úterý 19. února 2019

Karl Lagerfeld has died at age 85


Vracím se zpátky na blog po krátké odmlce a zrovna s takovou smutnou zprávou. Mám rozepsaný i jiný článek, ale od toho mě pořád něco odvádělo. Tahle zpráva mi ale přijde na tolik důležitá, že by měla být asi řečena hned. Sice se to týká Kristen jen tak okrajově, ale týká a je to myslím něco, o čem by se asi mělo vědět. Na oficiálních sociálních sítích bylo dnes oznámeno, že ve věku 85 let zemřel kreativní ředitel a módní návrhář Chanelu, Karl Lagerfeld. Ať už jste ho měli rádi nebo ne, já třeba zrovna moc ne, kvůli některým jeho diskutabilním názorům, tak musíme všichni uznat, že byl významnou osobností v módním průmyslu a že se zasloužil o to, že značka Chanel existuje v takové podobě, v jaké existuje dodnes. Jako kreativní ředitel módního domu Chanel pracoval od roku 1983 až do své smrti. Popravdě jsem si myslela, že možná není zdravotně úplně v pořádku, vzhledem k tomu, že se neukázal na poslední z přehlídek Chanelu, která se konala během týdne módy v Paříži. Nechtěla jsem nic říkat, abych to nepřivolala, ale nebylo to obvyklé, že se tam neukázal. Kristen s Chanelem spolupracuje již mnoho let, poprvé se tuším tváří nějaké kampaně stala v roce 2013. Od té doby se postupně stala múzou Chanelu a i ambasadorkou této značky a vždy úzce spolupracovala právě s Karlem. Nikdy o něm neřekla jediné křivé slovo, naopak vždy ve všech rozhovorech mluvila o tom, jak ho obdivuje a že je to jeden z nejmoudřejších lidí, které zná. Není žádným tajemstvím, že si byli blízcí a byli přátelé, i přes velký věkový rozdíl. Kristen v jednom rozhovoru i zmínila, že jsou si tak blízcí, že je pro ni skoro dědečkem... a tak jsem si jistá, že je to pro ni opravdová rána. A tak jí aspoň takhle na dálku chci poslat mnoho sil a vyjádřit svou soustrast. Odpočívej v pokoji, Karle.
+ + + + + + +
I am coming back to this blog after some time again, but this time with a very very sad news. I wanted to write one article for a few days, but there was still something that distracted me, but I feel like this information should be shared since it is a very important part of Kristen's life and I am sure she is deeply saddened by this news. The great Karl Lagerfeld, one of the biggest personas in fashion, has passed away today, in Paris, France. He was the creative director and fashion designer of Chanel for years, from 1983 until his death and it is a great loss for the fashion industry. To be honest, I kind of thought he might be ill, since he did not show up at the last fashion show in Paris Kristen attended a couple of weeks ago. He died at age 85 one day after he was admitted to a hospital in Paris. The cause of death was not specified yet. Despite the fact I never really liked him, he definitely was an important person in a fashion industry, that kept Chanel alive for many many years and I am also sure Kristen is devastated by the news. She is working with Chanel since 2013 and it is known she admired Karl and the two of them were very close. Kristen said, he was one of the wisest men she has ever met and she also mentioned in one interview that he was like a grandfather to her. It is known the two of them were quite close, so I am very sorry. Rest in peace, Karl, you were a legend, not just in fashion.

10 September 1933 - 19 February 2019


2 komentáře:

  1. jop počula som o tom, niekoľkokrát to opakovali v rádiu ktoré máme pustené v práci, určite to pre ňu musela byť veľka rada už len preto, že bola tvárou značky a k tomu ho ešte poznala tak dúfam, že sa má v pohode aj napriek tomu

    OdpovědětVymazat
  2. Musím říct, že tahle zpráva mě hodně překvapila. Já ty přehlídky moc nesleduju, tak jsem nevěděla, že té poslední se nezúčastnil, ale myslela jsem si, že je zdravotně v pořádku... Co jsem tak četla, tak ono to přišlo docela náhle a rychle. Přiznám se, že jsem Karla taky zrovna moc nemusela, ale uznávám, že byl jakousi módní ikonou a bez něj by možná Chanel nebyl tam, kde je dnes.

    OdpovědětVymazat