...

    OdpovědětVymazat