úterý 29. ledna 2019

'Love, Antosha' + info about 'Happiest Season'


Já jsem vážně blbá, úplně jsem zapomněla na druhé 7. narozeniny, které tenhle blog oslavil před dvěma dny. No, co se dá dělat. Je pravděpodobně pozdě z toho už dělat nějakou kovbojku, ale většinou se alespoň zmíním, tak nechci, aby byl tenhle rok výjimkou. Tento blog jsem založila 6. prosince 2011 a proto jsem vždycky toto datum považovala za skutečné narozeniny blogu. Na druhou stranu jsem ale aktivně začala na blog přidávat články právě 27. ledna 2012, poté, co mě už přestalo bavit doplňovat galerii a dělat rozcestníky a zkrátka jsem chtěla začít přidávat novinky. Proto je pro mě důležité i toto datum a tak trochu to beru jako druhé narozeniny blogu. Blog existuje od 6. prosince již 7 let, ale online je dá se říct 7 let až od 27. ledna. Takže vše nejlepší mně a mému blogu :D :D A teď už přejdu k tomu, o čem vlastně tenhle článek je a být měl a má.

Před pár dny začal filmový festival v Sundance a Kristen se ho stejně jako vloni neúčastní. Letos však ale ani žádný její film nemá premiéru, narozdíl od loňska, kdy tam promítali film Lizzie, ale Kristen nemohla z pracovních důvodů dorazit. Proč ale píšu o Sundance, když na něm Kristen ani není? To proto, že svým způsobem na něm tak trochu je. V Sundance měl totiž včera premiéru dokumentární film jménem 'Love, Antosha', o kterém se mluví už nějakou dobu, ale já jsem o něm ještě nikdy žádný článek nepsala. Tento film je dokumentem o životě a kariéře herce Antona Yelchina, který tragicky zahynul před téměř 3 lety ve věku 27 let. Tehdy to otřáslo spoustou lidí, jak mezi herci a filmovými tvůrci, tak mezi fanoušky. Tak mladý a talentovaný člověk přišel o život kvůli takové hloupé nehodě. Antonovi rodiče, kterých to bylo jediné dítě, se stále snaží vyrovnat se synovou smrtí a v rámci jakéhosi procesu zahojování se a také aby uctili život svého syna, rozhodli se, že o něm vytvoří dokument. Původně šli za režisérem Drakem Doremusem, který s Antonem pracoval na filmu Like Crazy, jelikož si byli s Antonem blízcí. Ten se ale necítil na to, aby film režíroval, jelikož ho znal příliš dobře a tak toto žezlo převzal režisér Garret Price a výsledek jejich práce měl premiéru včera a zanechal publikum v slzách. Kristen spolu s mnoha dalšími kolegy a přáteli Antona poskytli rozhovory pro tento dokument, ve kterých vzpomínají na mladého herce. Kristen hrála s Antonem ve filmu Fierce People. Jí tehdy bylo 14, jemu bylo 15 a v dokumentu Kristen odhaluje, že byl její první láskou a prvním člověkem, kdo jí zlomil srdce. Přesto ale zůstali přátelé, vzhledem k tomu, že byli ještě děti, nešlo o nějaký vážný hluboký vztah. Pro Kristen musela být ale jeho smrt i tak neskutečnou ránou a jsem ráda, že se rozhodla být součástí tohohle dokumentu. Mezi další, kteří se v něm objevili patří např. Jennifer Lawrence, Chris Pine, Jodie Foster, Zachary Quinto nebo JJ Abrahams. Já jsem byla velký fanoušek Antona, takže mě jeho smrt opravdu zasáhla a upřímně nejsem úplně schopná s vážnou tváří ani rozhovory o tom filmu, přesto ho chci vidět hned, jak to bude trochu možné. Jsem ráda, že tento snímek vzniknul, je to podle všeho moc krásná vzpomínka na Antonův život.
+ + + + + + +
I am such a bitch, I have forgotten the second seventh birthday of this blog was two days ago. Well, whatever... happy birthday to me and my blog :D It is probably too late to write anything about that anniversary, but this blog is officially 7 years online, which is pretty crazy. I founded it on December 6, 2011, but I started posting news on January 27, 2012, so that is why this blog kind of has two birthdays. But I always considered the one in December as a real one, but I just never forget to mention the second one too. But this article is not about this blog's anniversary, it is about something else.

The Sundance Film Festival 2019 has started and this year, as same as the last year, Kristen is not attending it. None of her films premieres there this year, but she is kind of part of this year's festival anyway. All because of a documentary movie called Love, Antosha. Parents of the late Anton Yelchin, who tragically died at age 27 nearly three years ago are still grieving their son's death, of course, but they have decided to pay the sweetest tribute to his life and career by cooperating with director Garret Price and Drake Doremus, who is a producer and was close with Anton, and they filmed a documentary about his extraordinary life of a young actor and artist. This film premiered in Sundance and everyone was deeply moved by it. Kristen and Anton played in a movie together called Fierce People and Kristen is among many of those who appeared in this documentary to remember her friend, co-worker, and as revealed in this film, also her first boyfriend who caused her first heartbreak. It wasn't any deep love since she was 14 and he was 15 at the time, but they say first love stays with you forever. His death had to have even stronger impact on Kristen then we all thought. Anyway, Kristen is among a lot of other celebrities (such as Jennifer Lawrence, JJ Abrahams, Chris Pine or Jodie Foster) who decided to honour Anton by this film, which I think is amazing and I really want to see this film when it's possible, even though I will cry as a baby, since I loved Anton and it is so unfair he died... and especially because of such a riddiculous accident. It is hard to watch even interviews about this film without crying, so it will be an emotional rollercoaster. I cannot imagine how hard it has to be for his parents and people who actually knew him personally.


Kromě informací o snímku Love, Antosha, mám pro vás taky krátké info o filmu 'Happiest Season', o kterém jsem vám psala před pár měsíci zde. Je o film s queer tématikou, který by měl být romantickou komedií odehrávající se o Vánocích, takže jsem opravdu nadšená, že v něm bude hrát zrovna Kristen. Nejen proto, že je součástí LGBT+ komunity, ale hlavně proto, že to bude další komedie do její filmografie. Kromě toho teda mám pro vás ale i tu novinku :D Tou je, že přítelkyni postavy, kterou má hrát Kristen, bude hrát herečka Mackenzie Davis. Tu můžete znát např. z filmů Marťan, Tully nebo Breathe In. Mám ji ráda, hlavně z filmů Marťan a Tully, takže jsem nadšená, že si ve filmu s Kristen zahraje právě ona a myslím si, že je dobrý typ na komediální roli, takže jsem opravdu zvědavá, co z toho vyleze :) Film by se měl natáčet snad v první polovině tohoto roku a s trochou štěstí vyjít ještě letos na Vánoce, ale nejsem si jistá, jestli to není planá naděje :D
+ + + + + + +
Apart from this, I have for you super quick update about Kristen's upcoming project called 'Happiest Season', which is planned to be filmed some time this year, probably the first half, but anything official yet. It will be a holiday comedy with a queer topic, which I am very excited about, because I cannot wait to see Kristen in a comedy and since she is part of the LGBT+ community as a fluid person or bisexual or whatever, it is so good they have chosen her to play a part in this movie. I have wrote about it more in this article, but right now just a quick update, that Kristen's girlfriend in this film should be played by actress Mackenzie Davis, who we can know from movie The Martian or Tully, or for example Breathe In. I really like this actress, I don't know her much, but I have seen some films with her, so I think it is a really good choice, not just to be Kristen's partner in crime but also as a comedic actress, I think she will be great. And I honestly cannot wait to see this film.

4 komentáře:

  1. to je krásných 7 let :) přeji ti aby jsi tu ještě aspon dalších 7 let vydržela :)

    OdpovědětVymazat
  2. mno tak to ti prajem vštetko naj aj k týmto  narodeninám , ja to nemám našťastie zložité lebo ako si to ani neriešim       , mno a to o filme ma nesmierne potešilo aj keď je to smutná vec, a ani mi nepríde, že už prešlo toľko času, jednoznačne dobrý náoad a pekná pocta, už sa neviem dočkať kedy sa to bude dať pozrieť, na film som zvedavá a to tiež hlavne, že to bude komédia

    OdpovědětVymazat
  3. Tak vše nejlepší k narozkám blogu, mě snad nikdy blog tak dlouho nevydržel Ale jt o mazec, jak to letí :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je neuvěřitelné, jak na tomto blogu držíš, úplně tě obdivuji! Jinak smrt Antona je prostě nepochopitelná a tak smutná, stále si ji pamatuji, protože mě to překvapilo, ačkoliv jsem ho jako herce tolik nesledovala, ale líto mi to bylo, je skvělé, že vzniklo toto dílo, je určitě plné emocí a zapojilo se do něj spousta skvělých lidí :)

    OdpovědětVymazat