sobota 29. srpna 2020

Rest in Peace, Chadwick Boseman.

  

Ahoj všichni. Asi se divíte, že se ozývám tak brzy po předchozím článku, ale bohužel mám pro vás dneska velmi smutnou zprávu. Zemřel americký herec Chadwick Boseman. Jeho nejznámější rolí byla pravděpodobně role krále T'Chally / Černého pantera v Marvelovských filmech, které miluju, a zpráva o jeho smrti mě velmi zasáhla, přestože Černý panter samotný nepatří k úplně mým nejoblíbenějším marvelovkám, byl to naprosto skvělý herec a přála bych si, aby věci byly jiné... a on tu stále byl. Ale bohužel takhle to ve světě nefunguje. Chadwick od roku 2016 bojoval s rakovinou tlustého střeva. Přestože pravidelně docházel na chemoterapie a absolvoval i několik operací, neustále pracoval a natočil během svého boje s nemocí několik filmů. Zpráva o jeho smrti zaplavila internet a musím říct, že mi to opravdu zlomilo srdce. Chadwickovi bylo pouhých 43 let a nikdo jeho náhlou smrt nečekal, protože o své nemoci veřejně nikdy nemluvil. Je to hrozné. Rok 2020 se tedy opravdu nepovedl, je mi z toho smutno. Odpočívej v pokoji, Chadwicku. 

Pravděpodobně bych o této události napsala i tak, ale Kristen měla to štěstí s Chadwickem na jednom malém projektu pracovat. Bylo to v roce 2014, kdy vznikl krátký film s názvem 9 kisses v nichž jeden z těch 9 polibků byl právě mezi Kristen a Chadwickem. Tehdy jsem si říkala, že bych si hrozně přála, aby spolu ti dva ještě někdy v budoucnu pracovali. To přání se mi bohužel již nesplní. Jako vzpomínku na jejich spolupráci sem znovu dávám právě krátkou součást krátkého filmu 9 kisses. Už se mi chce zase brečet, tak raději článek ukončím, ale je mi to opravdu neskutečně líto. Posílám z velké dálky upřímnou soustrast jeho rodině a blízkým. 
+ + + + + + +
Hello everyone. Today I have for you a very sad news. American actor, Chadwick Boseman, best known for his role as Black Panther / King T'Challa in the Marvel movies Black Panther, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War and Endgame, has died at age of 43. This information spread around the internet, flooded all the social media and broke so many hearts, including mine. I was a big fan of his and it pains me that he is no longer in this world. He has lost his battle with colon cancer he's been battling for 4 years. During that time, he shot several films and did a lot of work without most of the people even knowing he was sick, going to chemo between filming, getting surgeries... A photo of him emerged this April, when he lost a lot of weight and people where questioning his health but he has never really talked about it. He was a fighter. And a great actor. And a great man and I am honestly heartbroken. Rest in Peace. Rest in Power. I am so very sorry. 

I would probably write this article anyway, but Kristen actually did work with Chadwick back in 2014 on a small project called 9 kisses... and back in the day, I really hoped these two would work together again one day on something bigger... Unfortunately, it will never happen. But I am so glad we got to see him in all the movies he did, he was a powerful actor and he won't be forgotten. Definitely not by me. My heart goes to his family and closed ones... 2020 really is a fucked up year full of incredible losses. Here is the Kristen and Chadwick part of a short movie 9 kisses as a reminder of their work together. I wish things would be different, another gone too soon... 


Chadwick Boseman: 1976-2020
Wakanda forever...

4 komentáře:

  1. Já když jsem dneska ráno viděla tuhle zprávu na Novinkách, tak jsem si hned říkala "to zase někdo tvrdí, že známý herec umřel, ale není to pravda". Velice brzy jsem ale zjistila, že to pravda bohužel je :( Pár filmů s Chadwickem jsem viděla, ale nejvíc se mi do paměti vryl právě jako představitel Black Panthera. Ta role jako by byla šitá přímo na něj a vždy, když se dívám na Infinity War, kde je ta velká bitva ve Wakandě, tak mě mrazí z toho, jak jako T'Challa motivuje své vojáky k odvaze - a to stejné kdykoliv slyším "wakanda forever". Nejvíc mě na tom štve asi to, že to bylo takhle nečekané a on tak mladý. Pořád nedokážu pochopit, kde vzal Chadwick tu vnitřní sílu, která mu pomohla skrýt před všemi jeho nemoc a dávala mu energii k natáčení dalších filmů během operací a chemoterapií. Hrozně mě to mrzí a jen si na to vzpomenu, je mi smutno.

    OdpovědětVymazat
  2. Musím přiznat, že tato zpráva byla hrozně šokující. Vůbec jsem netušila, že měl nějaké zdravotní potíže a i když jsem ho znala pouze z Marvelovského filmu Černý panter, tak mi to je opravdu moc líto. Nejhorší na tom je to, že byl opravdu strašně mladý a tohle prostě nikdo nečekal. Věřím, že pro celý svět a pro jeho fanoušky to byla šokující zpráva. Teď už prostě nezbývá nic jiného než popřát RIP.

    OdpovědětVymazat
  3. Z této zprávy mi bylo strašně smutno ... věděla jsem, že s ním Chadwick bojuje a že se to může stát, ale i ta to byl šok. Přiznám se, že jsem i pár slz uronila :(
    Je to věčná škody, zvášť kdž byl tak mladý :(

    OdpovědětVymazat
  4. Tato informace mě předtím hodně zasáha. Zvlášť proto, že toto jsme nikdo netušili :( Ukrýval to hodně dobře a i přes to všechno zvládal pracovat atd. Prostě to, že byl v nejtěžší fázi rakoviny a natáčel ty všechny filmy je naprosto fascinující

    OdpovědětVymazat