pátek 30. dubna 2021

Kristen set to star in David Cronenberg’s new sci-fi film!

   

Ahoj všichni. Chtěla jsem napsat jen kraťoučký článek a pak jsem se zase v té anglické verzi rozkecala, že to asi prostě neklapne. Na začátek bych vám jen chtěla říct, že tady nejspíš během května vůbec nebudu, protože mám spoustu práce, kterou jsem odkládala, a teď se na mě ze všech stran valí deadliny a nebudu mít tak na blog vůbec čas. Ostatně ani teď na něj nemám čas, ale na twitteru na mě vyskočila tak skvělá zpráva, že jsem se rozhodla o tom napsat. Doufám ale, že se v červnu věci trochu uklidní a já budu mít víc příležitostí věnovat se blogu. Natáčení Spencer oficiálně skončilo, ale to neznamená, že se v Kristenině životě nic neděje. Naopak. Fandom se modlil za to, aby se objevily nějaké novinky ohledně filmových rolí, a včera byly modlitby vyslyšeny. Jaký to krásný dárek k mým narozeninám! Objevila se totiž informace, že si Kristen zahraje v připravovaném snímku scénáristy a režiséra Davida Cronenberga s názvem "Crimes of the Future", tedy Zločiny budoucnosti. Už ten název mě hodně zaujal, ale to není jediná skvělá zpráva, která se k tomu váže. Ve filmu se totiž Kristen už podruhé za svou kariéru potká s Viggem Mortensenem, kterého já osobně mám strašně ráda, a moc se na jejich další spolupráci těším. Poprvé si spolu zahráli v adaptaci knihy Jacka Kerouaca, Na cestě, z roku 2012. Kromě tohohle velkého jména a Kristenina velkého jména pak ve snímku figuruje ještě jedno. Ve filmu by si totiž měla zahrát Léa Seydoux, s níž se Kristen také dobře zná, jelikož spolu byly v porotě filmového festivalu v Cannes před pár lety. Mezi další jména spojovaná s filmem patří Scott Speedman, Welket Bungué, Don McKellar a Lihi Kornowski, ale ty neznám. Film by se potom měl začít natáčet už poměrně brzy. Pokud to koronavirová situace dovolí, měl by se natočit během 30 dní mezi 2. srpnem a 10. zářím v Řecku, a to převážně kolem hlavního města, tedy v okolí Athén. O distribuci a produkci filmu se postará filmová společnost NEON. 

A o čem, že má tedy film být? Jedná se o další sci-fi do Kristeniny filmografie, po Equals a Underwater a vlastně asi i Zathuře, to máme 4. sci-fi snímek, pokud jsem na něco nezapomněla. Přeložila jsem vám krátké shrnutí děje z Deadlinu: Děj filmu se má odehrávat v nepříliš vzdálené budoucnosti, kdy se lidstvo učí přizpůsobovat se syntetickému prostředí. Tato evoluce posouvá lidstvo za hranice jejich přirozenosti až k metamorfóze, která mění jejich biologické složení. Zatímco někteří využívají neomezený potenciál trans-humanismu, jin se ho snaží kontrolovat. Ať tak, či onak, "Syndrom zrychlené evoluce" se šíří rychle. Saul Tenser (pravděpodobně Mortensen) je milovaný umělec a performer, který přijal "Accelerated Evolution Syndrom" a vypěstoval si ve svém těle nové a nečekané orgány. Spolu se svým partnerem // partnerkou Caprice, udělal z vyjímání těchto orgánů divadelní podívanou pro své věrné fanoušky. Ale s ohledem na vládu a podivnou subkulturu je Tenser nucen zvážit, jestli skutečně provést, co by mohlo být nejvíc šokujícím vystoupením jeho života. 

Upřímně to zní celkem ujetě :D Ale já jsem zas na ujeté filmy docela dobrá cílovka, tak jsem hodně zvědavá, co z toho vznikne. Není jisté, kterou postavu si zahraje Kristen. Je možné, že půjde o postavu Caprice, ale tato informace zatím nebyla zveřejněna. Je ale pravděpodobné, že Saula bude hrát právě Viggo, který s režisérem a scénáristou filmu spolupracoval již několikrát. Upřímně jsem na tenhle projekt poměrně zvědavá. Možná právě proto, že to zní tak ujetě :D A nemůžu se dočkat, až ho uvidím. Těším se na Kristen v dalším sci-fi. Equals mám osobně moc ráda, je to skvělý film a Kristen v něm byla skvělá. Underwater bylo sci-fi střihnuté s hororem a přestože dokoukat ho mi trvalo hooooodně dlouho, protože nesnáším horory, byl to podle mě jeden z Kristeniných nejlepších hereckých výkonů. Zathuru jsem teda neviděla (shame on me), ale zkrátka a dobře, jsem zvědavá na Kristen a další dystopický svět :) To je ode mě dneska všechno. Teď tu nejspíš celý květen nebudu, tak se ještě jednou omlouvám.
+ + + + + + +
Hello everyone. How are you? I will probably not be here at all during May, so I wanted to apologize in advance. I have a lot of deadlines coming to get me and I really need to focus on those assignments I have. But I wanted to write at least one article before I disappear for a while, because there are some exciting news in Kristenland and I just cannot keep that for myself. The filming of Spencer has officially ended and the KStew fandom was hoping for some new movie role for Kristen. We prayed for something to show up and you know what? It did! What a nice birthday gift to me! Kristen will star in a new sci-fi film written and directed by David Cronenberg called "Crimes of the Future". Kristen will once again team up with Viggo Mortensen for another movie project and I am beyond excited. They were together in 'On the Road' movie adaptation from 2012. I cannot wait to see them working together again. But this new movie should also star Léa Seydoux out of the well known names and then Scott Speedman, Welket Bungué, Don McKellar and Lihi Kornowski. I don't know any of these people, but I believe it will be a strong cast. If the corona situation is okay, the shooting will take place over 30 days from August 2 to September 10 in Greece, mostly around the capital, Athens, including at the Iris cinema, Arcade of Anatolia, and harbor of Piraeus. The project is backed up by NEON. 

And what is the movie supposed to be about? Here is a short plot summary from Deadline: The film takes a deep dive into the not-so-distant future where humankind is learning to adapt to its synthetic surroundings. This evolution moves humans beyond their natural state and into a metamorphosis, altering their biological makeup. While some embrace the limitless potential of trans-humanism, others attempt to police it. Either way, ‘Accelerated Evolution Syndrome,’ is spreading fast. Saul Tenser is a beloved performance artist who has embraced Accelerated Evolution Syndrome, sprouting new and unexpected organs in his body. Along with his partner Caprice, Tenser has turned the removal of these organs into a spectacle for his loyal followers to marvel at in real time theatre. But with both the government and a strange subculture taking note, Tenser is forced to consider what would be his most shocking performance of all.

It is not known, which character will be portrayed by Kristen but it is presumed that Viggo Mortensen will play the lead. He worked with the director several times before. So what do you say? Are you excited to see Kristen in another sci-fi? Underwater was a mix between sci-fi and horror, but I honestly think it was one of Kristen's best performances ever and I cannot wait to see her in another sci-fi.

Source: IndieWire

 

2 komentáře:

  1. Tak to je supr zpráva, že se objeví v dalším projektu :) Jinak snad teda všechno v pohodě zvládneš a deadlines tě nesejmou :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám pocit, že se teď plánuje zase víc projektů a že se Hollywood pomalu zase vzpamtovává z pandemie. Tohle teda opravdu zní ujetě, ale já si ráda ve filmu doskočím od relaity (doufám, že toto realita nikdy nebude :-D) a tím tak na chvíli "vypnu" :-)

    OdpovědětVymazat