sobota 17. října 2020

Budu si teď trochu hrát...

 

Jak jste si mohli všimnout, nastavila jsem nový design. Upřímně se s tím dost trápím a popravdě je dost možné, že se vrátím k původnímu rozvržení. Chtěla bych hrozně moc najít nějakou template, kdy by mohlo být záhlaví přes celou stránku a ne takhle zmenšené. Zároveň mám ale už dost té varianty, kdy záhlaví po rozkliknutí článku zmizí, takže jsem si stáhla nějakou template zadarmo a snažím se z ní udělat něco použitelného, ale moc mi to nejde, zatímco ještě průběžně hledám nějakou jinou, která by splňovala všechny mé požadavky na pořádný design. Takže si teď nejspíš budu pár dní hrát s html, než to dám všechno dohromady a pak se dost možná stejně vrátím k původní podobě... Ale mějte teď tedy prosím trochu strpení, než si s tím nějak poradím (případně než to vzdám :D). Jedna část té šablony, co se mi hrozně líbila, tak tady na blogu nefunguje, takže to mě štve... a moje znalost html asi není až tak dobrá, abych dokázala objevit, kde se stala chyba :D No prostě... to tu možná bude takové rozkutěné pár dní, uvidíme. 

EDIT: I give up. Snažila jsem se nějak udělat, aby bylo to záhlaví přes celou šířku...  a přestože se mi povedlo najít kód, jak změnit šířku, tak se mi to jen zvětšuje doprava a nepřišla jsem na to, jak ten header posunout doleva... Začíná mě to pěkně štvát :D Musela bych nejspíš napsat celou šablonu sama, abych si s tím mohla dělat, co chci, jenže doby, kdy jsem uměla css jsou už dávno, dávno pryč. Takže na to prostě peču :D tohle je aktuálně finální verze a uvidíme, jestli se na to zas někdy vrhnu a třeba to trochu vylepším... Ono by teda asi stačilo přečíst ten kód té šablony, co jsem si stáhla, ale já už to v tom neumím rozklíčovat... 

4 komentáře:

  1. Jsi dobrá. To já asi navždy zůstanu u toho jednoduchého motivu, protože já s html nekamarádím :-) Jsem zvědava, jestli tohle bude finální verze vzhledu, ale jak tě tak čtu, tak asi ne :-)

    Já bych sem chodila samozřejmě dál i bez toho spřátelení, ale tak pro formu ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem stále mentálně zamrzlá u blog.cz, takže přeučovat se najednou na zcela neintuitivní "designování" na blogspotu je pro mě očistec. :D Nedělá to vůbec, co chci, a taky jsem musela rezignovat na kompromisy. :D Ale aspoň musím říct, že i když to třeba není podle tvých snů, prostředí u tebe na blogu je fakt příjemné :)

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsi u finální verze? :D Mě se tento vzhled zobrazuje krásně, nic bych neměnila :P

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, tak to je parádní změna, rozhodně to tak nech, je to tak krásně udělané, že tě obdivuji, to záhlaví je pecka! A moc se mi líbí ty barvy, fotky, všechno :)

    OdpovědětVymazat